Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Leestip Anthoni Fierloos: ‘Als je dit leest, denk je: ‘Zo is het gebeurd’

Leestip Anthoni Fierloos: ‘Als je dit leest, denk je: ‘Zo is het gebeurd’

GOES - Elke week geeft het personeel van de boekwinkels Het Paard van Troje en De Koperen Tuin een leestip.

Dit keer is eigenaar Anthoni Fierloos weer eens aan de beurt. Hij komt met de nieuwe trhiller ‘V2’ van Robert Harris. “Robert Harris is één van die auteurs waar je ieder boek van wil lezen”, zegt Fierloos. “Het zijn thrillers, maar ook romans over historische onderwerpen, altijd gedetailleerd en boeiend beschreven. Beroemd zijn de trilogie over Cicero en het boek ‘De officier’ over de Dreyfus-affaire. Dankzij de coronacrisis, de auteur heeft meer tijd dan normaal, hebben we nu, best snel na zijn laatste boek ‘De tweede slaap’ wederom een nieuw boek: ‘V2’.”

Geallieerden

“Het boek gaat over de V2-raketten waarmee Adolf Hitler aan het einde van de Tweede Wereldoorlog hoopt de overwinning te behalen. Het boek is geschreven vanuit enerzijds de Duitse kant, aan de hand van het verhaal van Rudi Graf, raketgeleerde die samen met Wernher von Braun aan de ontwikkeling van ruimteraketten werkt en anderzijds aan geallieerde zijde Kay Caton-Walsh, een vrouwelijke officier, die werkt op een afdeling met als doel om de raketten uit te schakelen.”

Lanceerplaats

“Interessant is dat het grootste gedeelte van het boek zich afspeelt in Nederland, Scheveningen wel te verstaan als raketlanceerplaats en in Mechelen waar Kay is gestationeerd. Even gedetailleerd geschreven als zijn andere boeken en als je dit leest, denk je: Zo is het gebeurd.”

Meer uit Beveland

Mijlpaal: Sawasdee verscheept 100e container voor ontwikkelingshulp

DRIEWEGEN - De Zeeuwse Stichting Sawasdee heeft maandagochtend vanuit Driewegen haar 99e en 100e zeecontainer verscheept met hulpgoederen voor schoolprojecten in Cambodja. 

13 uur geleden
Extra veel mode en lifestyle in Goes tijdens Vriendinnendag

GOES - Vriendinnendag gaf de koopzondag in Goes zondag extra allure. 

14 uur geleden
Op de werkvloer bij de keurslager: 'Dat je als slager 70, 80 uur werkt, is achterhaald'

GOES - Op de werkvloer van de slagerij vond Cees Mol het als jongen soms maar vies ruiken, herinnert hij zich lachend zijn eerste schreden in de slagerswereld. Al gauw rook hij daardoorheen en raakte in de zaak van zijn ouders gefascineerd door het ambacht. “Het is zó veelzijdig”, verklaart Mol. Sinds zijn zestiende werkt hij in deze branche en nu heeft hij al jaren een eigen keurslagerij. “Ik heb nooit iets anders willen doen.”

20 uur geleden
Gids Dick Houthuijs brengt zijn liefde voor bomen graag over op anderen

GOES - IVN-natuurgids en bomenfanaat Dick Houthuijs geeft al jaren rondleidingen. Hij vertelt zijn toehoorders met liefde en de nodige kwinkslagen over bomen en ander groen. Zoals onlangs, toen hij de deelnemers van de poëziewedstrijd ‘Bomen en natuur in Goes’ meenam voor een rondje over de vest. 

1 dag geleden
Goes Gezien, door Arends oog: Een rondje bier (1)

Zijn rubriek ‘Goes Gezien’ wijdt Arend van der Wel deze keer aan bier:

2 dagen geleden
Zeeland stuurt brandbrief naar minister over zoet water

GOES - De Zeeuwse gemeenten en waterschap Scheldestromen vragen het Rijk in een brandbrief om meer geld om de beschikbaarheid van zoet water te verbeteren. ‘Minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat stelt dat acceptatie van verzilting onvermijdelijk is en dat baart Zeeland grote zorgen’, schrijven de overheden vrijdag in hun brief. ‘Verzilting beïnvloedt indirect de leefbaarheid van het Zeeuwse platteland en maakt de toekomst van onze provincie onzeker.’

3 dagen geleden
Kinderkunstweek op Schengehof met kunstenaars uit eigen dorp

‘s-HEER ARENDSKERKE - Leerlingen van basisschool Schengehof in ‘s-Heer Arendskerke doen, in het kader van de Kinderkunstweek, allerlei culturele, educatieve activiteiten. De school deed eerder mee aan de week, bijzonder dit jaar is de samenwerking met kunstenaars uit het dorp. Zo konden leerlingen in het naastgelegen atelier van Barre en Maureen Verkerke onder andere een kaars en glassieraad maken, een workshop fotografie volgen en leren over verschillende schildertechnieken.

3 dagen geleden