Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Letterfeest in Bij de Koster

Letterfeest in Bij de Koster

WESTKAPELLE - Deze zomer ontving de Protestantse gemeente Westkapelle 4000 boeken uit de nalatenschap van een van haar leden. 4000 boeken is veel en de kerk heeft geen ruimte om ze allemaal op te slaan. Bovendien, boeken willen gelezen worden. Daarom worden ze tijdens het letterfeest op 20 oktober verkocht in Bij de koster.

HIn het jeugdgebouw Bij de koster serveert Christel Verhage iedere vrijdag zelfgebakken cake en taart met koffie en thee. Op woensdag 20 oktober opent ze de deuren voor een heus letterfeest. Een grote selectie van de 4000 boeken zal uitgestald staan voor de verkoop. Tussen de boeken zitten veel streek- en boerderijromans, maar ook misdaadromans van bijvoorbeeld Agatha Christie. Gedichtenbundels, informatieboeken en platen over de natuur behoren ook tot de selectie. 

Om de verkoop nog kleurrijker te maken hebben vrijwilligers van de kerkgemeenschap vele manieren verzonnen om het letterfeest vorm te geven.Er zijn boekenpakketten en andere prijzen te winnen met het Rad van avontuur en het Lettertrekken. In enveloppen zitten letters verborgen die corresponderen met mooie prijzen. Er zijn versnaperingen zoals soep met lettervermicelli, broodjes, wafels, lettertaarten en natuurlijk chocolade letters. Het dorpswinkeltje Knus, bekend van Knus met de bus, zal met kleding, (woon)accessoires, tassen, sieraden en allerlei leuke hebbedingetjes aanwezig zijn en de Zeeuwse schrijfsters Jacodine van de Velde en Esther Stui zijn uitgenodigd om met hun boeken het letterfeest te verrijken. 

Van de Velde heeft drie young adult boeken en een feelgood op haar naam staan. Haar nieuwste boek Steen voor steen is net van de drukker. Esther Stui heeft inmiddels vijf feelgoodromans geschreven en via uitgeverij Boekscout uitgegeven. Voor de taalliefhebbers is er een woordwedstrijd. Bij iedere aankoop, of het nu een boek of een wafel is, krijg je een letter. Met alle verzamelde letters mag je een zo lang en zo origineel mogelijk woord maken en inleveren bij de jury. Aan het einde van de middag maakt de jury de winnaar en prijs bekend. 

Het letterfeest is op woensdag 20 oktober van 10.00 – 18.00 uur in Bij de Koster, Markt 65 in Westkapelle.

Meer uit Middelburg

Performancemiddag in Vleeshal Middelburg met Emma Jääskeläinen, Verneri Pohjola, Joonas Riippa & Even Minn

MIDDELBURG - Op zaterdag 17 juni vinden er in de Vleeshal in Middelburg bijzondere eenmalige performances plaats in de huidige tentoonstelling ‘Slo Mo Mother’ van Emma Jääskeläinen. Voor deze middag zijn musici Verneri Pohjola en Joonas Riippa en schrijver en dramaturg Even Minn uitgenodigd door Jääskeläinen om haar sculpturen tot leven te wekken. De performances zijn een zoektocht naar ritme, geluid, beweging en tekst in het werk van Jääskeläinen. Voor de eerste performance heeft Jääskeläinen de trompettist Pohjola en percussionist Riippa uitgenodigd. Zij zullen tijdens een improvisatiesessie de kettingen van het sculptuur ‘At Her Fingertips’ gebruiken als instrument. De geluiden die Jääskeläinen hoort tijdens haar werkproces, zoals de ritmische slag van het beitelen en de eentonige hoge noot van de schuurmachine, zijn de aanleiding voor het idee om de stenen als instrument te gebruiken.Voor het tweede deel van de middag heeft Jääskeläinen kunstenaar, dramaturg en schrijver Minn uitgenodigd om hun essay ‘Alien Mother’ (2023) voor te dragen. De eerste voordracht ‘Aliens, mothers, gorillas’ was op het evenement ‘Veranda’ van Sorbus Art Space in Helsinki (2017). De tweede versie ‘Äitini on Alien’ is een audio-essay uitgezonden door Yle Radio (2018). Eén van de dingen die aan bod komt in het essay is een manier om met grote veranderingen om te gaan, zoals klimaatverandering en wetenschappelijke ontdekkingen. Gevoelig zijn en het onbekende omarmen is de juiste benadering volgens Minn. Jääskeläinen hoorde dit essay voor het eerst in 2019, toen ze net moeder was geworden en werkte aan een ensemble van sculpturen die te maken hadden met familie. Het opschalen van haar praktijk en het verse moederschap bracht veel gevoelens met zich mee die voor Jääskeläinen weerklinken in het essay, zoals je bewust zijn van het veranderende lichaam.De performance middag vindt plaats te midden van de sculpturen in de tentoonstelling in de Vleeshal op zaterdag 17 juni van 16.00 tot 18.00 uur.

5 uur geleden
Een Tiny Forest voor Koudekerke

KOUDEKERKE - Op donderdag 25 mei 2023 was er tijdens de dorpsraadvergadering in Koudekerke een presentatie te zien van de gemeente Veere in samenwerking met IVN Natuureducatie. Tijdens deze presentatie deelde de gemeente Veere mede waarom zij trots is op de komst van een Tiny Forest in Koudekerke.

6 uur geleden
Roze Limousine rijdt door Zeeland

ZEELAND - Op 9 juni komt de Roze Limo naar Zeeland om aandacht te vragen voor de lhbti+ community. De host van deze dag is auteur/fotograaf Eveline Van de Putte namens Roze 50+ Zeeland. De andere limo gasten zijn vertegenwoordigers van Anti Discriminatie Bureau Zeeland, LFB, Roze 50+ Zeeland, GSA en Gekozen Familie Zeeland.

1 dag geleden
Een avond vol spanning tijdens het Zeeuws Thriller Festival in Middelburg

MIDDELBURG - Op vrijdag 9 juni 2023 van 19.00 tot 23.30 uur is het zover: in de gotische sferen van de Wandelkerk in Middelburg kun je als thrillerfan je hart sneller laten kloppen. Schrijvers Jeroen Windmeijer, Jet van Vuuren, Mark de Groot en Wim Hendrikse gaan onder leiding van presentator Myrthe Jansen in gesprek over de kunst van een sterke thriller en de kracht van Zeeland als decor. Een avond vol spanning, interviews, signeersessies en een sinistere wandeling.

1 dag geleden
Politieauto en fietser in botsing in Serooskerke, één gewonde

SEROOSKERKE (W) - Een politieauto is woensdagmiddag op de Wilgenhoekweg bij Serooskerke (W) in botsing gekomen met een plotseling overstekende fietser. De fietser raakte bij het ongeluk gewond, zo bevestigt de politie.

1 dag geleden
Douane onderschept 939 kilo cocaïne in Zeeland

MIDDELBURG/VLISSINGEN - In samenwerking met de politie heeft de Douane op dinsdag 6 juni tijdens een algemene controle 430 kilo cocaïne aangetroffen bij een bedrijf in Middelburg. Daarnaast heeft de organisatie diezelfde dag, tijdens een andere reguliere controle, 509 kilo cocaïne onderschept in de haven van Vlissingen. Hierbij heeft de Douane bijstand ontvangen van de Koninklijke Marechaussee.

2 dagen geleden
Drugs ontdekt bij bedrijf Middelburg, geen betrokkenheid

MIDDELBURG - Bij een bedrijf in Middelburg is dinsdag drugs aangetroffen in een container. Volgens de politie heeft het bedrijf echter zelf niets met de zaak te maken. Volgens een woordvoerder van de politie bleek op het bedrijfsterrein dat verdovende middelen verstopt zaten in een container. 

3 dagen geleden