Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Licht en geluid voor dorpshuis Kaj Munk

Licht en geluid voor dorpshuis Kaj Munk

HANSWEERT - De gemeente Reimerswaal schaft podiumverlichting aan voor dorpshuis Kaj Munk in Hansweert, zodat hier culturele voorstellingen kunnen plaatsvinden. Van Podium Reimerswaal, maar bijvoorbeeld ook van basisschoolleerlingen en andere gebruikers.

Om de leefbaarheid te vergroten zet de gemeente zich in voor culturele activiteiten in meer dorpen. Samen met Podium Reimerswaal, dat jaarlijks grote en kleinere namen voor dorpshuis Luctor et Emergo in Rilland weet te strikken, onderzocht de gemeente welke faciliteiten er nodig zijn om ook in andere dorpshuizen shows te kunnen laten plaatsvinden.

Waarde

“Het dorpshuis in Waarde heeft al een goede installatie”, vertelt wethouder Kees Verburg van de gemeente Reimerswaal. Dorpshuis De Meiboom in Krabbendijke, multifunctioneel centrum (mfc) Te Haere in Yerseke en Ons Dorpshuis in Kruiningen zijn later aan de beurt voor verbetering. “Voor Te Haere nemen we dit mee bij de andere vernieuwingen om het een volwaardig mfc te maken.”

Voorwaarde

De wethouder benadrukt dat het nieuwe licht en geluid straks voor alle gebruikers van de dorpshuizen en ook voor andere organisaties beschikbaar is. Een ‘grootverbruiker’ zal Podium Reimerswaal van Jacques Boonman zijn. “We zijn hartstikke blij met deze nieuwe faciliteiten”, zegt Boonman. “Toen de gemeente vier jaar geleden onze subsidie stopzette, hebben we onze vrachtwagen, waarmee we met onze spullen van het ene dorpshuis naar het andere reden, moeten verkopen. We besloten alles in Rilland te programmeren. Nu krijgen we weer 20.000 euro per jaar, op voorwaarde dat we in meerdere dorpen voorstellingen houden.”

Iedereen

De coronacrisis heeft de theaterwereld stilgelegd, maar Boonman hoopt volgend seizoen toch nieuwe voorstellingen in Waarde en Hansweert te kunnen houden. Daarbij vraagt de gemeente om producties die voor iedereen toegankelijk zijn, zoals ook voor kinderen en ouderen. Boonman vertelt dat ouderen vaak een ‘seniorenprijs’ betalen. “En voor kindervoorstellingen krijgen scholen vaak ook een vergoeding. Zo proberen wij ook scholen bij cultuur te betrekken.”

Meer uit Reimerswaal

Rilland actief in verduurzamen woningen

RILLAND - Een duurzamer Rilland, dat is waar Energiecoöperatie 4411 voor staat. Op dit moment is de coöperatie druk bezig met het project met energiecoaches, zoals dat ook in andere gemeenten gebeurt. Daarbij krijgen woningeigenaren in het postcodegebied advies over het verduurzamen van hun woning. 

10 uur geleden
Nieuwe naam voor Fruitteeltmuseum Kapelle: Zeeuws Fruit Museum

KAPELLE - Het Fruitteeltmuseum in Kapelle heeft vrijdag haar nieuwe naam onthuld: Zeeuws Fruit Museum.

11 uur geleden
Bromfietser naar ziekenhuis na botsing met auto in Kruiningen

KRUININGEN - Een bromfietser is donderdagavond gewond geraakt na een aanrijding met een auto in Kruiningen.

15 uur geleden
'We gaan voor feestdag waarop heel Yerseke trots kan zijn'

YERSEKE - Er is nog het nodige werk te verzetten, maar Yerseke at Sea staat al stevig in de steigers. Op zaterdag 17 augustus is het mosselen, oesters en sfeer in de haven. De nadruk ligt niet op kwantiteit, maar op kwaliteit, vertelt de organisatie achter het nieuwe festival.

1 dag geleden
Lionsclub Kapelle-de Bevelanden doneert 2.500 euro aan Stichting Lentekind

KAPELLE - Lionsclub Kapelle-de Bevelanden heeft donderdag 11 april een donatie van 2.500 euro geschonken aan Stichting Lentekind. 

1 dag geleden
Treinreiziger aangehouden bij Kapelle

KAPELLE - Een treinreiziger (24) is woensdag aangehouden bij Kapelle.

2 dagen geleden
Programma Koningsdag 2024 Kruiningen

KRUININGEN - Het Oranjecomité Kruiningen organiseert weer de jaarlijkse Koningsdagviering.

2 dagen geleden