Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lezing in Koperen Tuin over eerste Zeeuwse premier

Lezing in Koperen Tuin over eerste Zeeuwse premier

GOES - Paul Consten geeft dinsdag 28 januari een lezing over zijn biografie over Isaäc Dignus Fransen van de Putte.

Fransen van de Putte was de eerste Zeeuwse premier van Nederland. Consten beschrijft in het boek het onstuimige leven van de Goesenaar. Na een leven als zeeman op Oost-Indiëvaarders en als suikerondernemer op Java ging Fransen van de Putte in 1862 naar het Binnenhof. Binnen een jaar was de selfmade man minister van Koloniën.

Liberalen

Hij onderscheidde zich tijdens zijn optreden in de Tweede Kamer waar hij Thorbecke van repliek diende, die zich daarop tijdelijk terugtrok uit de politiek. Van de Putte maakte daarmee de weg vrij voor een generatie jonge liberalen.

De lezing wordt georganiseerd door De Tuin van Troje in boekhandel De Koperen Tuin. Kaartjes kosten vijf euro en zijn te koop bij de boekhandels Het Paard van Troje en De Koperen Tuin in Goes. De lezing begint om 19.30 uur.

Meer uit Beveland

Margo Mulder neemt 22 juni afscheid als burgemeester van Goes

GOES - Op donderdag 22 juni neemt burgemeester Margo Mulder na bijna vijf jaar afscheid van de gemeente Goes.

7 uur geleden
Ovezande zindert nog na van 41e Klomppop

OVEZANDE - Ook de 41e editie van Klomppop in Ovezande is geslaagd. Drie dagen lang, van afgelopen vrijdag tot en met pinksterzondag, was het in het zonnetje genieten van muziek, theater en slangen (!) op het terrein van sportpark De Fazant.

1 dag geleden
Avondvierdaagse terug van weggeweest in Kamperland

KAMPERLAND - Oranjevereniging Kamperland/VDK organiseert, na een paar jaar afwezigheid, weer een avondvierdaagse voor jong en oud in Kamperland. Zij gaan wandelen van dinsdag 6 juni tot en met vrijdag 9 juni.

1 dag geleden
17-jarige jongen uit Goes overleden na ongeval met scooter

GOES - Een jongen van 17 uit Goes is overleden nadat hij gisteren betrokken raakte bij een eenzijdig ongeluk. Hij reed met zijn scooter tegen een geparkeerde auto.

3 dagen geleden
Badeendjesrace in Goes zorgt voor veel drukte bij de Oostvest

GOES - Gisteren kleurde de Oostvest knalgeel. Hier was namelijk de allereerste editie van de ‘What Goes On’-badeendjesrace. Honderden, misschien wel duizenden badeendjes gaven het water in de Oostvest een zonnige kleur en gingen de strijd aan om prijzen te winnen.

3 dagen geleden
Toer Club Arendskerke houdt op 4 juni twee ritten

‘s-HEER ARENDSKERKE - Toer Club Arendskerke houdt zondag 4 juni fietstoertochten van 80 en 105 kilometer. Vertrekpunt is het terrein van tennisvereniging de Schaepskooi in ‘s-Heer Arendskerke. 

3 dagen geleden
Tractor belandt in sloot, bestuurder gewond

‘S-HEERENHOEK - Een tractor is zaterdag aan het begin van de middag in een droge sloot terecht gekomen. De bestuurder raakte bij het ongeluk gewond.

4 dagen geleden