Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lichtkunstwerk op brugwachtershuisje Schroebrug

Lichtkunstwerk op brugwachtershuisje Schroebrug

MIDDELBURG - In november en december wordt het brugwachtershuisje aan de Schroebrug in Middelburg met een poëtisch lichtkunstwerk uitgelicht. 

Met het kunstwerk wordt zichtbaar gemaakt wat brugwachtershuisjes in hun omgeving voor bewoners en voorbijgangers betekenen. De landelijke Stichting Brugwachtershuisjes organiseert ‘Spot on!’ in twaalf steden in het land ter gelegenheid van haar 10-jarig bestaan. In Middelburg werkt ze samen met de Kunst- en Cultuurroute Middelburg.

Een centraal onderdeel van het lichtkunstwerk is een dichtregel die van toepassing is op het brugwachtershuisje aan de Schroebrug. De Middelburgse stadsdichter Aschwin van den Abeele schrijft hiervoor de tekst. Hij laat zich daarbij graag inspireren door persoonlijke betekenissen die door omwonenden of voorbijgangers worden opgeschreven. Op basis van de daaruit voortkomende dichtregel en (de architectuur van) het huisje ontwerpt een lichtkunstenaar een theatrale belichting. ‘Om het project te realiseren hebben we uw hulp nodig’, laat de organisatie van de Kunst- en Cultuurroute Middelburg weten. ‘U kunt de stadsdichter inspireren door met hem te delen wat het huisje op de Schroebrug voor u betekent. Via het invulformulier kunt u uw gedachten hierover tot uiterlijk 30 september aanleveren.’

Meer uit Middelburg

Man aangehouden op de Markt, verdenking van zware mishandeling met bierflesje

MIDDELBURG - Surveillerende politiebikers hielden gisteren kort voor middernacht op de Markt een 20-jarige man uit Noorwegen aan op verdenking van zware mishandeling. Hij zou een man uit Vlissingen met een bierflesje hebben geslagen.

8 minuten geleden
26-jarige man uit Middelburg aangehouden op verdenking van mishandeling

OOST-SOUBURG - Politieagenten hielden gisteravond een 26-jarige man uit Middelburg aan op verdenking van mishandeling. Aan de mishandeling zou een verkeersruzie vooraf zijn gegaan. Een 45-jarige inwoner van Oost-Souburg raakte hierbij gewond.

19 minuten geleden
Stichting Ruilwinkel op Walcheren start tekenwedstrijd in zoektocht naar een locatie

MIDDELBURG - Stichting Ruilwinkel op Walcheren is op zoek naar een geschikte locatie in Middelburg om de activiteiten van de organisatie verder uit te bouwen. De stichting is in dat kader een actie gestart in samenwerking met de zelfstandig adviseur van de RegioBank in Middelburg, Corstanje Assurantiën.

1 dag geleden
Bomont wint titel beste leerbedrijf 2023 in de sector handel

MIDDELBURG - Bomont Middelburg is dé winnaar uit een selectie van 169 genomineerde leerbedrijven voor mbo-studenten in de sector handel, dit maakt SBB 31-3-2023 bekend. Tijdens het Ambassadeursgala van SBB op 15 mei wordt bekend gemaakt welke sectorwinnaar zich de allerbeste van Nederland kan noemen.

1 dag geleden
Omstanders redden fietser uit gracht in Middelburg

MIDDELBURG - Alerte omstanders hebben zaterdagnacht een persoon gered uit het water bij de Langevielebuitenbrug in Middelburg. Het slachtoffer is door het ambulancepersoneel onderzocht.

1 dag geleden
Zicht op meer geld voor het Bibliotheekwerk in de gemeenten Noord-Beveland en Veere

DOMBURG - De Rijksoverheid heeft besloten dat elke gemeente met ingang van 2025 moet zorgen voor een bereikbare en toegankelijke Bibliotheekvoorziening. Noord-Beveland en Veere zijn de enige gemeenten in Nederland waar geen Bibliotheekgebouw is, maar inwoners gebruik kunnen maken van de Bibliobus. Bibliotheken hebben hun maatschappelijke functies succesvol verbreed en hun impact is vergroot. Het gevolg daarvan is dat de dienstverlening die door de Bibliobussen wordt geboden verder aangevuld dient te worden. Naast het lezen en de educatieve functie voor de scholen, gaat ook de maatschappelijke functie van de Bibliotheek meer aandacht krijgen in deze gemeenten.

2 dagen geleden
Boekpresentatie 'Luchtoorlog boven Zeeland, deel 6a, Walcheren' in Museum Veere

VEERE - Op donderdag 30 maart 2023 verzamelden genodigden zich in de Schotse Huizen teVeere voor de boekpresentatie van ‘Luchtoorlog boven Zeeland, deel 6a, Walcheren’. De schrijvers presenteerden met trots het eerste deel in de reeks over Walcheren. De burgemeester van gemeente Veere, Frederiek Schouwenaar, opende de bijeenkomst. 

2 dagen geleden