Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lily-Rose gaat volgend jaar naar de middelbare: 'Ik kijk vooral hoe de school eruit ziet'

Lily-Rose gaat volgend jaar naar de middelbare: 'Ik kijk vooral hoe de school eruit ziet'

OUD-VOSSEMEER - Er breekt nu al een spannende tijd aan voor leerlingen van groep 8. In januari en februari zijn de open dagen van middelbare scholen en in maart moeten de leerlingen beslissen naar welke school zij de komende jaren gaan.

Ook voor de 11-jarige Lily-Rose de Boer uit Oud-Vossemeer is het spannend. “Ik ben afgelopen week gaan kijken op het Rijks en ik ga nog naar de open dag van het Roncalli. Ik heb al een aantal middagen op het Roncalli mee mogen lopen. Het was superleuk en leerzaam en docenten waren erg aardig”, vertelt Lily.

Lily zit op basisschool de Ark in Oud-Vossemeer. Na de zomervakantie zal zij een stukje verder moeten reizen. Alle scholen die Lily’s interesse hebben gewekt zijn namelijk allemaal in Bergen op Zoom. “Ik kijk vooral naar hoe de school eruit ziet. Ik wil niet naar een hele grote school, maar een hele kleine hoeft ook niet. Ook vind ik het belangrijk dat de docenten aardig zijn en dat er genoeg uitdaging is”, legt Lily uit.

Een lichte voorkeur heeft Lily al voor het Roncalli, maar beslissen doet ze echt pas nadat ze beide open dagen heeft bezocht. “Ik vind het Roncalli een mooie school en hun leersysteem spreekt mij wel aan. Ik ben iemand die zich snel verveelt in de klas en bij het Roncalli bieden ze een excellent klas aan. Maar aan de andere kant lijkt het Rijks mij ook wel een hele leuke school. Ik weet het dan ook nog niet en ga eerst op het gemakje de andere open dag nog bezoeken”.

Meer uit Tholen

Pannenkoeken eten op Vossemeerse molen tijdens Nationale Molendag

OUD-VOSSEMEER - Diverse molens op Tholen openen zaterdag 11 mei de deuren tijdens de Nationale Molendag. In molen De Jager in Oud-Vossemeer worden weer pannenkoeken gebakken. Ook is het mogelijk om het maalbedrijf in de molen te bekijken.

12 uur geleden
Auto belandde in een tuin langs de weg na eenzijdig ongeluk op de Postweg (N286)

POORTSVLIET - Een automobilist is vrijdagochtend om een onbekende reden van de weg geraakt op de Postweg (N286). Daarbij reed de auto de tuin in van een naastgelegen woning.

15 uur geleden
Expositie 'kunst kieke'-route geopend in Sint-Annaland en omgeving

SINT-ANNALAND - 15 jaar geleden werd door Jos Boogaard en haar cursisten voor de eerste keer de 'kunst kieke'-route in Sint-Annaland en omgeving georganiseerd. Inmiddels heeft het evenement dat om de twee jaar tijdens het hemelvaartweekend plaatsvindt, een vaste plek op de agenda van cursisten en bezoekers veroverd!

1 dag geleden
Wasdroger in brand op zolder van woning Sint-Maartensdijk [UPDATE]

SINT-MAARTENSDIJK - De brandweer werd woensdagmiddag opgeroepen voor een brandende wasdroger. De wasdroger vloog in brand op zolder van een woning aan de Bloemenlaan in Smerdiek. De situatie werd al snel opgeschaald naar een middelbrand. Gelukkig werd het vuur al snel onder controle gebracht.

2 dagen geleden
ANWB waarschuwt: Hemelvaartsweekend brengt extra drukte op de weg

BRABANT/ZEELAND - ANWB Verkeersinformatie voorspelt een drukke avondspits op woensdag 8 mei vanwege het aanstaande lang Hemelvaartsweekend: "Veel mensen vertrekken woensdagmiddag voor een korte vakantie. Vorig jaar stond er op de vooravond van Hemelvaart 1016 kilometer file."

2 dagen geleden
Thoolse zwembaden krijgen zwemtest: 'Een ongeluk zit in een klein hoekje'

THOLEN - Wie komende zomer plezier gaat maken in één van de twee Thoolse zwembaden hoeft zich geen zorgen te maken over zijn veiligheid. Zaterdagmorgen stonden meer dan veertig personeelsleden en vrijwilligers in alle vroegte klaar voor de jaarlijkse zwemtest. En daarbij bleven de deelnemers niet droog. 

2 dagen geleden
Gewonde na explosie auto in Tholen, twee traumahelikopters onderweg

THOLEN - Een persoon die dinsdagavond aan een auto zat te sleutelen op de Slabbecoornweg in Tholen is naar het ziekenhuis gebracht. Dat gebeurde nadat er een ontploffing was in de benzinetank van het voertuig. Eén traumahelikopter is geland.

3 dagen geleden