Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Leidingbreuk watervoorziening omgeving Vlissingen

Leidingbreuk watervoorziening omgeving Vlissingen

VLISSINGEN/KOUDEKERKE - Als gevolg van een leidingbreuk kan de watervoorziening in Vlissingen, Oost-Souburg, Koudekerke en Nieuwdorp anders zijn dan normaal. Mogelijk kan er plaatselijk ook geen water  uit de kraan komen. Monteurs van Evides zijn nog op zoek naar de exacte locatie van de breuk. Het storingsnummer van Evides 0900 - 0787 is voor klanten in Zeeland tijdelijk niet bereikbaar.  

De lekkage ontstond zondag rond 23.15 uur bij Nieuwdorp en Vlissingen. Maandagochtend, ruim 8 uur na het ontstaan van de problemen, zijn de lekken nog niet gevonden. Dat laten de Veiligheidsregio Zeeland en nutsbedrijf Evides weten op Twitter. Het bedrijf vraagt mensen om mee te helpen zoeken naar de lekkage. Als men buiten een lek ziet of een ongebruikelijke plas water op straat of in een berm ziet, kan er contact opgenomen worden met Evides of de VRZ.

GRIP 2
Het waterbedrijf roept mensen verder op om geen melding meer te doen als er geen water uit de kraan komt. Daardoor kan het storingsnummer weer vrijgemaakt worden. Dat telefoonnummer raakte eerder overbelast nadat veel mensen tegelijkertijd belden. De VRZ heeft GRIP 2 uitgevaardigd voor de situatie. Het is niet bekend of er extra maatregelen worden getroffen.

Zuinig met water
Volgens de VRZ is de kwaliteit van het drinkwater nog niet in het geding. Wel adviseert de Veiligheidsregio om zuinig om te gaan met het water. Zo wordt er geadviseerd om geen gebruik te maken van de douche als het niet nodig is. Dit advies geldt vooralsnog voor Vlissingen, Oost-Souburg, Koudekerke en Nieuwdorp.

Update: het lek is boven
De locatie van de breuk in de waterleiding is gevonden in Oost-Souburg. Bedankt voor de verschillende meldingen van mogelijke lekkages. U hoeft geen meldingen meer te doen. Monteurs gaan aan de slag.

Meer uit Middelburg

Hart van Griffioen gaat nieuwe fase in

MIDDELBURG - Nog voor de zomer start de gemeente met de zogenaamde initiatieffase voor Hart van Griffioen. Op basis van een eerder gemaakte studie, laat de gemeente verder verkennen wat de kansen, mogelijkheden en haalbaarheid is van deze integrale gebiedsontwikkeling.

1 uur geleden
Bunkers kijken op Bunkerdag

MIDDELBURG - Zaterdag 25 mei wordt van 10 tot 17 uur de landelijke Bunkerdag gehouden. Ook in Vlissingen, Dishoek, Zoutelande en Middelburg kunnen bunkers worden bezichtigd.

5 uur geleden
Woning Kraanstraatje Middelburg tijdelijk gesloten

MIDDELBURG - Op last van de burgemeester van de gemeente Middelburg is vandaag een woning aan het Kraanstraatje in Middelburg gesloten voor twee maanden. Dit gebeurde omdat er in april in de woning onder andere een handelshoeveelheid harddrugs werd aangetroffen. Ook waren er andere zaken aanwezig die duiden op drugshandel.

12 uur geleden
'Dat vooroordeel over stugge Zeeuwen klopt helemaal niet'

MIDDELBURG - Dinsdag 7 mei werd bekend dat de Middelburgse gemeenteraad Yvonne van Mastrigt aanbeveelt als de nieuwe burgemeester van de gemeente Middelburg. Van Mastrigt wordt de eerste vrouwelijke burgemeester van de Zeeuwse hoofdstad. 

1 dag geleden
Deze zomer weer concerten in het Molenwaterpark

MIDDELBURG - Voor het vierde achtereen volgende jaar organiseert de Zeeuwse Concertzaal -dit jaar in samenwerking met de Oostkerk-in de zomermaanden de parkconcerten rondom de muziektent aan het Molenwaterpark in Middelburg. Van 7 juli tot en met 1 september kunnen muziekliefhebbers iedere zondagmiddag van15.30 tot 16.45 uur genieten van een grote variëteit aan muziek in het park. 

1 dag geleden
Politici kruisen donderdag 30 mei de degens tijdens verkiezingsdebat in Middelburg

In aanloop naar de Europese Verkiezingen op 6 juni 2024 organiseren PvdA en GroenLinks Zeeland op donderdag 30 mei in Restaurant Cluys in Middelburg een debat, waarbij enkele ervaren politici de degens zullen kruisen.

1 dag geleden
Westkapelle Tweede Pinksterdag in het teken van Klederdracht

WESTKAPELLE - Afgelopen maandag stond Westkapelle weer helemaal in het teken van klederdracht. Mensen werden opgeroepen om zich in Walcherse klederdracht, of andere kleding met een Zeeuws tintje, te kleden en naar het dorp te komen. 

2 dagen geleden