Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Leger Israël doodt vijf Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever

Leger Israël doodt vijf Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever

RAMALLAH (ANP/AFP) - Israëlische strijdkrachten hebben zondag vijf Palestijnen gedood bij afzonderlijke incidenten op de bezette Westelijke Jordaanoever, bevestigen bronnen aan beide zijden.

Twee Palestijnen werden doodgeschoten toen hun auto volgens het leger door een controlepost reed. Bij een ander incident doodden Israëlische troepen twee tieners. Zij hadden volgens het leger een explosief gegooid naar soldaten op een militaire basis nabij de stad Ramallah. En in een vluchtelingenkamp vlak bij de stad Jericho doodden Israëlische soldaten een 16-jarige jongen toen zij het kamp afkamden om een gezochte man te arresteren.

Volgens cijfers van het Palestijnse ministerie van Gezondheid zijn sinds 7 oktober in totaal 352 Palestijnen, onder wie 94 kinderen, omgekomen op de Westelijke Jordaanoever.

Israël bezet de Westelijke Jordaanoever, waar ongeveer 3 miljoen Palestijnen wonen, sinds de Zesdaagse Oorlog van 1967. Zonder het geannexeerde Oost-Jeruzalem mee te rekenen herbergt het gebied nu ongeveer 490.000 Israëli's die in nederzettingen wonen die volgens internationaal recht illegaal zijn.

Meer uit Buitenland

Von der Leyen wil aparte commissaris voor Defensie

STRAATSBURG (ANP) - Ursula von der Leyen wil de komende vijf jaar een "echte Europese Defensie-unie" opbouwen. Als ze later donderdag wordt herkozen als voorzitter van de Europese Commissie, gaat ze een commissaris voor Defensie benoemen.

4 uur geleden
Zeven doden door brand in appartement in Nice

NICE (ANP/AFP) - Een brand in de Franse stad Nice heeft aan zeven mensen het leven gekost. Drie gewonden liggen in het ziekenhuis. Een van hen is met "grote spoed" naar het ziekenhuis gebracht, meldt de brandweer. Er is mogelijk sprake van brandstichting.

5 uur geleden
CNN: Pelosi vertelt Biden dat hij Trump niet kan verslaan

WASHINGTON (ANP) - De Democrate Nancy Pelosi, voormalig voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, heeft president Joe Biden verteld dat uit peilingen blijkt dat hij Donald Trump niet kan verslaan. Dat meldt CNN.

7 uur geleden
Vance accepteert Republikeinse nominatie voor vicepresidentschap

MILWAUKEE (ANP) - De Amerikaanse senator James David Vance uit Ohio, beter bekend als J.D. Vance, heeft in een speech voor de Republikeinse conventie in Milwaukee de nominatie van zijn partij voor het vicepresidentschap aanvaard. Oud-president Donald Trump had maandag al op zijn sociaal medium Truth Social aangekondigd dat Vance zijn running mate wordt. Als Trump wint in november, wordt Vance (39) vicepresident.

8 uur geleden
NASA stuurt dure robot toch niet naar de maan

HOUSTON (ANP/DPA) - NASA stuurt toch geen rover, een rijdende robot, naar de zuidpool van de maan om er water te zoeken. Dat meldt de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie. De kosten van de missie liepen te hoog op.

8 uur geleden
VS-senator Menendez ontkent mediaberichten over zijn opstappen

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse Democratische senator Bob Menendez ontkent dat hij van plan is af te treden nu hij schuldig bevonden is aan corruptie. Eerder op woensdag had de nieuwszender NBC News gemeld dat Menendez mensen in zijn directe omgeving heeft verteld dat hij zal aftreden als senator vanwege zijn veroordeling.

9 uur geleden
Europese top van EU en buurlanden test ook relatie met Britten

WOODSTOCK (ANP) - Migratie en de hulp aan Oekraïne zijn opnieuw belangrijke thema's op de vierde top van de Europese Politieke Gemeenschap. Maar de vergadering op het Engelse kasteel Blenheim, de geboorteplaats van Winston Churchill, wordt onverwacht ook een test voor een nieuwe relatie tussen het Verenigd Koninkrijk en Europa na de Brexit van 2020.

9 uur geleden