Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Leestip van Jacqueline: ‘Tot op het laatst niet duidelijk wie dader is’

Leestip van Jacqueline: ‘Tot op het laatst niet duidelijk wie dader is’

GOES - Elke week geeft een personeelslid van boekhandels Het Paard van Troje en De Koperen Tuin een leestip.

Het is deze week weer een keer de beurt aan Jacqueline Lamper. Zij komt met een thriller: ‘De Cursus’ van Elvin Post. “Omdat ik in het verleden heb genoten van ‘Arizona Blues’ was ik erg benieuwd naar de nieuwe Elvin Post: ‘De Cursus’. De Gouden Strop-winnaar voor ‘Groene Vrijdag’ en Diamanten Kogel-winnaar voor ‘Roomservice’ heeft mij niet teleurgesteld. Op Big Rock Island organiseert de bestsellerauteur Victor Aster een schrijfcursus voor negen cursisten. De kandidaten hebben geen telefoon en internet en zijn enkel aangewezen op elkaar zodat er ultieme concentratie is voor de cursus.”

Cursisten

“Met elf personen op een eiland. Elf totaal verschillende personen waarvan er al vrij snel twee worden vermoord. Er volgen er meer … Wie is de dader? Is het een van de cursisten? Viktor Aster zelf? Zijn assistent? Post houdt de spanning er lekker in en ik had tot op het laatste moment geen idee wie de dader zou kunnen zijn. Heerlijk om af en toe een Nederlandse thrillerauteur te lezen. Dit verhaal speelt zich overigens niet af in Nederland, maar op een eiland in Canada. Lekker spannend, doen!” 

Het Paard van Troje en De Koperen Tuin bezorgen ook deze titel gratis thuis.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Beveland

Scouting Heinkenszand viert 75-jarig jubileum

HEINKENSZAND – Op zaterdag 25 september viert Scouting Heinkenszand dat het 75 jaar geleden is dat zij werd opgericht. Tijdens een receptie in het scoutinggebouw aan ‘t Dijkje kunnen (oud-)leiding en (oud-)leden met elkaar herinneringen ophalen en is er gelegenheid om mee te doen aan de activiteiten van de huidige speltakken. De jubileumdag wordt afgesloten met een barbecue voor genodigden.

22 uur geleden
SMWO begint met gespreksgroep over rouwbeleving

GOES - Verlies van een dierbare doet pijn. ‘Zeker in een tijd waarin afscheid nemen en rouwen soms anders gaat dan u had gewild. Als u het gevoel heeft dat u vast blijft zitten in uw verdriet, moeite heeft om in het ritme van de dag te komen of als u zich eenzaam of onbegrepen voelt in uw omgeving, dan is de gespreksgroep Rouwbeleving misschien iets voor u’, aldus Stichting Maatschappelijk Werk en Welzijn Oosterschelderegio (SMWO). Op 21 oktober start bij SMWO een nieuwe, gratis toegankelijke gespreksgroep Rouwbeleving.

1 dag geleden
Dronken automobilist veroorzaakt aanrijding bij Colijnsplaat

COLIJNSPLAAT - Na een aanrijding op de Colijnsplaatseweg bij Colijnsplaat is woensdagavond het rijbewijs van een 70-jarige man uit de gemeente Schouwen-Duiveland ingenomen.

1 dag geleden
Huisvestingsplan voor 48 arbeidsmigranten bij Heinkenszand

HEINKENSZAND – Familie Boonman wil op haar land aan de Westerguitedijk 2 bij Heinkenszand voor 48 arbeidsmigranten huisvesting realiseren. De akkerbouwers zijn van plan om op 453 vierkante meter een acht meter hoog boerderijachtig complex met meerpersoonsappartementen te bouwen. De gemeente Borsele staat positief tegenover het plan, maar de vergunningen moeten nog verleend worden. “Als er geen bezwaren komen, hopen we volgend jaar te kunnen bouwen”, vertelt Dennis Boonman. “Begin 2023 kunnen de arbeidsmigranten er dan wonen.”

2 dagen geleden
Muziekdepot Zeeland voor kinderen gaat voor 2500 instrumenten

Een muziekinstrument voor alle kinderen in Zeeland die beginnen met muziek maken. Dat is het doel van de samenwerking tussen Muziekschool Zeeland, muziekwinkel Bax Music uit Goes en Toonbeeld.

2 dagen geleden
Nieuwe bibliotheek in Goes geeft feest voor alle inwoners

GOES - Bibliotheek Goes heeft sinds kort een nieuw adres, aan het Kolveniershof 106. ‘Op deze mooie plek, direct grenzend het cultuurplein van de stad, is een totaal vernieuwde Bibliotheek gerealiseerd’, aldus het team van de bibliotheek. Om dit te vieren zijn er zaterdag (25 september) tussen 10.00 en 17.30 uur festiviteiten voor alle inwoners van Goes.

2 dagen geleden
Festival ‘Cultuur uit de Zak’ gaat door

HEINKENSZAND - Op zaterdag 23 oktober vindt het festival ‘Cultuur uit de Zak’ plaats. Door de coronamaatregelen was het even spannend of het kon doorgaan, maar dat is inmiddels zeker, laat de organisatie weten.

2 dagen geleden