Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lintje voor Marian van Asselt uit Heinkenszand

Lintje voor Marian van Asselt uit Heinkenszand

HEINKENSZAND - Marian van Asselt uit Heinkenszand heeft vrijdag een koninklijke onderscheiding gekregen uit handen van de Borselse burgemeester Gerben Dijksterhuis.

Mevrouw van Asselt heeft zich vele jaren met hart en ziel ingezet voor de bewoners van zorgcentrum Poelwijck (en later bij Ter Valcke). Ook bij De Bocht, een vrijetijdscentrum voor mensgerichte ondersteuning van stichting Gors, was mevrouw een graag geziene vrijwilligster. Ze was er niet alleen gastvrouw, maar ook kok. 

Mevrouw had een bijzondere band met in het bijzonder twee cliënten van Zuidwester. Zij ging bijna dertig jaar lang regelmatig op bezoek en nam hen mee om leuke uitjes te ondernemen. Naast haar inzet voor de zorginstellingen, is zij ook een actief en gewaardeerd lid in de Protestante Gemeente Heinkenszand. Als contactpersoon voor de ouderen van de gemeente heeft zij vele leden mogen ondersteunen in tijden van vreugde en verdriet.

Haar dochter richtte stichting Onyama op, een stichting om armoede in Ghana te bestrijden. Ook hier heeft mevrouw van Asselt een belangrijke bijdrage geleverd door te bakken voor geld wervende acties en een aantal projecten te bezoeken in Ghana. Tot slot was ze van 1973 tot en met 1992 opvangmoeder bij Jeugdzorg/Europa kinderhulp. Samen met haar man stelde ze haar hart en huis open voor velen kinderen.

Voor haar inzet voor de samenleving kreeg mevrouw van Asselt vrijdag de versierselen behorende bij Lid in de Orde van Oranje Nassau opgespeld. Dit deed haar dochter in het bijzijn van burgemeester Gerben Dijksterhuis.

Meer uit Beveland

's-Heerenhoek maakt zich op voor dorpsfeest tijdens Cultuur uit de Zak

‘s-HEERENHOEK - De Borselse wethouder van kunst en cultuur, Marga van de Plasse, opent Cultuur in de Zak zaterdag 30 september om 10.00 uur in ‘s-Heerenhoek. Hier komt de op handen zijnde sluiting van de Sint-Willibrorduskerk terug in het programma. Zo is er de expositie ‘Geloof in de toekomst’, waarvoor kinderen uit het dorp creatief bezig zijn.

39 minuten geleden
Rubriek Goes Gezien: Gewonemensenstandbeelden

Er staan in Nederland heel wat standbeelden van bekende mensen die niet meer onder ons zijn. Twee vragen vóór u verder leest: wilt u even bedenken wat de top 4 is? En hoeveel beroemdemensenstandbeelden staan er in Goes?

20 uur geleden
Colinda werkt op de dagbesteding: 'Eruit halen wat erin zit bij de cliënt, dat is mijn doel'

GOES - Met een lunchroom, atelier en winkeltje is De Hippe Zeeuw in Goes een veelzijdige dagbestedingslocatie. De cliënten kunnen met allerlei verschillende werkzaamheden ontdekken waar hun passie ligt. Dat is voor Colinda van Meerkerk-de Kok misschien wel het mooiste aspect van haar baan als medewerker dagbesteding. “Cliënten laten doen waar ze goed in zijn, wat ze leuk vinden, dat vind ik heel belangrijk. Soms weten cliënten niet waar hun hart ligt en probeer je daar achter te komen. Als je dan iemands ogen ziet oplichten… dat is de reden waarom ik de zorg in ben gegaan.”

1 dag geleden
Ook Ellewoutsdijk doet mee aan Cultuur in de Zak

ELLEWOUTSDIJK - Cultuur in de Zak staat zaterdag 30 september voor een dag vol muziek, koorzang, dans, exposities, workshops, demonstraties, circustheater, familietheater, kinderactiviteiten en fiets- en wandeltochten. Het festival wordt georganiseerd door de Culturele Raad Borsele in samenwerking met culturele organisaties, verenigingen, dorpsraden en vrijwilligers in Baarland, Ellewoutsdijk, ’s-Heer Abtskerke, ’s-Heerenhoek, Heinkenszand, Kwadendamme, Lewedorp, Oudelande en Ovezande.

1 dag geleden
Conclusie onderzoek Afvalspiegel: 'Weinig zwerfafval op Noord-Beveland'

WISSENKERKE - ‘De gemeente Noord-Beveland is erg schoon.’ Dat concludeert onderzoeksbureau Afvalspiegel na een schouw van zwerfafval in de gemeente in augustus.

2 dagen geleden
Open training goalball zaterdag in Goes

GOES - Goalball Zeeland, onderdeel van sportclub Gehandicapten Bevelanden, organiseert samen met Goalballvereniging Zwolle een open training goalball in Goes.

3 dagen geleden
Subsidie van € 25.000,- voor 'De Nieuwe Boerenfamilie'

MIDDELBURG - Provincie Zeeland verleent een subsidie van € 25.000,- aan Food Hub bv voor de uitvoering van het plan ‘De Nieuwe Boerenfamilie’ van 2023 tot en met 2025. Bij dit initiatief werken boeren samen met deelnemende organisaties aan slimme oplossingen om hun bedrijf toekomstbestendig te maken.

3 dagen geleden