Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Leestip: '1794' van Niklas Natt Och Dag

Leestip: '1794' van Niklas Natt Och Dag

GOES - Nu je vooral thuis moet blijven, is er meer tijd voor andere zaken, zoals het lezen van een goed boek. Boekhandelaar Anthoni Fierloos en zijn personeel van het Paard van Troje en De Koperen Tuin in Goes geven deze weken leestips. Dit keer is Fierloos zelf weer aan de beurt.

Hij tipt deze keer Niklas Natt Och Dag met '1794'. "Deze, voor mij totaal onbekende auteur kwam vorig jaar met het boek '1793'", zegt de boekhandelaar. "Alleen om zijn naam zou ik zo'n boek al willen lezen. Nu is zijn nieuwe boek verschenen: '1794'. Het is in zekere zin een vervolg, maar ook goed los te lezen. Het speelt zich af in Stockholm in, je voelt het al aankomen, 1794. Het is een duistere roman, die zich afspeelt in verschillende lagen van de bevolking. Je leest over corrupte rijkdom tegenover onrecht en armoede aan de zelfkant van de samenleving. Het boek bevat veel elementen van thrillers, is erg spannend en geeft een beeld van een periode in een land waarvan ik weinig weet. Voor degenen die zich 'Parfum' van Patrick Süskind herinneren en dat mooi vonden, is het beslist een aanrader. Weinig boeken verdienen het predicaat historische thriller zoals dit boek."

Bezorgen

‘1794’ is te koop in de Goese boekwinkels. Het Paard van Troje en De Koperen Tuin hebben een bezorgservice. Bestelde boeken worden gratis bezorgd. Zie voor meer informatie: www.paardvantroje.nl en www.koperentuin.nl.

Meer uit Beveland

Kermis in Goes is geopend; week lang vertier in binnenstad

GOES - Kijkers waren er vrijdagmiddag al volop om te zien hoe de kermisexploitanten in Goes de laatste voorbereidingen troffen bij hun attracties. Om 15.00 uur is de kermis in de binnenstad officieel geopend en kan het publiek ook alle attracties uitproberen. 

2 uur geleden
Vallende sterren van de Perseïden vanavond goed te zien

Komende nacht is het hoogtepunt van de meteorenzwerm Perseïden. Het beste moment om de Perseïden waar te nemen is om 4.45 uur. ‘Het weerbeeld is zeer gunstig, want het is helder weer en de temperatuur is aangenaam’, aldus weerbureau Weeronline. ‘Helaas valt het aantal vallende sterren van de Perseïden dit jaar tegen.’

2 uur geleden
Prominente vrouwen in Platepolder Heinkenszand

HEINKENSZAND - De straatnamen van de nieuwe wijk in Platepolder in Heinkenszand zijn bekend. De dertien straten worden vernoemd naar prominente vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis, zoals de Irene Vorrinkstraat en Marga Klompélaan.

5 uur geleden
Getuigen helpen politie in Goes fietsendief grijpen

GOES - De politie heeft woensdagmiddag een fietsendief kunnen aanhouden met hulp van getuigen. Dat gebeurde in het centrum van Goes. 

1 dag geleden
Derde editie Lewedorp Lady’s Tournament op 9 september

LEWEDORP - Liefhebbers van vrouwenvoetbal 7 tegen 7 komen vrijdag 9 september volop aan hun trekken tijdens het 7 tegen 7 vrouwentoernooi, dat wordt georganiseerd door de Lewedorpse Boys.

1 dag geleden
Blauwalg steekt kop op in stilstaand water, onder meer in Goese Polder

GOES – Door de hoge temperaturen duiken blauwalgen op in stilstaand water in Zeeland, zoals in de wijk Goese Polder in Goes. Het wordt mens en dier afgeraden om met dit water in contact te komen. Waterschap Scheldestromen verwacht dat de aanwezigheid van blauwalg de komende dagen toeneemt door de warmte.

2 dagen geleden
Treinverkeer tussen Vlissingen en Arnemuiden gestremd door aanrijding

ARNEMUIDEN – Door een aanrijding op de Doeleweg met een trein is het treinverkeer tussen Vlissingen en Arnemuiden voor onbepaalde tijd gestremd.

2 dagen geleden