Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Levensloopbestendige woningen in Dishoekseweg Koudekerke

Levensloopbestendige woningen in Dishoekseweg Koudekerke

KOUDEKERKE - Woningbouwcorporatie Zeeuwland is deze week begonnen met de bouw van vijf levensloopbestendige woningen aan de Dishoekseweg in Koudekerke.

De nieuwbouw vervangt de bestaande huurwoningen aan de Dishoekseweg 14 tot en met 20. Naar verwachting zijn de nieuwe huizen eind dit jaar klaar.

Boerderijsfeer

De energiezuinige woningen zijn bestemd voor kleine huishoudens van inwoners vanaf 55 jaar. Ze hebben een woonkamer, slaapkamer en badkamer op de begane grond. Op de verdieping bevindt zich een open ruimte die geschikt is te maken als tweede slaapkamer. Ook een eigen tuin en berging zijn aanwezig.

De architect heeft zich laten inspireren door de bestaande boerderij-achtige woningen aan de Dishoekseweg. Twee gevels krijgen een lichte kleur, à la het woonhuis, en drie gevels een donkere kleur, in de sfeer van de schuur van een boerderij. De dakpannen worden gemêleerd rood.

Drie woningen worden verhuurd aan bewoners die vanuit de bestaande woningen terugkeren naar de nieuwbouw.

Meer uit Middelburg

Politie zoekt specifieke getuige in verband met brand vakantiepark aan de Schelpweg

DOMBURG- De politie is op zoek naar een specifieke getuige uit mogelijk Domburg in verband met de brand die vrijdagochtend 1 maart woedde op een vakantiepark aan de Schelpweg.  Een safaritent brandde hierbij volledig af. Het gaat om één van de melders van de brand die kort met de politie heeft gesproken met de telefoon van een andere melder.

4 uur geleden
Vlissingse burgemeester gaat les geven op Nehalennia

VLISSINGEN/MIDDELBURG - Burgemeester Bas van den Tillaar keert woensdag 6 maart eventjes terug in zijn oude beroep. Samen met Jeffrey Beenhouwer, projectleider Scheldekwartier, gaat hij twee gastlessen geven aan havo 5- en vwo 6-leerlingen van Nehalennia Stedelijke Scholengemeenschap in Vlissingen.

6 uur geleden
Veers duo opgepakt na afbranden safaritent op camping Domburg

DOMBURG - De politie heeft vrijdagochtend een man (24) en vrouw (26) uit de gemeente Veere aangehouden. Zij zijn mogelijk verantwoordelijk voor het afbranden van de safaritent op een vakantiepark aan de Schelpweg in Domburg. De brand is mogelijk aangestoken.

2 dagen geleden
Safaritent afgebrand op camping Domburg

DOMBURG - Op een camping aan de Schelpweg in Domburg is vannacht een safaritent in vlammen opgegaan. Er is niemand gewond geraakt bij de brand.

2 dagen geleden
Vooral VVD-ers willen burgemeester van Middelburg worden

MIDDELBURG - Op 6 februari 2024 is de vacature voor het burgemeestersambt in de gemeente Middelburg opengesteld. Kandidaten konden hun sollicitatiebrieven tot 27 februari 2024 aan de commissaris van de Koning in Zeeland sturen.

3 dagen geleden
Lustrumconcerten 30 jaar Gospelkoor Glorify

MIDDELBURG - Gospelkoor Glorify  bestaat 30 jaar en viert dat met 2 lustrumconcerten in Axel en Middelburg.

3 dagen geleden
Samenwerking Zeelandia Middelburg en voetbalschool JVOZ

MIDDELBURG - Voorzitter Remy Verhage van voetbalclub Zeelandia Middelburg en voorzitter Eugène Fagg van Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) hebben vrijdag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Deze stap volgt op een succesvolle pilot in de afgelopen periode.

5 dagen geleden