Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Leesbijeenkomst over spel en speelgoed van vroeger

Leesbijeenkomst over spel en speelgoed van vroeger

SINT-ANNALAND - Herinneringskrant Zeeuws Weerzien organiseert op maandag 29 augustus van 14.00-15.00 uur een leesbijeenkomst in streekmuseum De Meestoof in Sint-Annaland. Bedoeld voor ouderen die zich de tijd nog kunnen herinneren waarin we maar weinig nodig hadden om onszelf mee te vermaken.

Aan de hand van artikelen uit de nieuwste editie van Zeeuws Weerzien (geheel in het teken van spel en speelgoed van vroeger), wordt teruggeblikt op de kunst van het hoelahoepen, tollen, knikkeren en natuurlijk van buiten ravotten met zelfgemaakt speelgoed. Vrijwilligers lezen de krant samen met u, maar horen ook en juist graag uw eigen verhalen.

Waar speelde u vroeger mee? Kent u nog de spelregels van typisch Zeeuws vermaak? Samen met u houden we de herinnering aan ons mooie Zeeuwse erfgoed levend. U bent welkom op 29 augustus om 14 uur in De Meestoof, Bierensstraat 6, Sint-Annaland. Ook bereikbaar voor minder validen. De bijeenkomst is gratis. Graag opgeven bij Rina Cevaal via [email protected] of stuur een kaartje aan Zeeuws Weerzien, Postbus 33, 4350 AA Veere. Maximaal 10 deelnemers per bijeenkomst. Bij grote belangstelling wordt een extra datum geprikt.
Meer informatie op www.zeeuwsweerzien.nl/leesteams

Meer uit Tholen

Thoolse lezersfoto van de week is gemaakt door Bineke Smit

THOLEN - Elke week prijkt er op de ontspanningspagina van de wekelijkse Thoolse Bode een lezersfoto. Dit keer was het de foto van Bineke Smit die de spotlight mocht vangen.

3 uur geleden
Vanmiddag code geel voor regenbuien met kans op onweer en hagel

THOLEN - April doet wat hij wil, luidt de gezegde. En dat blijkt ook vandaag weer. De dag begon nog zonnig in Tholen, maar de meteorologen van het KNMI hebben voor vanmiddag code geel afgegeven voor regenbuien met kans op onweer en kleine stukjes hagel. Het verkeer kan hier mogelijk hinder van ondervinden.

20 uur geleden
Wethouder Moerland steekt de handen uit de mouwen bij Thoolse zwembaden

THOLEN/SINT-MAARTENSDIJK - Wethouder Hilde Moerland stak zaterdagmorgen ook de handen uit de mouwen. Deze ochtend ging ze zowel Sint-Maartensdijk als Tholen helpen met het gereedmaken van de zwembaden voor het nieuwe seizoen.

23 uur geleden
Tholense Boys één zege verwijderd van titel, WHS gedegradeerd [SPEELRONDE 19]

THOLEN - Wat gebeurde er op zaterdag 13 april allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma's van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 19.

1 dag geleden
Auto ramt lichtmast omver langs de Postweg, voertuig zwaar beschadigd

POORTVLIET - Een automobilist is dinsdagavond van de weg geraakt op de Postweg bij Poortvliet en tegen een lichtmast gereden. Door het eenzijdig ongeval raakte de personenauto zwaar beschadigd. De man achter het stuur kon zelf zijn voertuig verlaten en raakte niet gewond.

1 dag geleden
Provincie Zeeland zegt 'ja' tegen wolfwerende maatregelen

THOLEN - De wolf hoort niet thuis in Zeeland. Dat is de boodschap van het college van Gedeputeerde Staten. Maar de wolf is Europees beschermd. Daarom zijn er maatregelen nodig om landbouwhuisdieren te beschermen tegen de wolf. Reden voor de Provincie Zeeland om nu een subsidiebedrag van 95.000 euro beschikbaar te stellen. 

1 dag geleden
Vele handen maken licht werk tijdens schoonmaakdag Thoolse zwembaden

THOLEN/SINT-MAARTENSDIJK - Dat vele handen licht werken maken blijkt zaterdagmorgen bij de schoonmaakdag van de twee Thoolse zwembaden. Eigenlijk is de NL-doet actie op 12 maart, maar dit komt voor een zwembad echt te vroeg in het jaar, zo vertelt José van Dalen.

1 dag geleden