Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Liefde op het eerste gezicht tussen Judith en hondje Luna

Liefde op het eerste gezicht tussen Judith en hondje Luna

VLISSINGEN - Op bezoek in het dierenasiel in Vlissingen was het liefde op het eerste gezicht tussen Judith en Theo van Loon en hondje Luna, zag asielmedewerkster Melanie Streefkerk. “Luna liep meteen naar hen toe, dat was zo mooi.” Een paar maanden later gaat het nog steeds goed, vertelt Judith van Loon. “Luna is zo’n dotje. Echt een lieverd.”Judith en Theo van Loon uit Vlissingen hebben in april afscheid genomen van hun geliefde Stafford. “Na ruim elf jaar moesten we hem laten inslapen”, vertelt Judith van Loon. “Dat was heel pijnlijk.” Als echte hondenliefhebbers - het stel heeft er al meerdere gehad, wilden ze na een tijd van rust wel graag een nieuw maatje. “We zijn 25 jaar samen en zolang hebben we ook al honden. Het zijn echt onze kinderen. Ze maken het leven gezelliger. Honden houden onvoorwaardelijk van je en gaan voor je door het vuur. Luna is zó blij als je thuiskomt.”Gevallen

Ondanks de klik was het spannend om Luna in huis te nemen, vertelt Van Loon, maar het heeft goed uitgepakt. “We zijn echt voor Luna gevallen. Dat kan ik niet uitleggen, het is een gevoel.” Het vlinderhondje komt uit Roemenië en is daar gered van de dood en naar Nederland gebracht, vertelt Van Loon. Onlangs bezocht ze met Luna het asiel om te laten weten dat het goed gaat. “Luna wilde toen graag naar binnen. Dat vond ik wel wat zeggen over de goede zorgen van de medewerkers van het asiel.”

Meer uit Vlissingen

Dani Ploeger exposeert aan de Koudekerkseweg

VLISSINGEN - De Vlissingse kunstenaar Dani Ploeger is exposeert in het raam van Sylvia Hubrouck aan de Koudekerkseweg 8. Hubrouck stelt haar raam ter beschikking aan kunstenaars uit protest tegen het verschraalde kunstklimaat in Vlissingen.

7 uur geleden
Vooruitgang in compensatiepakket 'Wind in de Zeilen'

VLISSINGEN - Vorige week donderdag presenteerde uitvoeringsregisseur Siebe Riedstra de achtste voortgangsrapportage van het compensatiepakket 'Wind in de Zeilen'. De eerste helft van 2024 heeft diverse mijlpalen opgeleverd die de regionale ontwikkeling verder stimuleren.

12 uur geleden
Dorpsraad Souburg wil vinger in de pap bij bouw nieuwe kerncentrales

OOST-SOUBURG - De Dorpsraad Souburg wil betrokken worden bij de plannen voor nieuwbouw van mogelijk twee tot vier nieuwe kerncentrales in Vlissingen-Oost. Omdat de kerncentrales deels op het grondgebied van de gemeente Vlissingen worden gebouwd wil de dorpsraad, net als de gemeente Borsele, ook bij de inspraak betrokken worden. 

3 dagen geleden
Connexxion blijft komende twee jaar openbaar busvervoer in Zeeland verzorgen

MIDDELBURG - Connexxion blijft de komende twee jaar het openbaar busvervoer in Zeeland verzorgen, na een recent besluit van Gedeputeerde Staten van Zeeland om de concessie van het vervoersbedrijf te verlengen. De huidige concessie, die op 15 december 2024 zou aflopen, wordt nu verlengd tot en met 12 december 2026.

4 dagen geleden
Verdwijnt de bus nu echt uit Oost-Souburg?

OOST-SOUBURG - Als het aan de plannen van de provincie Zeeland ligt zal Oost-Souburg het in de toekomst zonder lijn 57 moeten stellen. De reden dat de provincie lijn 57 uit het vervoersplan heeft geschrapt is omdat er te weinig gebruik van de busverbinding wordt gemaakt. Zowel de Partij Souburg-Ritthem als de Dorpsraad Souburg hebben bezwaar aangetekend tegen de voornemen van de provincie.

4 dagen geleden
Vanaf morgen is de kermis in de stad

VLISSINGEN - De jaarlijkse kermis wordt dit jaar gehouden van vrijdag 12 tot en met zaterdag 20 juli. Net als vorig jaar worden de attracties weer opgesteld in de binnenstad, op en rondom het Bellamypark. "We willen graag dat dit evenement met de tijd meegaat, veel mensen aanspreekt en dat het ook blijft passen in onze stad. Om die reden is ervoor gekozen om de Kermis dit jaar weer te organiseren op en rondom het Bellamypark", schrijft de gemeente op haar website.

4 dagen geleden
BTZ-terrein gesloten door burgemeester vanwege drugshandel

VLISSINGEN - Burgemeester Bas van den Tillaar heeft besloten het terrein van Bulk Terminal Zeeland (BTZ) voor twaalf maanden te sluiten. Dit besluit volgt na een langdurig politieonderzoek, waaruit blijkt dat het BTZ-terrein vermoedelijk al lange tijd onderdeel uitmaakt van een georganiseerde, internationale drugshandel. De sluiting gaat in op woensdag 24 juli 2024.

5 dagen geleden