Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Levenloze tuimelaar dolfijn aangetroffen in Oosterschelde tussen Scherpenisse en Poortvliet

Levenloze tuimelaar dolfijn aangetroffen in Oosterschelde tussen Scherpenisse en Poortvliet

SCHERPENISSE - De tuimelaar dolfijn die sinds 17 oktober in de Oosterschelde rondzwom is zaterdagochtend levenloos in het water tussen Poortvliet en Scherpenisse aangetroffen. Het dier is geborgen en overgebracht naar de Universiteit van Utrecht voor onderzoek.

Op 17 oktober jl. werd er bij SOS Dolfijn voor het eerst melding gemaakt van de dolfijn. Een tuimelaar in de Oosterschelde baarde het team direct zorgen, maar het dier zou actief en werd sporadisch waargenomen. Helaas trof een voorbijganger vanochtend het dier levenloos aan in het water tussen Scherpenisse en Poortvliet. Hij maakte hier melding van. Daarop heeft SOS Dolfijn het Reddingsteam Zeezoogdieren ingeschakeld. Het team heeft de dolfijn geborgen en overgebracht naar Universiteit Utrecht. Daar zal de faculteit Diergeneeskunde onderzoek doen naar de doodsoorzaak. 

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Tholen

Toffe Thoolse Tattoos: Chimène Jeroense

Chimène (18) en Esmée (21) Jeroense uit Tholen waren allebei zestien jaar toen ze hun eerste tattoo lieten zetten. Dit deden zij ter nagedachtenis aan hun vader, die elf jaar geleden overleed aan een hartstilstand.

17 uur geleden
Toffe Thoolse Tattoos: Bianca en Brian

Bianca (bijna 50) en haar zoon Brian (24) uit Sint-Annaland hebben matching tattoos. Het herinnert hen eraan wat een bijzondere band zij samen hebben. “Dat hij zelf vroeg om samen een tatoeage te laten zetten, was voor mij dan ook een geluksmoment.”

1 dag geleden
Onderzoek naar toekomst muziekonderwijs op Tholen

THOLEN - De gemeente Tholen onderzoekt hoe muziekonderwijs het beste georganiseerd kan worden. Daarvoor wordt in de periode van 19 januari tot 2 februari 2022 een vragenlijst uitgezet. Inwoners worden van harte uitgenodigd om te reageren.

1 dag geleden
Hoofdrol in tv-serie voor Stoere Eenvoud

THOLEN - Het Thoolse zeilschip de Stoere Eenvoud is te zien in de tv-serie Down The Road. In de SBS6-serie varen Gordon en jongeren met het syndroom van down een paar nachten mee, als onderdeel van hun reis door Nederland. 

2 dagen geleden
Lachgascilinders gevonden in garage woonhuis Tholen

THOLEN - Toezichthouders van de gemeente Tholen hebben  tijdens een gezamenlijke controle met de politie, 65 lachgascilinders aangetroffen in een garage bij een woonhuis in de kern Tholen. Op dit adres is een Nachtwinkel ingeschreven. De cilinders zijn dezelfde avond nog afgevoerd.

3 dagen geleden
Buurtcomité wil meedenken over nieuwe bestemming oude school

THOLEN - De gemeente denkt na over een nieuwe bestemming van de locatie aan de Schuttershof 2 in Tholen.

3 dagen geleden
Op de Werkvloer bij Patrick Verhulst

ETTEN-LEUR - “Het contact met de klanten, dat is het leukste aan mijn werk.” Aan het woord is Patrick Verhulst, al 9 jaar het voor de klanten vertrouwde gezicht bij AutoRomme, Kia dealer in Etten-Leur, achter de balie van de werkplaats. “Ik ben de schakel tussen de werkplaats en de klant.”

4 dagen geleden