Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

 LI sports werpt nieuw licht op sportaccommodaties

LI sports werpt nieuw licht op sportaccommodaties

“Het klinkt misschien vreemd uit de mond van een eigenaar van een verlichtingsbedrijf, maar mijn missie is dat het wel wat donkerder mag worden in Nederland. Dat kán ook, door op een andere manier te verlichten, met minder impact op de omgeving. Daar maak ik me hard voor. LI sports heeft genoeg innovatiekracht om dat te verwezenlijken.”Joran de Witte is directeur-eigenaar van LI sports. Dit bedrijf verhuisde onlangs van Kruiningen, waar het een bedrijfspand deelde met LuxImprove, naar een eigen pand aan Klein Frankrijk in Goes. Daar heeft het bedrijf weer volop ruimte voor groei.  “Ik ben gestart bij LuxExcel , een 3D printbedrijf dat destijds onder andere lenzen en optieken voor de verlichtingsmarkt ontwikkelde. Toen we daar begonnen met led-verlichtingsarmaturen ging ik letterlijk van deur tot deur om dit aan de man te brengen. Zo ontstond LuxImprove. Gaandeweg groeide het bedrijf. Die groei betekende dat ik uiteindelijk meer in vergaderkamers zat dan bij klanten. Niets voor mij, want ik wil voorop gaan in de strijd en buiten de deur het verschil maken. Ik ontdekte dat ik goed ben in starten, opbouwen en met een klein team samenwerken. Dat geeft me energie en voldoening. LuxImprove deed mondjesmaat iets met sportveldverlichting, maar ik zag kansen. Zo hebben we samen de afspraak kunnen maken dat ik me daarop richt. LI sports is gespecialiseerd in het verlichten vanaf grotere hoogtes en dan met name sportaccommodaties.”

Gelijkmatig licht verspreiden
Grotere hoogtes? Dat kun je wel zeggen. Gemiddeld zijn de verlichtingsmasten 12 meter, 15 meter of zelfs nóg hoger. Het spreekt voor zich dat er een specialist nodig is om daar de juiste verlichting bij te kiezen. “Voor het aanlichten van sportvelden gelden de strenge normen die de verschillende sportbonden stellen. Met speciale software maken wij een compleet lichtplan. Daarin berekenen we nauwkeurig hoeveel vermogen nodig is voor het juiste lichtniveau, maar ook wat de impact is op de woningen in de omgeving. Om je een indruk te geven van de lampen waarmee wij werken: een gemiddeld kantoorarmatuur heeft een vermogen van 30W. Bij ons begint het bij 600W, maar eerder nog 1000W. Naast de kracht van de ledverlichting is het ook belangrijk om gebruik te maken van specifieke lenzen en optieken om de verlichting zo gelijkmatig mogelijk te verspreiden, zodat er geen schaduwen vallen.”

Vrijwel alle Zeeuwse sportvelden
De kracht van LI sports is dat het bedrijf alles in eigen beheer verzorgt; vanaf het lichtplan en de besparingsberekeningen tot en met het installeren en onderhouden. “Dit betekent dat wij de lichtmasten zelf plaatsen, al het installatiewerk doen en nadien ook het onderhoud voor ons rekening nemen. Als relatief nieuwe speler in deze markt kunnen we ons daarmee onderscheiden. En dat lukt aardig”, lacht Joran. “Wat Zeeland betreft, durf ik met een gerust hart te stellen dat circa 90% van alle velden, die met led verlicht worden, door ons zijn voorzien. We zijn momenteel hoofdzakelijk in Nederland actief, maar stiekem kijk ik al met een half oog richting België. We hebben nu een team van acht man. Dat is alweer een forse club bij elkaar, terwijl groei op zich voor mij geen doel is.”

Innovatief beperken van lichthinder
Met aanlichten van grote hoogte is Li sports actief bij onder andere voetbalclubs, hockeyvelden, maar ook golfterreinen en mountainbikeparcours. Ook een klein stadion staat inmiddels op de planning. Momenteel timmert LI sports flink aan de weg met de nieuwe, innovatieve Dark Light-armatuur, die afgelopen juli is gelanceerd. “Vooral in een stedelijke omgeving kunnen grote lichtmasten lichtoverlast veroorzaken. Ze zetten bij wijze van spreken de hele omgeving in lichterlaaie. Met onze Dark Light-armatuur kunnen we de velden, maar ook terreinen, op een prachtige manier verlichten, terwijl door de horizontale afstelling en unieke reflectortechniek geen lichthinder wordt veroorzaakt.” Dit nieuwe armatuur sluit perfect aan bij de missie van Joran om het wat donkerder te maken in Nederland. “Duurzaamheid is een belangrijk thema. Deze ledverlichting is energiebesparend, gaat lang mee en zorgt voor minder hinderlijk strooilicht. Op deze manier kunnen we met ons product daadwerkelijk het verschil maken.”

Meer informatie?
Kijk op www.li-sports.com

Meer uit Zeeland

Ook zakelijk rij je ‘MONO’: deze ondernemers bewijzen dat het werkt

Dat het onverstandig is om je berichten te lezen of schrijven via je smartphone terwijl je aan het rijden bent, weet iedereen. Maar hoe zorg je dat al je collega’s daadwerkelijk stil staan bij verkeersveiligheid en ook tijdens zakelijke ritten verantwoord – ofwel ‘MONO – op pad gaan? Twee Zeeuwse ondernemers delen hun succesvolle aanpak. ,,Een schop onder de kont hóeft niet altijd.”   6 november 2023, 13:28 Niets menselijks is ons vreemd: zodra er een bericht binnenkomt op je telefoon, wil je daar van nature meteen op antwoorden. Ook wanneer dat achter het stuur gebeurt. Maar dat die impuls ronduit gevaarlijk is – zeker terwijl je aan het verkeer deelneemt – is ook algemeen bekend. Het is dan ook niet voor niets dat de overheid al jaren bewustzijn rondom dit thema creëert met diverse MONO-campagnes.

2 weken geleden
Stichting Zeeuwse Wensambulance

Onze stichting bestaat sinds november 2022 en bestaat volledig uit Zeeuwse vrijwilligers (bestuur, verplegers, chauffeurs en handlangers). Zeeuwen voor Zeeuwen uit de hele provincie om een laatste wens in vervulling te laten gaan.

2 weken geleden
Bestel je gratis ticket voor Contacta 2023

Vitaliteit als sleutelrol in jouw succes Dit jaar wordt vitaliteit centraal gesteld, en dat is van cruciaal belang voor elk aspect van je leven, zowel op zakelijk als persoonlijk vlak. Ontdek hoe het verbeteren van je welzijn een sleutelrol kan spelen in het bereiken van succes.

1 maand geleden
Opening Contacta op 7 november

Op dinsdag 7 november wordt Contacta GEOPEND! Om 16:00 uur vieren we de 35e editie van Contacta met OESTERS en CHAMPAGNE tijdens de openingsborrel waar jij bij kunt zijn. Na de feestelijke openingsborrel is er genoeg te beleven. Ga langs bij ruim 210 exposanten of ga om 17:00 uurnaar de inspirerende sessie over werken aan vitaliteit en aantrekkelijk ondernemerschap van Van Mossel. Je kunt je voor deze workshop hier aanmelden. 

1 maand geleden
Twee sterke Zeeuwse accountantskantoren worden één

Moore DRV en Rijkse Accountants en Adviseurs smelten per 1 januari 2024 samen. Respectievelijk ruim 100 en 68 jaar geschiedenis en betrokkenheid bij de provincie worden verbonden om in de toekomst nog sterker te zijn als werkgever, dienstverlener in de echte economie en belangenbehartiger voor de provincie. Beide organisaties benadrukken dat de trots op de eigen organisatie, de overeenkomstige culturen en de potentie die zij zien in Zeeland de aanleidingen zijn om de toekomst samen in te gaan. Beide kantoren willen goed gekwalificeerde mensen behouden en werven voor Zeeland, om de ondernemende Zeeuwse bedrijven goed te kunnen blijven ondersteunen. Dat betekent dat er flink wordt geïnvesteerd in de werving van medewerkers, in het bieden van ruime ontwikkelingsmogelijkheden en flexibiliteit in arbeidsuren en –plaatsen, en in goede arbeidsvoorwaarden. Ook het ontwikkelen van nieuwe dienstverlening is belangrijk voor zowel medewerkers als cliënten.

1 maand geleden
Impuls Zeeland organiseert eerste editie Week van de Export

Internationaal zakendoen is de sleutel tot groei en continuïteit voor het bedrijfsleven. Het opent deuren naar nieuwe markten, vergroot de concurrentiekracht en biedt mogelijkheden voor innovatie en samenwerking op wereldwijde schaal. Juist in economisch onzekere tijden is het van groot belang dat bedrijven kansen spreiden over diverse afzetmarkten. Om ondernemers hierbij te helpen en ondersteunen, organiseren wij dit jaar voor het eerst de Week van de Export. Van maandag 9 t/m vrijdag 13 oktober wordt een gevarieerd programma aangeboden. Ondernemers kunnen deelnemen aan masterclasses, interactieve workshops, waardevolle netwerkbijeenkomsten en meer. Zakenpartners in het buitenland, hoe vind je die eigenlijk? Wat als ze niet zo betrouwbaar blijken te zijn als je dacht? Welke landen bieden de grootste kans op exportsucces? Hoe zit het met de per land verschillende wet- en regelgeving? Al deze vragen worden beantwoord tijdens de Week van de Export.

2 maanden geleden
Zeker Zeeuws streekproducenten in de spotlights

Op de leukste, meest duurzame, vriendelijkste of gewoonweg je favoriete Zeeuwse streekproducent kan 27 september tot 10 oktober 2023 een online stem worden uitgebracht. Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct organiseert voor het 4e jaar op rij de onlinepublieksverkiezing ‘Streekproducent van het Jaar’. Meer dan 120 streekproducenten bestaande uit vissers, kwekers, boeren, tuinders, maar ook slagers, bakkers en bierbrouwers, wijnmakers, de zoutzieder en alle anderen met een Zeker Zeeuws gecertificeerd streekproduct dingen dit jaar opnieuw mee voor de eervolle titel ‘Streekproducent van het Jaar 2023’.

2 maanden geleden