Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

 LI sports werpt nieuw licht op sportaccommodaties

LI sports werpt nieuw licht op sportaccommodaties

“Het klinkt misschien vreemd uit de mond van een eigenaar van een verlichtingsbedrijf, maar mijn missie is dat het wel wat donkerder mag worden in Nederland. Dat kán ook, door op een andere manier te verlichten, met minder impact op de omgeving. Daar maak ik me hard voor. LI sports heeft genoeg innovatiekracht om dat te verwezenlijken.”Joran de Witte is directeur-eigenaar van LI sports. Dit bedrijf verhuisde onlangs van Kruiningen, waar het een bedrijfspand deelde met LuxImprove, naar een eigen pand aan Klein Frankrijk in Goes. Daar heeft het bedrijf weer volop ruimte voor groei.  “Ik ben gestart bij LuxExcel , een 3D printbedrijf dat destijds onder andere lenzen en optieken voor de verlichtingsmarkt ontwikkelde. Toen we daar begonnen met led-verlichtingsarmaturen ging ik letterlijk van deur tot deur om dit aan de man te brengen. Zo ontstond LuxImprove. Gaandeweg groeide het bedrijf. Die groei betekende dat ik uiteindelijk meer in vergaderkamers zat dan bij klanten. Niets voor mij, want ik wil voorop gaan in de strijd en buiten de deur het verschil maken. Ik ontdekte dat ik goed ben in starten, opbouwen en met een klein team samenwerken. Dat geeft me energie en voldoening. LuxImprove deed mondjesmaat iets met sportveldverlichting, maar ik zag kansen. Zo hebben we samen de afspraak kunnen maken dat ik me daarop richt. LI sports is gespecialiseerd in het verlichten vanaf grotere hoogtes en dan met name sportaccommodaties.”

Gelijkmatig licht verspreiden
Grotere hoogtes? Dat kun je wel zeggen. Gemiddeld zijn de verlichtingsmasten 12 meter, 15 meter of zelfs nóg hoger. Het spreekt voor zich dat er een specialist nodig is om daar de juiste verlichting bij te kiezen. “Voor het aanlichten van sportvelden gelden de strenge normen die de verschillende sportbonden stellen. Met speciale software maken wij een compleet lichtplan. Daarin berekenen we nauwkeurig hoeveel vermogen nodig is voor het juiste lichtniveau, maar ook wat de impact is op de woningen in de omgeving. Om je een indruk te geven van de lampen waarmee wij werken: een gemiddeld kantoorarmatuur heeft een vermogen van 30W. Bij ons begint het bij 600W, maar eerder nog 1000W. Naast de kracht van de ledverlichting is het ook belangrijk om gebruik te maken van specifieke lenzen en optieken om de verlichting zo gelijkmatig mogelijk te verspreiden, zodat er geen schaduwen vallen.”

Vrijwel alle Zeeuwse sportvelden
De kracht van LI sports is dat het bedrijf alles in eigen beheer verzorgt; vanaf het lichtplan en de besparingsberekeningen tot en met het installeren en onderhouden. “Dit betekent dat wij de lichtmasten zelf plaatsen, al het installatiewerk doen en nadien ook het onderhoud voor ons rekening nemen. Als relatief nieuwe speler in deze markt kunnen we ons daarmee onderscheiden. En dat lukt aardig”, lacht Joran. “Wat Zeeland betreft, durf ik met een gerust hart te stellen dat circa 90% van alle velden, die met led verlicht worden, door ons zijn voorzien. We zijn momenteel hoofdzakelijk in Nederland actief, maar stiekem kijk ik al met een half oog richting België. We hebben nu een team van acht man. Dat is alweer een forse club bij elkaar, terwijl groei op zich voor mij geen doel is.”

Innovatief beperken van lichthinder
Met aanlichten van grote hoogte is Li sports actief bij onder andere voetbalclubs, hockeyvelden, maar ook golfterreinen en mountainbikeparcours. Ook een klein stadion staat inmiddels op de planning. Momenteel timmert LI sports flink aan de weg met de nieuwe, innovatieve Dark Light-armatuur, die afgelopen juli is gelanceerd. “Vooral in een stedelijke omgeving kunnen grote lichtmasten lichtoverlast veroorzaken. Ze zetten bij wijze van spreken de hele omgeving in lichterlaaie. Met onze Dark Light-armatuur kunnen we de velden, maar ook terreinen, op een prachtige manier verlichten, terwijl door de horizontale afstelling en unieke reflectortechniek geen lichthinder wordt veroorzaakt.” Dit nieuwe armatuur sluit perfect aan bij de missie van Joran om het wat donkerder te maken in Nederland. “Duurzaamheid is een belangrijk thema. Deze ledverlichting is energiebesparend, gaat lang mee en zorgt voor minder hinderlijk strooilicht. Op deze manier kunnen we met ons product daadwerkelijk het verschil maken.”

Meer informatie?
Kijk op www.li-sports.com

Meer uit Zeeland

Wie zaait... Moet oogsten

Met de start van de oogst, is ook een nieuwe verkeersveiligheidscampagne gestart met naam ‘Wie zaait.. moet oogsten’. Het doel van de campagne is 100% verkeersveiligheid. De campagne richt zich om die reden zowel op agrariërs en loonwerkers als op alle andere weggebruikers.  Kloosterman B.V. is één van de bedrijven die nadrukkelijk participeren in de campagne. “Het is belangrijk dat we  rekening houden met elkaar”, vindt Leontien Kloosterman. “Ons werkgebied is voor de ander een recreatiegebied. Het is belangrijk dat alle weggebruikers zich daarvan bewust zijn.”De nieuwe oogstcampagne is vanuit de Zeeuwse Coördinatiecommissie Landbouwverkeer ontwikkeld, in samenwerking met het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ), de brancheorganisaties ZLTO en Cumela en enkele Zeeuwse wegbeheerders. De oogstcampagne is over een aantal maanden verspreid en verschillende agrariërs en loonwerkers werken hieraan mee, waaronder Kloosterman B.V. uit Kapelle.

2 weken geleden
Van Anneke en Elian mag Slow Food wat meer op de kaart

Anneke van Hootegem van De Grote Verleiding in Kruiningen en freelance journalist en tekstschrijver Elian van ’t Westeinde zetten samen met andere vrijwilligers de schouders onder de herstart van Slow Food Zeeland. Slow Food is een wereldwijde voedselbeweging die zich inzet voor een goed, duurzaam en eerlijk voedselsysteem. “Zeeland heeft zoveel mooie, lekkere en gezonde producten. Ik wil er graag een steentje aan bijdragen om al dat mooie te behouden en gelijktijdig te streven naar het behoud van biodiversiteit”, aldus Elian. “Daarnaast houd ik van goed eten.”Slow Food beweging De Slow Food beweging is wereldwijd herkenbaar aan de rode slak. Het netwerk is actief in 160 landen en telt in Nederland zestien afdelingen. Daarnaast is er een sterk internationaal jongerennetwerk (SFYN). Het doel van de Slow Food beweging is mensen uit de hele voedselketen samen te brengen: boeren en tuinders, chefs, vissers, wetenschappers, ondernemers en consumenten. Elian: “Iedereen heeft recht op goed voedsel; duurzaam geproduceerd tegen een eerlijke prijs. Slow Food startte in Italië als antwoord op de fast food ketens. Italianen houden van lokaal en seizoensgebonden ingrediënten. Het principe van fast food staat lijnrecht tegenover alles waar de Italiaanse keuken voor staat. En wat mij betreft de Nederlandse keuken ook.”

3 weken geleden
Problematiek met het regelen van douane documenten wordt steeds groter

Vanaf 2023 gaat het nieuwe Douane Management Systeem (DMS) de huidige systemen volledig vervangen. Een grote verandering die impact heeft op alle aangevers in Nederland. Ook kampt de logistieke sector nog steeds, én erger dan ooit, met de gevolgen van personeelstekorten bij logistieke dienstverleners en expediteurs. Er zijn te weinig declaranten, het duurt te lang voor je je documenten hebt en het is te foutgevoelig. Kortom: het wordt een steeds grotere uitdaging om op een goedkope, snelle en foutloze manier je douane documenten te regelen. Tekort aan declarantenJos de Jonge, logistiek expert en medeoprichter van HelloContainer weet er alles over. “Bijna alle bedrijven die goederen exporteren gebruiken tussenpersonen die douane documenten voor ze regelen. Die tussenpersonen komen simpelweg declaranten tekort. Het is een behoorlijk bureaucratisch beroep, je moet heel consistent allerlei papieren invullen, en dat 50 of zelfs 100 keer per dag. Er gaan vaak meerdere mails en telefoontjes heen en weer omdat er gegevens missen, wat veel tijd kost. Ook moet de declarant de informatie heel nauwkeurig overzetten in het douane systeem wat vaak fouten oplevert. Toch is deze persoon wél de meest kostbare resource in het proces.”

3 weken geleden
Dit hebben Zeeuwen over voor een hoger salaris

Krapte op de arbeidsmarkt: dat betekent een betere positie voor werknemers, bijvoorbeeld om een hoger salaris te krijgen. Om meer te verdienen, zijn Zeeuwen met name bereid te onderhandelen (34,1%). Daarnaast overweegt ruim een kwart een andere baan als dit meer geld oplevert. Dit en meer blijkt uit onderzoek onder bijna 1.500 Nederlanders, uitgevoerd door Nationale Vacaturebank in samenwerking met Panel Inzicht. 

4 weken geleden
Contacta beursvloer uitverkocht en eerste keynote sprekers bekend!

Nog nooit eerder was de Zeeuwse netwerkbeurs zo vroeg uitverkocht als deze editie. Bedrijven die toch nog interesse hebben kunnen zich aanmelden om op de optielijst geplaatst te worden. Zodra er ruimte vrij komt wordt men hierover geïnformeerd.    Arjen Lubach geboekt als keynote spreker Bij het grote publiek is Arjen Lubach bekend als televisiemaker, onder andere door het filmpje 'America First, The Netherlands Second' dat met miljoenen views de hele wereld over ging. Momenteel dagelijks met De Avondshow op NPO1, maar de boodschap is nog steeds hetzelfde gebleven: met een beetje logisch nadenken en veel humor is de wereld een stuk draaglijker.  Met de Nipkowschijf, de Televizierring, de Crimezone Debuutprijs, een nominatie voor de Gouden Strop, als ‘vrijdenker van het jaar’ en ‘liberaal van het jaar’ is Lubach een ware generalist en is het altijd maar weer de vraag wat hij verder nog in petto heeft. 

4 weken geleden
Je kunt nog inschrijven! Walk & Dance to Fight Cancer!

Woensdag 27 juli is het zover! In Goes vindt dan Walk & Dance to Fight Cancer plaats. Een wandel en dance-event waarmee geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker. Het event is onderdeel van een landelijk initiatief en wordt dit jaar in de regio Goes voor het eerst uitgerold. De wandeltocht eindigt bij Lima Beach aan de Courtinestraat in Goes met een borrel, barbecue en dance-event. Eigenaar Sofyan Azzagari is blij op deze manier hier een bijdrage aan te kunnen leveren: “ik vind het een prachtig initiatief en Reguillo Vandepitte (organisator van Walk & Dance to Fight Cancer) ken ik al heel lang. We zijn beide een voorstander van samenwerken, dus de match was snel gemaakt. We dragen dus als Lima Beach hierin graag ons steentje bij!

4 weken geleden
Ondernemen is complexer geworden

Janine Tazelaar, directeur van De Appelaere BV, geeft de Nederlandse economie een 7. "Hoewel de zaken momenteel goed gaan, maak ik me toch zorgen. Kijk naar de horeca, daar lopen de personeelstekorten zo hoog op, dat sommige bedrijven zelfs hun deuren sluiten. Verder merk ik dat bepaalde grondstoffen alleen met grote vertraging of zelfs helemaal niet geleverd kunnen worden. Ook transportbedrijven kampen met personeelstekorten. En dan is daar nog de oorlog in Oekraïne, die een schaduw werpt op alles wat we hier doen. Het is de vraag wat hiervan de gevolgen gaan zijn op onze economie. Kortom, vrijwel elke sector kampt op tal van fronten met onzekerheden. Dat maakt momenteel het ondernemen een stuk complexer. Uiteindelijk kom ik uit op het cijfer 7."

1 maand geleden