Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lichtjes maken Goes wat gemoedelijker in donkere tijden

Lichtjes maken Goes wat gemoedelijker in donkere tijden

GOES - Wie in het donker de tuin van de Goese Corrinda Verheul zoekt, hoeft daarvoor weinig moeite te doen. Haar tuin is prachtig verlicht. “Ik ben nog vroeger begonnen dan normaal, omdat ik vind dat de straten wel wat gezelligheid kunnen gebruiken.”

Ze hoopt dat iedereen hetzelfde gaat doen. Corrinda Verheul plaatste daarom vorige week een oproepje op Facebook. Onder de noemer ‘Goes in het licht’ hoopt ze dat zoveel mogelijk mensen naast hun huiskamers ook de ramen aan de straatkant en voortuinen in het licht zetten. “Dan kan iedereen ervan genieten. Lichtjes geven sfeer en troost en laten zien dat we er voor elkaar zijn.”

Project

Verheul is een betrokken bewoner van Goes-Zuid. Ze woont in de Hazelaarstraat en zet zich met SMWO in het kader van ‘Omzien naar elkaar’ in voor andere bewoners. “Mensen staan niet altijd meer klaar voor elkaar, omdat ze het te druk hebben en elkaar niet kennen. Met dit project proberen we daar verandering in te brengen. Het is door corona bemoeilijkt, maar bewoners kunnen bijvoorbeeld om hulp vragen als ze een kastje in elkaar moeten zetten of als er een gaatje moet worden geboord. Dat soort dingen. Zie het maar als het kopje suiker dat je vroeger ging vragen als een nieuw iemand in de buurt kwam wonen.”

Donker

De lichtjesactie ligt in het verlengde van het project. Verheul hoopt dat het de bewoners wat dichter bij elkaar brengt in de donkere decembermaand.

Verschillende mensen zijn al aangehaakt en de watertoren denkt na om het baken van Goes-Zuid in het licht te zetten. “Mensen zijn toch al met de kerst bezig en versieren hun huizen. Nu kunnen ze dat ook een beetje voor anderen doen. Dat straalt saamhorigheid uit. Laten we het samen voor iedereen gezelliger maken. Je kunt het ingetogen houden, maar je mag ook helemaal los gaan.”

Meer uit Beveland

Voorgedragen burgemeester Cees van den Bos: 'Goes is een kans die ik niet kan laten lopen'

GOES - Hij is het niet, maar Cees van den Bos klinkt al aardig ingeburgerd als Goesenaar. De burgemeester van Urk is voorgedragen als burgervader van Goes en hij blijkt de gemeente goed te kennen. “Ik heb een Schouws accent, want ik ben geboren en getogen op Schouwen-Duiveland, maar ik hou van Goes en kan niet wachten om er aan de slag te gaan", vertelt de 43-jarige Van den Bos. “Ik heb op de havo gezeten in Goes en er meerdere stages gelopen. Met mijn gezin bezoek ik Goes ook regelmatig. De gemeente heeft zoveel plussen dat ik deze kans niet kon laten lopen", zegt hij over de vacature die vrijkwam nadat Margo Mulder in juni vertrok als burgemeester van Goes.

8 uur geleden
Treinenclub houdt vrijdagavond lezing in Goes

GOES - De NVBS, vereniging van spoor- en tramliefhebbers, organiseert vrijdag 8 december in hotel Terminus in Goes een lezing. Jan Strooband gaat in op 'Turkije voordat de toeristenstroom op gang kwam'.

13 uur geleden
'Een Suikerbieten sage' eert Zeeuws cultureel erfgoed

COLIJNSPLAAT - Met haar oma trots toekijkend heeft fotografe Janne van Gilst in zorgcentrum Cleijenborch in Colijnsplaat 'Een Suikerbieten sage' geopend. Deze expositie, die het Zeeuwse erfgoed van de suikerbiet eert, maakte Van Gilst samen met de leerlingen van de plaatselijke basisschool Het Stelleplankier. Zij spraken ouderen, onder wie Van Gilsts oma, over hun herinneringen aan de suikerbietenteelt. “Deze tentoonstelling is een mooi voorbeeld van hoe kunst verbindt", zei de Noord-Bevelandse cultuurwethouder Yvonne Maas, die de expo met kinderburgemeester Noor opende. In januari reist een uitgebreide versie van 'Een Suikerbieten sage' door naar de bibliotheek in Middelburg.

13 uur geleden
Energiecoaches helpen mensen aan huis

25 energiecoaches zijn in de gemeenten Borsele, Goes, Noord-Beveland, Kapelle en Reimerswaal beschikbaar om langs te komen bij mensen voor hulp bij energie besparen. Tot en met eind 2025 zet het team van vrijwillige coaches zich in om energiearmoede te bestrijden en kosteloos helpen ze iedereen die behoefte heeft aan hulp met energiekosten besparen en het huis verduurzamen.

21 uur geleden
Brand in auto aan de Patijnweg in Goes

GOES - Maandagavond heeft er brand gewoed in een auto aan de Patijnweg in Goes. De brand ontstond onder de motorkap van het voertuig. Brandweerlieden hadden het vuur gelukkig snel onder controle. Het voertuig stond op het moment dat bestuurder de brand opmerkte voor de stoplichten te wachten.

1 dag geleden
Goes voert tweede controle leegstaande panden uit

GOES - De gemeente Goes controleerde donderdagavond voor de tweede keer onverklaarbaar leegstaande panden. 'In drie woningen woonden arbeidsmigranten', laat de gemeente Goes weten. 'Er volgt een onderzoek of bewoning in deze huizen is toegestaan.'

1 dag geleden
Minder treinen en vertraging door verzakt spoor

VLISSINGEN - Er rijden minder treinen op het traject van Vlissingen naar Roosendaal vanwege verzakkingen in het spoor. Daarnaast moeten reizigers rekening houden met 30 minuten vertraging.

1 dag geleden