Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Leidingbreuk watervoorziening omgeving Vlissingen

Leidingbreuk watervoorziening omgeving Vlissingen

VLISSINGEN/KOUDEKERKE - Als gevolg van een leidingbreuk kan de watervoorziening in Vlissingen, Oost-Souburg, Koudekerke en Nieuwdorp anders zijn dan normaal. Mogelijk kan er plaatselijk ook geen water  uit de kraan komen. Monteurs van Evides zijn nog op zoek naar de exacte locatie van de breuk. Het storingsnummer van Evides 0900 - 0787 is voor klanten in Zeeland tijdelijk niet bereikbaar.  

De lekkage ontstond zondag rond 23.15 uur bij Nieuwdorp en Vlissingen. Maandagochtend, ruim 8 uur na het ontstaan van de problemen, zijn de lekken nog niet gevonden. Dat laten de Veiligheidsregio Zeeland en nutsbedrijf Evides weten op Twitter. Het bedrijf vraagt mensen om mee te helpen zoeken naar de lekkage. Als men buiten een lek ziet of een ongebruikelijke plas water op straat of in een berm ziet, kan er contact opgenomen worden met Evides of de VRZ.

GRIP 2
Het waterbedrijf roept mensen verder op om geen melding meer te doen als er geen water uit de kraan komt. Daardoor kan het storingsnummer weer vrijgemaakt worden. Dat telefoonnummer raakte eerder overbelast nadat veel mensen tegelijkertijd belden. De VRZ heeft GRIP 2 uitgevaardigd voor de situatie. Het is niet bekend of er extra maatregelen worden getroffen.

Zuinig met water
Volgens de VRZ is de kwaliteit van het drinkwater nog niet in het geding. Wel adviseert de Veiligheidsregio om zuinig om te gaan met het water. Zo wordt er geadviseerd om geen gebruik te maken van de douche als het niet nodig is. Dit advies geldt vooralsnog voor Vlissingen, Oost-Souburg, Koudekerke en Nieuwdorp.

Update: het lek is boven
De locatie van de breuk in de waterleiding is gevonden in Oost-Souburg. Bedankt voor de verschillende meldingen van mogelijke lekkages. U hoeft geen meldingen meer te doen. Monteurs gaan aan de slag.

Meer uit Middelburg

Laatste concert zomerserie Consort of Voices in de Kleine Kerk Veere

VEERE - Op woensdag 24 augustus wordt het laatste concert in de zomerserie Consort of Voices in de Kleine Kerk Veere gegeven. Dit concert staat in het teken van ‘Love songs’ van Henry Purcell (1659-1695) gezongen door countertenor Gerben van der Werf. Henry Purcell wordt door velen als Engelands grootste componist gezien. Ondanks zijn korte leven - hij werd slechts 36 jaar - schreef hij een indrukwekkend oeuvre, zowel kwantitatief als kwalitatief gezien. Zijn liederen zijn nog altijd geliefd.Op het programma staat onder andere:Strike the viol (Z.232) | If music be the food of love (Z.379) | Here the deities approve (Z.339) | One charming night (Z.629) | I lov’d fair Celia (Z.381) | Sefauchi’s Farewell (Z.656) | Sweeter than roses (Z.585) | Here, let my life (Z.544) en instrumentale muziek van tijdgenoten van Purcell, zoals Blow, Carr, Croft en Matteis.De samenstelling van Consort of Voices voor dit concert is als volgt:- Gerben van der Werf, countertenor- Marco Ketels, blokfluit- Liesje van Massenhove, blokfluit- Annelies Poortvliet, viola da gamba- Nelleke Boosman, theorbe- André Poortvliet, klavecimbelDit concert vindt plaats in de Kleine Kerk van Veere. Meer informatie op de website van de Grote Kerk Veere.

17 uur geleden
Bestelbus in greppel na botsing bij Middelburg

MIDDELBURG - Bij een frontale botsing op de Schietbaan in Middelburg is woensdagmiddag een bestelbus in een greppel beland. Er raakte niemand gewond.

17 uur geleden
Benefietconcert Luc Ponet voor Stichting De Rijckere-orgel 1776

MIDDELBURG - Zaterdagavond 20 augustus 2022 is er weer een benefietconcert ten bate van de Stichting De Rijckere-orgel 1776. Dit concert wordt verzorgd door de internationaal bekende organist Luc Ponet uit Tongeren (B). Hij bespeelt het Duyschot/Mu¨ller-orgel in de Sint Augustinuskerk te Middelburg. Inbreng van een selectie van de actieve deelnemers aan de masterclass die Luc Ponet die dag in Middelburg verzorgt zal zijn programma completeren. Het thema van deze masterclass is “17e en 18e-eeuwse orgelmuziek uit de Zuidelijke Nederlanden en het Prinsbisdom Luik”. Op het programma staat muziek van o.a. Peeter Cornet, Abraham van den Kerckhoven, Peter Philips, John Bull, Lambert Chaumont en Jacobus La Fosse.

1 dag geleden
Iedereen welkom in open atelier en expositie Kunst aan de kust in Biggekerke

BIGGEKERKE - Iedereen is van harte welkom in het atelier van Beeld in Balans in Biggekerke. Deze expositie is onderdeel van de Kunstroute Zoutelande (KUNST AAN DE KUST) waar dit jaar Biggekerke en Meliskerke een prominentere rol spelen met 8 locaties.

1 dag geleden
Politie houdt dronken man aan in Domburg

DOMBURG -Politie Walcheren kreeg vannacht in Domburg, na het sluiten van de uitgaansgelegenheden, te maken met twee lastige en dronken personen die niet wilden vertrekken nadat ze eerder in de horeca al voor overlast hadden gezorgd. 

1 dag geleden
Terra Maris past zomerprogramma aan

OOSTKAPELLE - Omdat andere activiteiten zijn afgelast heeft Terra Maris in Oostkapelle de zomerprogrammering aangepast, en enkele nieuwe activiteiten ingepland.

1 dag geleden
Museum Arnemuiden verwerft dagboek van ondergedoken Franse soldaat

ARNEMUIDEN - Al jaren heeft de familie La Soe uit Arnemuiden een dagboekje in het bezit, in het Frans geschreven. Het is een opmerkelijk verhaal. Tijdens de Duitse aanval op Nederland in 1940 werd Zeeland verdedigd door Franse soldaten. De overmacht was voor hen te groot. Ze vluchten vanuit Vlissingen naar het zuiden. De Franse soldaat Roger Houssin dook echter onder in Arnemuiden. Na de bevrijding stuurde hij zijn dagboek op. Zo belandde het bij de familie la Soe. Elisabeth la Soe-Davidse (87) besloot dit jaar het dagboek over te dragen aan Museum Arnemuiden. Gisteren overhandigde ze het geschrift aan de voorzitter van het museum, Leen Schouls.

1 dag geleden