Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Legerplaats Harskamp blijft nog maand langer noodopvang

Legerplaats Harskamp blijft nog maand langer noodopvang

EDE (ANP) - Legerplaats Harskamp op de Veluwe blijft nog een maand langer in gebruik als noodopvang voor Afghaanse vluchtelingen. In november worden de 550 mensen die nog op Harskamp verblijven groepsgewijs naar andere locaties gebracht. De eerste groep vertrekt maandag, schrijft de directeur-generaal Migratie van het ministerie van Justitie aan de inwoners van Harskamp. Het is de tweede keer dat de opvang op de legerplaats wordt verlengd.

De legerplaats ging eind augustus open voor maximaal achthonderd evacués. De vluchtelingen zouden er hooguit tot begin oktober blijven, aangezien Defensie het oefenterrein zelf nodig heeft. Maar begin oktober bleek dat er meer vluchtelingen dan gedacht naar Nederland waren gekomen en dat de legerplaats tot 1 november open moest blijven. Nu is dat verlengd tot 1 december.

Volgens het ministerie is de tweede verlenging nodig "gezien de aanhoudende capacitaire krapte bij het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en de toename van het aantal Covid-besmettingen op andere opvanglocaties". Daardoor is alleen gefaseerd vertrek mogelijk. Uiterlijk 1 december is de verhuizing volledig afgerond, schrijft het ministerie aan de Harskampers. "Dit is voor de Afghaanse evacués een belangrijke stap om hen adequaat en veilig op te vangen."

Meer uit Binnenland

Woningen ontruimd om grote brand in Rotterdam, zeker één gewonde

ROTTERDAM (ANP) - Vanwege een grote brand in een pand aan de Professor Poelslaan in Rotterdam zijn in de nacht van maandag op dinsdag meerdere woningen ontruimd, meldt de veiligheidsregio. Zo'n twintig bewoners zijn tijdelijk opgevangen in een nabijgelegen gebouw. Zeker één persoon is gewond geraakt.

25 minuten geleden
Korpschef politie wil hooligans bij eerstvolgende uitduel weren

AMSTERDAM (ANP) - Uitfans moeten bij het eerstvolgende uitduel geweerd worden als ze zich niet volgens de regels gedragen bij voetbalwedstrijden. Dat zegt korpschef Frank Paauw van de nationale politie dinsdag in De Telegraaf.

26 minuten geleden
CDA voert crisisoverleg na dramatische verkiezingen

DEN HAAG (ANP) - Na het dramatische verlies van de verkiezingen voor de Provinciale Staten komt regeringspartij CDA dinsdagavond voor crisisoverleg bijeen op een onbekende locatie. Partijleider Wopke Hoekstra wil door en krijgt daarbij steun van de partijvoorzitter.

1 uur geleden
CBS: kinderen in bijstandsgezin minder kans op goede ontwikkeling

DEN HAAG (ANP) - Kinderen die opgroeien in een bijstandsgezin hebben minder kans op een goede ontwikkeling in het leven dan andere kinderen, stelt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ze lopen vaker meerdere 'hulpbronnen' mis vergeleken met leeftijdsgenoten die niet in een bijstandsgezin opgroeien.

5 uur geleden
Steunbetuiging met tractoren bij gevangenis voor shovelchauffeur

ALPHEN AAN DEN RIJN (ANP) - Een groep demonstranten heeft maandagavond met tractoren actie gevoerd bij de gevangenis in Alphen aan den Rijn. De actie was bedoeld als steunbetuiging aan shovelbestuurder Johan R. die daar zou verblijven. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente Alphen aan den Rijn na berichten van Studio Alphen en Omroep West.

6 uur geleden
Automobilist overleden door aanrijding met vrachtauto Grijpskerke

GRIJPSKERKE (ANP) - Een 39-jarige automobilist uit Veere is maandag overleden door een frontale aanrijding met een vrachtauto op de Hondegemsweg in Grijpskerke (Zeeland). De vrachtauto, geladen met zand, kwam op de rijbaan voor tegemoetkomend verkeer terecht doordat hij moest uitwijken voor een stilstaande vrachtwagen. Daar botste de wagen met zand op de personenauto. Beiden belandden daarop in de sloot.

7 uur geleden
Hoofdkwartier innovatiefonds NAVO komt in Nederland

BRUSSEL/DEN HAAG (ANP) - Het hoofdkwartier van een nieuw innovatiefonds van de NAVO (NIF) komt in Nederland te staan. Dat heeft het bondgenootschap maandag bekendgemaakt. Waar het investeringskantoor wordt gevestigd en hoeveel mensen er komen te werken, is nog niet bekend.

8 uur geleden