Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lintje voor Marian van Asselt uit Heinkenszand

Lintje voor Marian van Asselt uit Heinkenszand

HEINKENSZAND - Marian van Asselt uit Heinkenszand heeft vrijdag een koninklijke onderscheiding gekregen uit handen van de Borselse burgemeester Gerben Dijksterhuis.

Mevrouw van Asselt heeft zich vele jaren met hart en ziel ingezet voor de bewoners van zorgcentrum Poelwijck (en later bij Ter Valcke). Ook bij De Bocht, een vrijetijdscentrum voor mensgerichte ondersteuning van stichting Gors, was mevrouw een graag geziene vrijwilligster. Ze was er niet alleen gastvrouw, maar ook kok. 

Mevrouw had een bijzondere band met in het bijzonder twee cliënten van Zuidwester. Zij ging bijna dertig jaar lang regelmatig op bezoek en nam hen mee om leuke uitjes te ondernemen. Naast haar inzet voor de zorginstellingen, is zij ook een actief en gewaardeerd lid in de Protestante Gemeente Heinkenszand. Als contactpersoon voor de ouderen van de gemeente heeft zij vele leden mogen ondersteunen in tijden van vreugde en verdriet.

Haar dochter richtte stichting Onyama op, een stichting om armoede in Ghana te bestrijden. Ook hier heeft mevrouw van Asselt een belangrijke bijdrage geleverd door te bakken voor geld wervende acties en een aantal projecten te bezoeken in Ghana. Tot slot was ze van 1973 tot en met 1992 opvangmoeder bij Jeugdzorg/Europa kinderhulp. Samen met haar man stelde ze haar hart en huis open voor velen kinderen.

Voor haar inzet voor de samenleving kreeg mevrouw van Asselt vrijdag de versierselen behorende bij Lid in de Orde van Oranje Nassau opgespeld. Dit deed haar dochter in het bijzijn van burgemeester Gerben Dijksterhuis.

Meer uit Beveland

Man (34) uit Wolphaartsdijk dreigt met vuurwapen en heeft hennepkwekerij in woning

GOES - De politie heeft dinsdagavond een 34-jarige man uit Wolphaartsdijk aangehouden voor bedreiging met een vuurwapen. Er werd een hennepkwekerij aangetroffen in zijn woning.

1 uur geleden
Politie-infiltrant voert honderd kilo cocaïne in via BTZ in Vlissingen-Oost

RITTHEM - In het onderzoek naar drugshandel via Bulk Terminal Zeeland (BTZ) in Vlissingen-Oost heeft de politie een infiltrant ingezet die honderd kilo cocaïne liet invoeren via het bedrijf. Dat meldt het televisieprogramma Nieuwsuur. 

5 uur geleden
Politie doorzoekt woning aan Moerbeistraat in Goes

GOES - Politieagenten hebben dinsdagavond in Goes een flatwoning doorzocht naar aanleiding van een actie van een arrestatieteam. Bij die actie zou iemand zijn aangehouden, maar de politie kan dat nog niet bevestigen.

5 uur geleden
Scooterrijdster valt tegen ruit bij voordeur in Goes

GOES - Een scooterrijdster is dinsdagmiddag naar het ziekenhuis gebracht nadat zij tegen een ruit in de voordeur van een woning in Goes was gevallen.

22 uur geleden
Veere legt plan voor Neeltje Jans ter inzage

NEELTJE JANS - Met het oog op de nieuwe Omgevingswet heeft de gemeente Veere dinsdag het plan voor Neeltje Jans zes weken ter inzage gelegd. In deze periode kunnen belanghebbenden het plan inzien en erop reageren.

1 dag geleden
Esprit vraagt faillissement aan voor kledingwinkels in Nederland

GOES - Modeketen Esprit heeft faillissement aangevraagd voor haar Nederlandse activiteiten, inclusief de winkels. 

1 dag geleden
Motorrijder gewond bij ongeluk Assenburgweg Borssele

BORSSELE - Een motorrijder is dinsdagochtend gewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de Assenburgweg in Borssele. Van ernstig letsel bleek geen sprake te zijn. De motor is weggetakeld.

1 dag geleden