Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Leerlingen Tweemaster zamelen oude apparaten in

Leerlingen Tweemaster zamelen oude apparaten in

OOST-SOUBURG - Leerlingen uit de groepen Q 5, 6 en 7 van basisschool Tweemaster-Kameleon uit Oost-Souburg doen mee aan de E-waste race. Ze verzamelen zoveel mogelijk afgedankte elektronische apparatuur om de grondstoffen te kunnen hergebruiken. De school die het meeste afval weet in te zamelen wint een schoolreisje naar de Uitvindfabriek in Breda.

De leerlingen van de Tweemaster zijn al op 11 juni begonnen met het inzamelen van oude apparaten. Alles moet worden ingevoerd in de computer en zo wordt de score bijgehouden. “Wij hebben nu al 777 items ingezameld”, vertelt Manoah uit groep 6. De leerlingen hebben les gekregen over het nut van het scheiden van afval. “Het is hartstikke zonde van al die grondstoffen. Als het zo doorgaat dat kunnen er over 40 jaar geen mobiele telefoons meer worden gemaakt omdat alles op is. En het kan ook allemaal opnieuw worden gebruikt maar dan moet het wel apart worden weggegooid”, weet Amir uit groep 5. De leerlingen van de Tweemaster-Kameleon hebben de oude apparaten opgehaald bij familie en zijn langs de deuren gegaan. De oogt is opzienbarend. “Televisies, mobieltjes, waterkokers, broodroosters en zelfs iPads hebben we al”, vertelt Gijs uit groep 7. Voor alle apparaten krijgt de school punten en de winnaar van de E-waste race zijn vastberaden om te winnen. “We willen heel graag winnen en kunnen dus nog meer spullen gebruiken”, zegt Sofie uit groep 7. “Maar het gaat ons niet om het schoolreisje naar de Uitvindfabriek te winnen. Het gaat ons om het klimaat en om de toekomst. Het schoolreisje is het minst belangrijke”. Oude elektronische apparaten kunnen deze week nog worden ingeleverd bij de Tweemaster-Kameleon aan de Roerstraat in Oost-Souburg. Op het schoolplein staan containers waren de apparaten in kunnen worden gedaan en daarna wordt alles netjes afgevoerd naar de milieustraat.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Vlissingen

Museum Scheldewerf gaat weer open

VLISSINGEN - Het Museum Scheldewerf gaat met ingang van 11 augustus weer open. Het museum is dat geopend op woensdag, vrijdag en zaterdag van 13 tot 17 uur. Museum Scheldewerf was lange tijd gesloten vanwege de coronamaatregelen.Het museum dat geheel door vrijwilligers overeind worden gehouden is bezig met een inzamelingsactie om het pand te kunnen kopen van de gemeente en het zo voor de toekomst te behouden. Van de benodigde 100.000 euro is inmiddels een bedrag van 83.000 euro toegezegd door donateurs. De medewerkers van het museum hopen ook de laatste 17.000 euro nog gesponsord te krijgen.

18 uur geleden
Er kan weer gegeten worden in de Lasloods

VLISSINGEN - Vanaf 29 juli kan er weer worden gegeten in de Lasloods. Voor het zevende achtereenvolgende jaar zijn Michel Louws en Marianne Ombergen speciaal vanuit Nieuw-Zeeland naar Vlissingen te komen om te koken. 

2 dagen geleden
Onze Lieve Vrouwekerk aan de Singel staat te koop

VLISSINGEN - De Rooms-Katholieke kerk aan de Singel en de naastgelegen pastorie staan te koop. Zowel de kerk als de pastorie hebben te kampen met flink wat achterstallig onderhoud. De Heilige Maria Parochie Walcheren is nog op zoek naar de passende ruimte om met ingang van volgend jaar kerkdiensten in Vlissingen te blijven houden.

2 dagen geleden
Vlissingse geslagen bij poging tot straatroof, politie zoekt getuigen

VLISSINGEN - Op de kruising van de Bloemenlaan met de President Rooseveltlaan in Vlissingen probeerde een man zaterdagavond de tas van een fietsster te stelen. De 47-jarige vrouw uit Vlissingen is hierbij flink geslagen, aldus de politie. Zij vraagt getuigen zich te melden.

2 dagen geleden
‘Het kroegleven in Vlissingen vond ik altijd wel gezellig’

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.DOOR HELGE PRINSENFrans ‘Rooie Frans’ Schrijnemakers (79). Samenwonend. Geboren in Roermond. Van beroep landmeetkundige. “Maar het laatste wat ik deed was een hotelletje in Middelburg”.“Zelf heb ik 23 jaar in jachthaven Michiel de Ruyter gewoond. Ook de halve wereld afgezeild. Een boot is een ideaal huis. Je hebt alle vrijheid en kunt weg wanneer je zin hebt.”“Mooiste was dat je na terugkomst van een reis weer de haven binnenvoer. Vanwege mijn gezondheid heb ik helaas een punt achter het zeilen moeten zetten. Was wel een klap.”“Het kroegleven in Vlissingen vond ik altijd wel gezellig. Soif. Flying Dutchman. Astoria. Leuke tenten. Op cultureel gebied het straatfestival. De tijd nog van Verhagen en Deelder.” “Vorig jaar augustus kwam ik over uit de Filipijnen waar ik woon. Voor een maand. Maar toen kwam de lockdown. Kon niet meer terug. Nog steeds. Zit ‘gevangen’ in Vlissingen”.“Heb daarom een ‘weggooiauto’ gekocht. Om een beetje mobiel te zijn voor zolang ik hier nog ben. Verder hou ik van cryptogrammen, sudoku’s en muziek. Jazz. Mahler. Bach.” “Gelukkig mag ik het huis van een oude Engelse zeilvriend gebruiken. Mijn nabije toekomst hangt af van dat klotevirus. Ja, natuurlijk. Als ik morgen een ticket krijg, ben ik weg.”[n]

2 dagen geleden
Eigenaar krijgt Middelburgse fietsendief te pakken

OOST-SOUBURG - Een inwoner van Groot-Abeele heeft donderdagavond de dief van zijn fiets te pakken gekregen. Deze Middelburger is overgedragen aan de politie.

6 dagen geleden
‘Ik ben veel bezig met het klimaat en zo’

VLISSINGEN – Het jongeren campagneteam van Schoon Zeeland gaat de komende weken naar strandbezoekers toe om hen welkom te heten en informatie te geven over zwerfafval. De aftrap was vrijdag op het Nollestrand in Vlissingen. Het team is van woensdag tot en met zondag van 12 tot 16 uur aanwezig.

1 week geleden