Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Leerlingen Tweemaster zamelen oude apparaten in

Leerlingen Tweemaster zamelen oude apparaten in

OOST-SOUBURG - Leerlingen uit de groepen Q 5, 6 en 7 van basisschool Tweemaster-Kameleon uit Oost-Souburg doen mee aan de E-waste race. Ze verzamelen zoveel mogelijk afgedankte elektronische apparatuur om de grondstoffen te kunnen hergebruiken. De school die het meeste afval weet in te zamelen wint een schoolreisje naar de Uitvindfabriek in Breda.

De leerlingen van de Tweemaster zijn al op 11 juni begonnen met het inzamelen van oude apparaten. Alles moet worden ingevoerd in de computer en zo wordt de score bijgehouden. “Wij hebben nu al 777 items ingezameld”, vertelt Manoah uit groep 6. De leerlingen hebben les gekregen over het nut van het scheiden van afval. “Het is hartstikke zonde van al die grondstoffen. Als het zo doorgaat dat kunnen er over 40 jaar geen mobiele telefoons meer worden gemaakt omdat alles op is. En het kan ook allemaal opnieuw worden gebruikt maar dan moet het wel apart worden weggegooid”, weet Amir uit groep 5. De leerlingen van de Tweemaster-Kameleon hebben de oude apparaten opgehaald bij familie en zijn langs de deuren gegaan. De oogt is opzienbarend. “Televisies, mobieltjes, waterkokers, broodroosters en zelfs iPads hebben we al”, vertelt Gijs uit groep 7. Voor alle apparaten krijgt de school punten en de winnaar van de E-waste race zijn vastberaden om te winnen. “We willen heel graag winnen en kunnen dus nog meer spullen gebruiken”, zegt Sofie uit groep 7. “Maar het gaat ons niet om het schoolreisje naar de Uitvindfabriek te winnen. Het gaat ons om het klimaat en om de toekomst. Het schoolreisje is het minst belangrijke”. Oude elektronische apparaten kunnen deze week nog worden ingeleverd bij de Tweemaster-Kameleon aan de Roerstraat in Oost-Souburg. Op het schoolplein staan containers waren de apparaten in kunnen worden gedaan en daarna wordt alles netjes afgevoerd naar de milieustraat.

Meer uit Vlissingen

De Piek wil graag naar de Machinefabriek

VLISSINGEN - Voorzitter Jaap van Boven heeft goede hoop dat er na jaren onzekerheid eindelijk toekomstperspectief komt voor poppodium De Piek. Het pand aan de Hellebardierstraat voldoet al jaren niet meer maar nu wordt het poppodium genoemd als één van de partijen die mogelijk onderdeel gaan uitmaken van de culturele invulling van de Machinefabriek.

10 uur geleden
Gemeente houdt Wesley Sekewael in spanning

VLISSINGEN - Het is om moedeloos van te worden. Wesley Sekewael wacht al sinds november op een reactie van de gemeente over hoe er wordt aangekeken tegen de plannen voor de herbouw van de vliegtuigfabriek van Koninklijke Maatschappij de Schelde. "Met de provincie voeren we constructieve gesprekken maar de gemeente laat het een beetje afweten," verzucht Sekewael. "We weten nog altijd niet wat hun standpunt is."

14 uur geleden
Tweemaal brons voor VTV-Acro

VLISSINGEN - Op de Zuid-Nederlandse kampioenschappen Acroturnen halen de meiden van de Vlissingse Turn Vereniging onder andere tweemaal brons.

1 dag geleden
Vrachtschip komt in de problemen en moet naar haven Vlissingen worden gesleept

VLISSINGEN - Een 90 meter lang vrachtschip is zaterdagmorgen in problemen gekomen bij de monding van de Westerschelde bij Vlissingen.

3 dagen geleden
Waarschuwingsschoten gelost in Oost-Souborg: Verdachte aangehouden [UPDATE]

OOST-SOUBURG - De politie heeft zaterdagochtend waarschuwingsschoten gelost in Oost-Souburg. Er is één persoon aangehouden.

3 dagen geleden
Mogelijke sinkhole in Irislaan

VLISSINGEN -  Door de weersomstandigheden van storm Louis is er een verzakking ontstaan op de Irislaan in Vlissingen. De brandweer heeft een gedeelte van de straat afgezet.

4 dagen geleden
Lion Storage kondigt bouw van Nederlands grootste batterij aan in Vlissingen

VLISSINGEN - De Haagse batterijfabrikant Lion Storage heeft plannen bekend gemaakt om een grootschalig energieopslagproject te realiseren in Vlissingen. Dit project, genaamd 'Mufasa', zal een vermogen hebben van 364 megawatt en een capaciteit van 1.457 megawattuur, waarmee het de grootste batterij van Nederland zal worden. De bouw van dit project moet worden voltooid in 2026.

4 dagen geleden