Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Leider Hongkong verdedigt Chinese veiligheidswet

Leider Hongkong verdedigt Chinese veiligheidswet

GENÈVE (ANP/RTR) - De leider van Hongkong, Carrie Lam, heeft dinsdag bij de VN de veiligheidswet verdedigd die China voor de stadstaat invoert. Lam verklaarde dat de wet "onvermijdelijk" is en dat geen centrale regering de ogen kan sluiten voor bedreigingen van de nationale veiligheid en macht van de staat.

Lam hield dinsdag een toespraak voor de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties in Genève. Dat gebeurde kort nadat bekend werd dat het Chinese parlement de omstreden veiligheidswet had aangenomen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

België durft besluit over versoepelen coronamaatregelen niet aan

BRUSSEL (ANP) - België durft het niet aan om nu al een besluit te nemen over verdere versoepeling van de beperkende coronamaatregelen per 1 augustus. Het aantal besmettingen zit de laatste week opnieuw in de lift. "Het reproductiegetal is boven 1, waardoor het virus aan kracht wint", zei premier Sophie Wilmès na afloop van overleg in de Nationale Veiligheidsraad. "Dat is niet goed. De situatie mag zeker niet erger worden."

21 minuten geleden
Duitse politie zoekt verder naar 'Rambo van Oppenau'

OPPENAU (ANP/DPA) - De Duitse politie maakt rond het Duitse Oppenau in het Zwarte Woud nog steeds jacht op een gewapende man die zondag de dienstwapens van vier politiemensen heeft afgepakt en in de bossen bij de plaats is verdwenen. Het lijkt er op dat hij een soort manifest heeft achtergelaten.

23 minuten geleden
Zwitserse berggebieden 'volgeboekt' na lockdown

GENÈVE (ANP/DPA) - Na een lange lockdown als gevolg van het coronavirus loopt het deze zomer storm in de Zwitserse toerisme-industrie buiten de steden. 'Gasthäuser' hotels en campings worden overspoeld met vakantiegangers en er staan in de Alpen meer klanten dan vorige zomer voor de deur. De campings zijn vaak al volgeboekt. De toestroom in de bergen is zo groot dat een aantal gemeenten klaagt over wildkampeerders en mensen met campers die rotzooi achterlaten. Veel campers stranden op parkeerplaatsen of in de vrije natuur.

33 minuten geleden
Brussel roept lidstaten op tot voorbereiding nieuwe coronagolf

BRUSSEL (ANP) - Het is van "vitaal belang" dat de EU-lidstaten maatregelen blijven coördineren om het coronavirus in Europa onder controle te houden. De 27 landen moeten nationaal het aantal testen uitbreiden en de ontwikkeling en toepassing opvoeren van corona-apps die contacten vastleggen die een coronapatiënt recent heeft gehad, stelt de Europese Commissie. "Met de lessen die we de afgelopen maanden hebben geleerd, moeten we nu vooruit plannen en improvisatie vermijden om nieuwe uitbraken van Covid-19 te voorkomen", aldus vicevoorzitter Margaritis Schinas.

52 minuten geleden
Arrestaties bij protesten Wit-Rusland tegen kiescommissie

MINSK (ANP/RTR) - De politie in Wit-Rusland heeft zeker 250 demonstranten opgepakt. Die protesteerden omdat twee belangrijke concurrenten van president Alexander Loekasjenko niet mee mogen doen aan de verkiezingen volgende maand.

55 minuten geleden
Geldinzamelaar Moore (100) vrijdag geridderd in Windsor Castle

LONDEN (ANP) - De wegens corona afgeschermde Britse koningin Elizabeth hervat haar werk met ontmoetingen van personen in levende lijve door de oorlogsveteraan Tom Moore, die beroemd werd door zijn geldinzamelingsactie, vrijdag tot ridder te slaan. De ceremonie is in Windsor Castle melden Britse media en Moore komt vergezeld van familieleden naar het kasteel.

2 uur geleden
Nieuwe arrestatie na doodschieten journaliste Noord-Ierland

LONDEN (ANP/RTR) - De politie in Noord-Ierland heeft een nieuwe arrestatie verricht in verband met de moord op de journaliste Lyra McKee vorig jaar in Londonderry. Het gaat om een 27-jarige man. Een 52-jarige man zit al vast voor de moord en is in staat van beschuldiging gesteld.

2 uur geleden