Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Leo Troost (70) timmert aan de weg als acteur: ‘Ik kom op de mooiste locaties’

Leo Troost (70) timmert aan de weg als acteur: ‘Ik kom op de mooiste locaties’

SINT-MAARTENSDIJK - We gaan even flink terug in de tijd naar de jaren 70. Een toen nog jonge Leo begint zijn carrière als bandparodist. Een bandparodist is een komische act van allerlei sketches aan elkaar geplakt. Hoewel hij hiermee regelmatig optreedt, beoefent Troost in het dagelijks leven verschillende beroepen om zijn artiestenbestaan te bekostigen.

Sint-Maartensdijk - Begin jaren 80 krijgt Leo een aanvraag om mee te spelen in een commercial voor een welbekend automerk. Deze commercial werd vervolgens wereldwijd uitgezonden. “Dit was mijn eerste grote opdracht. Daarna volgde Opsporing Verzocht waarin ik meespeelde in de reconstructie van een moord.’ Buiten wat kleine rolletjes blijft het stil. De grote aanvragen blijven uit en Leo wijt dit aan de communicatie. “Vroeger stonden audities in de krant, tegenwoordig vindt men je via Social Media”, legt Leo uit.

Al die vrije tijd
4,5 jaar geleden ging Troost met pensioen. Al bedenkend wat hij toch met al zijn vrije tijd moest doen, vraagt een kennis hem mee naar een auditie. Hij valt in de smaak bij een castingbureau en heeft al snel een rol te pakken in een commercial van McDonald’s. “Toen ging het hard en kreeg ik de ene opdracht na de andere. Ik speelde onder andere mee in de Slag om de Schelde”, vertelt Leo enthousiast. Met Pierre Bokma staat Leo momenteel op de set om de nieuwe oorlogsfilm ‘De Joodse Raad’ op te nemen. Eerder speelde Leo al mee in een film over het leven van Anne Frank.

Kleinkinderen
“Ik kom op de mooiste locaties, ik speel met de grootste acteurs samen. Ik heb geen acteursopleiding en als je dan kijkt waar ik overal in rol. Op zo een set moet je toch ook dingen bespreken en ik heb dan ook met heel wat bekende Nederlanders al eens een praatje gemaakt. Elke keer denk je ik krijg een mooie opdracht en dan denk je, nou mooier kan het niet. En dan vervolgens krijg ik een nog mooiere opdracht”, legt Leo uit. Ook zijn familie heeft Leo besmet met het acteervirus. Met zijn dochter en een kleinzoon speelde hij in de serie Vliegende Hollanders en bij Sthuplanders bin anders mocht hij samen met één van zijn kleindochters op de set staan.

Beroemd
Voor een Amerikaanse Serie stond Leo een aantal jaar geleden op een brug. Er werden opnames gemaakt en Leo zag dat mensen hem allemaal fotografeerde. Naast hem stond Ruben van der Meer en voor Leo twee onbekende Amerikaanse acteurs. “Bleek dat 1 van de acteurs de wereldberoemde Donald Glover was. Ik had geen idee. ’s Avonds hebben we samen in het Hilton gegeten, heel onwerkelijk eigenlijk”, vertelt Leo.

Idool
Een van de mooiste dingen die hij deed was toch wel acteren samen met zijn idool. Op 11 december wordt het Kerstverhaal van Scrooge uitgezonden op Max. Leo speelt hierin een begrafenisondernemer. “Ik stond op de set tijdens de opnames naast mijn grote idool Andre van Duin. Ik vertelde hem dat ik bandparodist ben geweest, zo is Andre vroeger ook begonnen. We hebben een heel leuk gesprek gehad”, aldus een tevreden Leo.

Meer uit Tholen

Burgernetmelding: 'Nepagenten actief op Tholen'

THOLEN - De politie is op zoek naar nepagenten die de naam van de wijkagent hebben gebruikt.

11 uur geleden
Tiende zomerconcert van Tholen door Jan van de Velde en zijn gezelschap

THOLEN - Jan van de Velde verzorgt morgen - zaterdag 27 juli - het tiende Thoolse zomerconcert van dit jaar. De zanger uit Anna-Jacobapolder laat bezoekers genieten van eigen geschreven liedjes, bijgestaan door een ensemble. Het concert vindt plaats in de Gasthuiskapel van Tholen.

13 uur geleden
Gratis gezondheidstest voor 65-plussers in Sint Philipsland, Sint-Annaland en Anna Jacobapolder

THOLEN - In samenwerking met SportZeeland nodigt de gemeente Tholen alle 65-plussers van Sint Philipsland, Sint-Annaland en Anna Jacobapolder uit voor een gratis gezondheidstest op dinsdag 3 september. 

16 uur geleden
Opgelet: Vanaf vanavond gaat de A4 en Heinenoordtunnel langere tijd dicht

BERGEN OP ZOOM/THOLEN - Rijkswaterstaat voert grootschalige onderhoudswerkzaamheden uit aan de A4 in West-Brabant. Hierdoor is de A4 tussen knooppunt Zoomland en knooppunt Sabina in de richting van Rotterdam afgesloten van vrijdag 26 juli 22.00 uur tot maandag 5 augustus 05.00 uur. Deze werkzaamheden zijn gelijk met de meerdaagse zomerafsluiting van de Heinenoordtunnel (A29). Weggebruikers dienen door filevorming en omleidingen rekening te houden met extra reistijd die kan oplopen tot 60 minuten.

19 uur geleden
Zestien teams deden mee aan eerste Thoolse Jeu de Boules Kampioenschap

SINT PHILIPSLAND - Afgelopen week werd ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan van de Jeu de Boules baan in Sint Philipsland het eerste Thoolse Jeu de Boules Kampioenschap gehouden. Het idee was om iets leuks te organiseren en tevens uit te proberen of er voor zoiets belangstelling zou zijn. Hoewel er op meer aanmeldingen was gerekend, is gebleken dat het met de 32 deelnemers een heel leuk, en vooral gezellig evenement is geworden. 

1 dag geleden
Botsing tussen auto en fietser in Sint-Annaland, één lichtgewonde

SINT-ANNALAND - Een fietser is vanmiddag lichtgewond geraakt bij een aanrijding met een auto in Sint-Annaland. Het ongeluk gebeurde op de Langeweg. Volgens de politie kwamen de fietser en de automobilist door nog onbekende oorzaak met elkaar in botsing. 

2 dagen geleden
Het pijnverhaal van Anita van Zielst: 'Wanhoop niet, wanhoop nooit'

(Advertorial) - Medio oktober 2023 zat ik zomaar wat te scrollen op Facebook, toen ik een bericht voorbij zag komen over een multidisciplinaire behandeling van chronische pijnklachten. En over het aanpakken van het probleem bij de bron, in plaats van alleen het wegpoetsen van de klachten. Vervolgens las ik: "En dat doen we bij Ayo Care net een tikkie anders dan je gewend bent."

2 dagen geleden