Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Leerlingen van OBS De Rieburch zamelen elektronisch afval in tijdens E-waste Race

Leerlingen van OBS De Rieburch zamelen elektronisch afval in tijdens E-waste Race

SINT-MAARTENSDIJK - Wethouder Corniel van Leeuwen gaf vandaag het startsein voor de E-waste Race op OBS De Rieburch. Gedurende een aantal weken zamelen de kinderen van tien basisscholen uit de regio De Bevelanden en Tholen zoveel mogelijk oude en kapotte elektronische apparaten in. 

Inwoners die in de buurt van de school wonen, kunnen tussen 27 maart en 20 april gemakkelijk en gratis het elektronisch afval thuis laten ophalen door het aan te melden via www.ewasterace.nl. Elektronisch afval is bijvoorbeeld een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje, oude of kapotte kabels en adapters. Kunnen de batterijen uit de apparaten gehaald worden? Haal deze dan voor het inleveren uit de apparaten. Inktcartridges, losse batterijen en losse accu’s vallen niet onder e-waste.

Het inleveren van klein elektronisch afval zorgt ervoor dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en er minder grondstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald. Als dank voor het aanbieden van elektronisch afval, ontvangen inwoners kortingscodes voor duurzame producten. De kinderen krijgen voor de ingezamelde e-wastepunten. De school met de meeste punten wint een prijscheque van 500 euro.

Deelnemende scholen
De tien scholen die in De Bevelanden en Tholen meedoen zijn: OBS De Rieburch uit Sint-Maartensdijk, De Wingerd uit Goes, De Schakel uit Oudelande, IKC Voorhoute uit Kruiningen, De Schuttevaer uit Hansweert, Juliana van Stolbergschool uit Kapelle, Openbare Basisschool De Vliete uit Wissenkerke, Het Stelleplankier uit Colijnsplaat, de Poeljeugd uit Goes en Regenboog uit Nieuwdorp.

E-waste Race
De E-waste Race is een initiatief van het O.L.A.Z. (een samenwerking van de Zeeuwse gemeenten op het gebied van afvalverwijdering) in samenwerking met de ZRD.

Meer uit Tholen

Gezocht: Gezinnen die wasbare luiers willen testen in de gemeente Tholen

THOLEN - De gemeente Tholen zoekt weer gezinnen die vanaf juni gratis wasbare luiers willen testen. Het gebruik van wasbare luiers vermindert de hoeveelheid restafval bij jonge gezinnen. Dat draagt bij aan de gemeentelijke doelstelling om de hoeveelheid restafval per persoon per jaar te verminderen. Wasbare luiers zijn niet alleen beter voor het milieu, maar leveren ouders ook een besparing op.

2 uur geleden
Politie zoekt eigenaren van drie, onder verdachte omstandigheden in beslag genomen, fietsen

THOLEN/ STEENBERGEN- De wijkagenten van Tholen en Steenbergen hebben vrijdagavond drie fietsen in beslag genomen. Dit gebeurde onder verdachte omstandigheden. De politie is via social media op zoek naar de rechtmatige eigenaren van de fietsen. 

4 uur geleden
'Praat-ommetje' op de Wal in Tholen om gesprek over ouder worden aan te gaan

THOLEN - Op zes verschillende wandelpaden in Zeeland zijn vanaf mei de gloednieuwe Praat-ommetjes te bewandelen. Met op elk wandelpad gekleurde vragen en dilemma's op de bewegwijzeringspaaltjes die de wandelaars uitnodigen het gesprek over later aan te gaan.

8 uur geleden
Scooterrijder rijdt tegen bushokje en raakt gewond in Smerdiek

SINT-MAARTENSDIJK - Een scooterrijder is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval aan de Provincialeweg in Sint-Maartensdijk. Hij reed vol door de ruit van een bushokje en moest met de ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht.

23 uur geleden
'Zeer grote kans op klachten hooikoorts met Pinksteren'

THOLEN - De piekperiode van het graspollenseizoen is in aantocht. Door het warme weer tot dusver in mei zijn al steeds meer grassoorten tot bloei gekomen en tijdens het pinksterweekend begint de piekperiode van het graspollenseizoen. Dit betekent dat de kans op hooikoortsklachten zeer groot is. Door buien spoelt de lucht soms schoon, maar tijdens droge momenten keert de overlast snel terug.

1 dag geleden
Thoolse lezersfoto van de week: 'Bloeiende tulpenvelden bij Vossemeer'

THOLEN - Elke week prijkt er op de ontspanningspagina van de wekelijkse Thoolse Bode een lezersfoto. Dit keer was het de foto van Piet Grim die de spotlight mocht vangen.

1 dag geleden
Molenaar in opleiding Davy van der Zande bijna klaar voor zijn eerste examen [NATIONALE MOLENDAG 2024]

SINT-ANNALAND - Molenaar in opleiding Davy van der Zande heeft zaterdag heel zijn gezin ingezet om de Nationale Molendag bij molen De Vier Winden tot een succes te maken. Waar Davy zelf vooral in de molen te vinden is om geïnteresseerden het wel een wee te vertellen van 'hun' molen, ontvangt zijn vrouw de gasten in de tuin van de molen. Het gezin woont inmiddels bijna drie jaar in de woning bij de molen.

2 dagen geleden