Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Linkerrijstroken op Haringvlietbrug verbreed

Linkerrijstroken op Haringvlietbrug verbreed

NUMANSDORP (ANP) - De linkerrijstroken op de Haringvlietbrug zijn met ingang van maandag in beide richtingen breder dan voorheen. De inhaalstrook is de voorbije nachten met 40 centimeter verbreed van 1,95 meter naar 2,35 meter.

Rijkswaterstaat besloot daartoe omdat automobilisten moeite hadden met de versmalde rijstroken. Inhalen was daardoor lastig, zeker wanneer een vrachtwagen moest worden gepasseerd. Na analyse en uit klachten van weggebruikers bleek dat aanpassing van de versmalde banen gewenst was.

Er is op het wegdek meer ruimte doordat de snelheidscontroles niet meer door agenten in politieauto's worden uitgevoerd, maar door flitspalen, die minder ruimte van het wegdek innemen.

De verkeersomstandigheden op de Haringvlietbrug zijn sinds 23 augustus aangepast, omdat het vele verkeer ervoor zorgt dat de 700 klemmen waarmee 210 aluminium platen aan de brug zijn bevestigd, door trillingen loskomen. De hoeveelheid, het gewicht en de snelheid van het verkeer bepalen de sterkte van de trillingen, en daarmee de kans dat de platen loskomen van de brug. Daarom is de maximumsnelheid op de brug verlaagd van 100 naar 50 kilometer per uur, zijn de rijstroken versmald en de parallelbanen afgesloten voor auto's. De brug, die de Hoeksche Waard verbindt met Goeree-Overflakkee en Noord-Brabant, gaat één keer per week open voor hoge scheepvaart.

De situatie op de brug duurt tot 2023, wanneer renovatie op het programma staat.

Meer uit Binnenland

A5 richting Hoofddorp dicht door ongeluk met meerdere auto's

AMSTERDAM (ANP) - De A5 vanuit Hoofddorp is dicht bij Amsterdam-Geuzenveld, door een ongeval met meerdere auto's, dat meldt Rijkswaterstaat.

3 minuten geleden
Zorgverleners verdachte zaak-Gino: kunnen leed niet ongedaan maken

SITTARD-GELEEN (ANP) - De partijen die betrokken waren bij de zorg voor Donny M. (23) voordat hij de 9-jarige Limburgse Gino ontvoerde, misbruikte en vermoordde, zeggen dat ze het verdriet en het gedane leed niet ongedaan kunnen maken. Uit een onderzoek van Toezicht Sociaal Domein, een samenwerking van meerdere inspecties, bleek onder meer dat er niet goed is samengewerkt door de partijen. "We nemen de verbeterpunten uit het rapport ter harte", staat in een gezamenlijke verklaring.

26 minuten geleden
Rotterdammer veroordeeld tot 5 jaar cel en tbs voor doden baby

ARNHEM (ANP) - De 23-jarige Rotterdammer Ruud S. is donderdag veroordeeld tot vijf jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het doden van zijn zes maanden oude dochtertje Emily. Hij sneed op 17 juli vorig jaar haar hals door in de slaapkamer van een appartement aan de Wolphaertsbocht in Rotterdam-Charlois.

30 minuten geleden
Zwemmers moeten op waterkwaliteit en veiligheid letten

UTRECHT (ANP) - Mensen die het aanstaande warme weekend willen zwemmen in natuurwater, moeten op de waterkwaliteit en de veiligheid letten. Ze moeten water mijden dat niet fris ruikt, waarop een troebele laag drijft of dat er niet schoon uit ziet. En zwemmen in kanalen, bij sluizen, in vaarwegen, bij havens of in de buurt van een veerpont is altijd verboden en kan een boete van 150 euro opleveren.

32 minuten geleden
Syriëgangster vrijgesproken van deelname aan terreurgroep IS

ROTTERDAM (ANP) - De rechtbank Rotterdam heeft donderdag een 38-jarige vrouw uit Berkel en Rodenrijs vrijgesproken van deelname aan de terroristische organisatie IS en van het plegen van voorbereidingshandelingen voor een terroristisch misdrijf. Volgens de rechtbank zijn daar onvoldoende aanknopingspunten voor. De officier van justitie had een gevangenisstraf van vijf jaar geëist.

37 minuten geleden
Kapot onderdeel in bedieningssysteem oorzaak treinstoring

AMSTERDAM (ANP) - Een defect onderdeel in het systeem voor de bediening van seinen en wissels is de oorzaak van de grote treinstoring rond Amsterdam begin deze week, meldt ProRail. Het onderdeel is inmiddels vervangen, aldus het bedrijf.

2 uur geleden
Zorg Donny M. niet passend voordat hij Gino (9) vermoordde

DEN HAAG (ANP) - De zorg en ondersteuning voor Donny M. (23) is "niet altijd passend geweest" voordat hij de 9-jarige Limburgse Gino ontvoerde en vermoordde. Dit komt naar voren uit onderzoek van het Toezicht Sociaal Domein, een samenwerking van meerdere inspecties. "Hoewel partijen meestal volgens richtlijnen en afspraken hebben gewerkt, is er toch verbetering nodig."

3 uur geleden