Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lichte zenuwen bij Jeangu Macrooy op finaledag

Lichte zenuwen bij Jeangu Macrooy op finaledag

ROTTERDAM (ANP) - De zenuwen bij Jeangu Macrooy beginnen lichtelijk op te spelen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. De Nederlandse inzending heeft desondanks goed geslapen, zo zei hij bij het vertrek van zijn hotel op weg naar Rotterdam Ahoy.

"Ik ben nerveus. Voor het eerst sinds ik hier ben gaan we live, dus dat is heel spannend", zei Macrooy tegen de verzamelde pers. "Maar het is elke keer zo genieten als ik op het podium sta, echt een kick. Live optreden is sowieso al het liefste wat ik doe en nu mag ik op zo'n geweldig podium staan voor mensen die alleen maar liefde geven. Ik hoop dat de rest van Nederland en Europa die liefde ook gaat voelen."

"Ik heb op zich wel redelijk goed geslapen. Ik heb zeven uur in bed gelegen. Ik was wel een beetje onrustig, maar dat komt door de adrenaline", aldus Macrooy, die vrijdagavond voor de vakjury's moest optreden.

Kippenvel

De vakjuryshow ging volgens de zanger ontzettend goed, zeker ook door de enorme steun van alle Nederlanders in de zaal. "Ik krijg gewoon kippenvel als ik er aan terugdenk. De energie die uit de zaal kwam, dat was echt niet normaal."

Een heel goed resultaat lijkt Jeangu Marcrooy volgens de bookmakers niet te gaan halen. "Wanneer het voor mij een succes is? Als mensen toch trots en blij zijn met wat we hebben gemaakt. Ik hoop dat het iets betekent voor mensen. Ik ben al super dankbaar dat ik dit heb mogen doen. Ik ga ervan genieten."

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden