Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Leo Troost (70) timmert aan de weg als acteur: ‘Ik kom op de mooiste locaties’

Leo Troost (70) timmert aan de weg als acteur: ‘Ik kom op de mooiste locaties’

SINT-MAARTENSDIJK - We gaan even flink terug in de tijd naar de jaren 70. Een toen nog jonge Leo begint zijn carrière als bandparodist. Een bandparodist is een komische act van allerlei sketches aan elkaar geplakt. Hoewel hij hiermee regelmatig optreedt, beoefent Troost in het dagelijks leven verschillende beroepen om zijn artiestenbestaan te bekostigen.

Sint-Maartensdijk - Begin jaren 80 krijgt Leo een aanvraag om mee te spelen in een commercial voor een welbekend automerk. Deze commercial werd vervolgens wereldwijd uitgezonden. “Dit was mijn eerste grote opdracht. Daarna volgde Opsporing Verzocht waarin ik meespeelde in de reconstructie van een moord.’ Buiten wat kleine rolletjes blijft het stil. De grote aanvragen blijven uit en Leo wijt dit aan de communicatie. “Vroeger stonden audities in de krant, tegenwoordig vindt men je via Social Media”, legt Leo uit.

Al die vrije tijd
4,5 jaar geleden ging Troost met pensioen. Al bedenkend wat hij toch met al zijn vrije tijd moest doen, vraagt een kennis hem mee naar een auditie. Hij valt in de smaak bij een castingbureau en heeft al snel een rol te pakken in een commercial van McDonald’s. “Toen ging het hard en kreeg ik de ene opdracht na de andere. Ik speelde onder andere mee in de Slag om de Schelde”, vertelt Leo enthousiast. Met Pierre Bokma staat Leo momenteel op de set om de nieuwe oorlogsfilm ‘De Joodse Raad’ op te nemen. Eerder speelde Leo al mee in een film over het leven van Anne Frank.

Kleinkinderen
“Ik kom op de mooiste locaties, ik speel met de grootste acteurs samen. Ik heb geen acteursopleiding en als je dan kijkt waar ik overal in rol. Op zo een set moet je toch ook dingen bespreken en ik heb dan ook met heel wat bekende Nederlanders al eens een praatje gemaakt. Elke keer denk je ik krijg een mooie opdracht en dan denk je, nou mooier kan het niet. En dan vervolgens krijg ik een nog mooiere opdracht”, legt Leo uit. Ook zijn familie heeft Leo besmet met het acteervirus. Met zijn dochter en een kleinzoon speelde hij in de serie Vliegende Hollanders en bij Sthuplanders bin anders mocht hij samen met één van zijn kleindochters op de set staan.

Beroemd
Voor een Amerikaanse Serie stond Leo een aantal jaar geleden op een brug. Er werden opnames gemaakt en Leo zag dat mensen hem allemaal fotografeerde. Naast hem stond Ruben van der Meer en voor Leo twee onbekende Amerikaanse acteurs. “Bleek dat 1 van de acteurs de wereldberoemde Donald Glover was. Ik had geen idee. ’s Avonds hebben we samen in het Hilton gegeten, heel onwerkelijk eigenlijk”, vertelt Leo.

Idool
Een van de mooiste dingen die hij deed was toch wel acteren samen met zijn idool. Op 11 december wordt het Kerstverhaal van Scrooge uitgezonden op Max. Leo speelt hierin een begrafenisondernemer. “Ik stond op de set tijdens de opnames naast mijn grote idool Andre van Duin. Ik vertelde hem dat ik bandparodist ben geweest, zo is Andre vroeger ook begonnen. We hebben een heel leuk gesprek gehad”, aldus een tevreden Leo.

Meer uit Tholen

Aan de keukentafel met Natasja Ooms: 'Mijn enthousiasme en drive zijn echt mijn kracht'

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Natasja Ooms, eigenaresse van Keijzerskroon. 

1 uur geleden
Marechaussee vindt bij controle meer dan 40.000 euro onder vloermat van voertuig

HALSTEREN- Tijdens een Mobiel Toezicht Veiligheid controle heeft de Marechaussee afgelopen week meer dan 40.000 euro gevonden onder de vloermat van een Frans voertuig. Dit gebeurde tijdens een controle op de A4 nabij de afrit Tholen. De bestuurder en zijn bijrijder zijn aangehouden op verdenking van witwassen. 

2 uur geleden
Trouwen wordt steeds duurder: Dit kost een bruiloft in Zeeland

ZEELAND - Een Zeeuwse bruiloft kostte vorig jaar gemiddeld 21.926 euro. Deze trouwkosten zijn hoger dan elders in het land. Vooral de kosten voor de catering zijn in Zeeland duurder dan in andere provincies.

4 uur geleden
Sint Philipsland trapt wandelseizoen op het eiland af met wandeltocht

SINT PHILIPSLAND - Het wandelseizoen in Flupland gaat binnenkort weer van start. Op zaterdag 16 maart organiseert Sportdorp Sint Philipsland de eerste wandeltocht van dit jaar op het eiland. De routes zijn uitgestippeld in en rond het dorp. Ook wordt er een stukje Brabant bij betrokken. 

20 uur geleden
Brandweerboot ingezet bij medisch noodgeval bij een brug Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - De reddingboot van de brandweer Tholen is vrijdag aan het einde van de middag ingezet om te helpen bij een medische noodsituatie. Ook de brandweer van Nieuw-Vossemeer werd ingezet.

1 dag geleden
Katten met de naam Simba raken het vaakst vermist en andere feitjes

ZEELAND - In Zeeland zijn vorig jaar 329 katten vermist geraakt. Drie vierde van deze spoorloze katten zijn weer teruggevonden, maar de resterende 82 katten waren aan het einde van 2023 nog steeds zoek. Opvallend genoeg worden in onze provincie de minste katten vermist. Katten met de naam Simba liepen het vaakst van huis weg.

1 dag geleden
Vooraankondiging participatiebijeenkomst en ter inzage legging Ontwerp Omgevingsvisie

THOLEN - In 2023 hebben we een concept omgevingsvisie gepresenteerd, ter inzage gelegd, participatiebijeenkomsten georganiseerd en hierover met de gemeenteraad gesproken. Van inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties ontvingen we daarop veel inspraakreacties. Die leidden er toe om een tussenraadpleging te houden. Het gevolg hiervan is dat we nu een Ontwerp Omgevingsvisie hebben gemaakt, waarin we de hiervoor vermelde ingebrachte reacties hebben verwerkt.

2 dagen geleden