Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Leidingbreuk watervoorziening omgeving Vlissingen

Leidingbreuk watervoorziening omgeving Vlissingen

VLISSINGEN/KOUDEKERKE - Als gevolg van een leidingbreuk kan de watervoorziening in Vlissingen, Oost-Souburg, Koudekerke en Nieuwdorp anders zijn dan normaal. Mogelijk kan er plaatselijk ook geen water  uit de kraan komen. Monteurs van Evides zijn nog op zoek naar de exacte locatie van de breuk. Het storingsnummer van Evides 0900 - 0787 is voor klanten in Zeeland tijdelijk niet bereikbaar.  

De lekkage ontstond zondag rond 23.15 uur bij Nieuwdorp en Vlissingen. Maandagochtend, ruim 8 uur na het ontstaan van de problemen, zijn de lekken nog niet gevonden. Dat laten de Veiligheidsregio Zeeland en nutsbedrijf Evides weten op Twitter. Het bedrijf vraagt mensen om mee te helpen zoeken naar de lekkage. Als men buiten een lek ziet of een ongebruikelijke plas water op straat of in een berm ziet, kan er contact opgenomen worden met Evides of de VRZ.

GRIP 2
Het waterbedrijf roept mensen verder op om geen melding meer te doen als er geen water uit de kraan komt. Daardoor kan het storingsnummer weer vrijgemaakt worden. Dat telefoonnummer raakte eerder overbelast nadat veel mensen tegelijkertijd belden. De VRZ heeft GRIP 2 uitgevaardigd voor de situatie. Het is niet bekend of er extra maatregelen worden getroffen.

Zuinig met water
Volgens de VRZ is de kwaliteit van het drinkwater nog niet in het geding. Wel adviseert de Veiligheidsregio om zuinig om te gaan met het water. Zo wordt er geadviseerd om geen gebruik te maken van de douche als het niet nodig is. Dit advies geldt vooralsnog voor Vlissingen, Oost-Souburg, Koudekerke en Nieuwdorp.

Update: het lek is boven
De locatie van de breuk in de waterleiding is gevonden in Oost-Souburg. Bedankt voor de verschillende meldingen van mogelijke lekkages. U hoeft geen meldingen meer te doen. Monteurs gaan aan de slag.

Meer uit Middelburg

Veers duo opgepakt na afbranden safaritent op camping Domburg

DOMBURG - De politie heeft vrijdagochtend een man (24) en vrouw (26) uit de gemeente Veere aangehouden. Zij zijn mogelijk verantwoordelijk voor het afbranden van de safaritent op een vakantiepark aan de Schelpweg in Domburg. De brand is mogelijk aangestoken.

1 dag geleden
Safaritent afgebrand op camping Domburg

DOMBURG - Op een camping aan de Schelpweg in Domburg is vannacht een safaritent in vlammen opgegaan. Er is niemand gewond geraakt bij de brand.

1 dag geleden
Vooral VVD-ers willen burgemeester van Middelburg worden

MIDDELBURG - Op 6 februari 2024 is de vacature voor het burgemeestersambt in de gemeente Middelburg opengesteld. Kandidaten konden hun sollicitatiebrieven tot 27 februari 2024 aan de commissaris van de Koning in Zeeland sturen.

2 dagen geleden
Lustrumconcerten 30 jaar Gospelkoor Glorify

MIDDELBURG - Gospelkoor Glorify  bestaat 30 jaar en viert dat met 2 lustrumconcerten in Axel en Middelburg.

2 dagen geleden
Samenwerking Zeelandia Middelburg en voetbalschool JVOZ

MIDDELBURG - Voorzitter Remy Verhage van voetbalclub Zeelandia Middelburg en voorzitter Eugène Fagg van Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) hebben vrijdag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Deze stap volgt op een succesvolle pilot in de afgelopen periode.

4 dagen geleden
Vier auto's beschadigd vanwege autobrand in Middelburg

MIDDELBURG - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in Middelburg vier personenauto's beschadigd geraakt door brand. De brandweer heeft de voertuigen geblust.

1 week geleden
Hardleerse Middelburger zonder rijbewijs voor derde keer betrapt achter het stuur

ZIERIKZEE - Een 39-jarige Middelburger is afgelopen nacht op de N256 voor de derde keer betrapt op het rijden in een auto zonder geldig rijbewijs. Vanwege de recidive krijgt hij niet alleen een proces-verbaal, maar is ook de auto waarin hij reed in beslag genomen.

1 week geleden