Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lezing boek 'De papegaaien van Moshe'

Lezing boek 'De papegaaien van Moshe'

WESTKAPELLE - Op woensdag 3 mei om 19:30 uur is er in het Polderhuis in Westkapelle een lezing over het boek ‘De papegaaien van Moshe’. Dit boek is geschreven door Ineke Kievit-Broeze (voorouders Westkapelle). 

De auteur zal deze avond vertellen hoe dit boek tot stand is gekomen naar aanleiding van een bijzonder verhaal van haar grootouders uit de Tweede Wereldoorlog. Zij kregen tijdens de oorlog een joods jongetje als onderduiker.  Hoe was Jopie (Moshe) daar terecht gekomen en wat zijn de gevolgen van de onderduikperiode en de tijd daarna voor zo’n jongetje. Ineke heeft het allemaal uitgezocht en beroert daarbij de grote thema’s van het leven. Wat doe je in tijden van nood en waar ligt de scheidslijn tussen goed en kwaad? Door onderzoek in archieven maar ook vooral door contact met Moshe’s familie reconstrueert ze de feiten en ervaart ze de grote verbindende kracht van liefde en mensen om je heen.

Het boek ‘De papegaaien van Moshe’ zal deze avond te koop zijn voor €14,00. Toegang gratis (max.60 personen). Zaal open vanaf 19:10 uur.

Meer uit Middelburg

Grote kans op licht wisselvallig lenteweer tijdens de Pinksterdagen

Het is deze dagen heerlijk lenteweer met hoge temperaturen voor de tijd van het jaar. Richting de Pinksterdagen lijkt de temperatuur echter wat in te leveren. Koud wordt het niet. De maxima komen waarschijnlijk uit tussen 16 en 20 graden. De wisselvalligheid neemt deze week flink toe en ook tijdens de Pinksterdagen lijken we het niet geheel droog te houden.

2 uur geleden
Geslaagde plantjesmarkt bij Speelhof Hoogerzael

MIDDELBURG - Speelhof Hoogerzael, de groene oase in de Middelburgse wijk de Griffioen, kleurde zaterdag 11 mei extra groen tijdens de plantjesmarkt.

19 uur geleden
Subsidieregeling hergebruik leegstaande panden geopend

MIDDELBURG/DOMBURG - De subsidieregeling Hergebruik Leegstaande Panden is bedoeld voor hergebruik van leegstaande panden. Dit kunnen beeldbepalende panden zijn of beeldverstorende verpauperde panden. Voor beeldverstorende panden is sloop en herbestemming van de locatie een mogelijkheid. De subsidieregeling Hergebruik Leegstaande Panden (HELP) heeft als doel beeldbepalende of beeldverstorende leegstaande panden opnieuw te gebruiken. Daarmee levert het een bijdrage aan de kwaliteit van de leefomgeving.

21 uur geleden
Protestactie studenten in centrum Middelburg

MIDDELBURG - Studenten hebben maandagochtend in Middelburg een protestactie gehouden om aandacht te vragen voor de situatie in Gaza.De studenten verzamelden zich bij de Lange Noordstraat, in de buurt van het University College Roosevelt. Nadat rond 11.00 uur melding was gemaakt van een mogelijke demonstratie gingen handhavers van de gemeente Middelburg samen met politieagenten poolshoogte nemen.De groep, die bestond uit zo'n vijftien personen, viel al snel uiteen zodat er verder niet ingegrepen hoefde te worden.

23 uur geleden
Weer Thuis op Walcheren

MDDELBURG/DOMBURG - Onder de naam Weer Thuis op Walcheren sluiten de gemeenten Middelburg, Vlissingen en Veere een convenant met Walcherse woningcorporaties en zorgaanbieders. In dit convenant staan afspraken over passende hulp en begeleiding bij uitstroom naar zelfstandig wonen. Weer Thuis is namelijk voor mensen die in een zorg- of opvanginstelling (woonvoorziening) verbleven en weer in de wijk gaan wonen.

23 uur geleden
Ontmoetingsplek feestelijk geopend door wethouder

MIDDELBURG - Ballonnen, vrolijke muziek en slingers: tijd voor een feestje. Vrijdag 10 mei werd de ontmoetingsplek voor jongeren aan de Segeersweg in Dauwendaele feestelijk geopend. De ontmoetingsplek is een initiatief van Young Leaders. Een project dat jongeren onder andere wil laten nadenken over hoe hun ideale buurt eruitziet. 

1 dag geleden
De Walcherse lezersfoto van de week: 'Ontspannen aan het Veerse Meer'

MIDDELBURG/DOMBURG - Elke week staat op de ontspanningspagina van de wekelijkse Middelburgse & Veerse Bode een lezersfoto. Dit keer was het de foto van Adrie Gideonse  die gepubliceerd werd. 

1 dag geleden