Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Leerlingen Tweemaster zamelen oude apparaten in

Leerlingen Tweemaster zamelen oude apparaten in

OOST-SOUBURG - Leerlingen uit de groepen Q 5, 6 en 7 van basisschool Tweemaster-Kameleon uit Oost-Souburg doen mee aan de E-waste race. Ze verzamelen zoveel mogelijk afgedankte elektronische apparatuur om de grondstoffen te kunnen hergebruiken. De school die het meeste afval weet in te zamelen wint een schoolreisje naar de Uitvindfabriek in Breda.

De leerlingen van de Tweemaster zijn al op 11 juni begonnen met het inzamelen van oude apparaten. Alles moet worden ingevoerd in de computer en zo wordt de score bijgehouden. “Wij hebben nu al 777 items ingezameld”, vertelt Manoah uit groep 6. De leerlingen hebben les gekregen over het nut van het scheiden van afval. “Het is hartstikke zonde van al die grondstoffen. Als het zo doorgaat dat kunnen er over 40 jaar geen mobiele telefoons meer worden gemaakt omdat alles op is. En het kan ook allemaal opnieuw worden gebruikt maar dan moet het wel apart worden weggegooid”, weet Amir uit groep 5. De leerlingen van de Tweemaster-Kameleon hebben de oude apparaten opgehaald bij familie en zijn langs de deuren gegaan. De oogt is opzienbarend. “Televisies, mobieltjes, waterkokers, broodroosters en zelfs iPads hebben we al”, vertelt Gijs uit groep 7. Voor alle apparaten krijgt de school punten en de winnaar van de E-waste race zijn vastberaden om te winnen. “We willen heel graag winnen en kunnen dus nog meer spullen gebruiken”, zegt Sofie uit groep 7. “Maar het gaat ons niet om het schoolreisje naar de Uitvindfabriek te winnen. Het gaat ons om het klimaat en om de toekomst. Het schoolreisje is het minst belangrijke”. Oude elektronische apparaten kunnen deze week nog worden ingeleverd bij de Tweemaster-Kameleon aan de Roerstraat in Oost-Souburg. Op het schoolplein staan containers waren de apparaten in kunnen worden gedaan en daarna wordt alles netjes afgevoerd naar de milieustraat.

Meer uit Vlissingen

Onderstel voor ‘stopcontact op zee’ vertrekt vanuit Vlissingen

VLISSINGEN - Tien maanden na de start van de bouw op de werf bij Heerema verlaat een enorme gele draagconstructie (49 meter hoog, zo’n 2.300 ton zwaar) zondag of maandag - dat ligt aan het weer - de Vlissingse haven. Mocht het weer een veilig transport in de weg staan, dan wordt het transport uitgesteld. Via dit ‘stopcontact op zee’ brengt netbeheerder Tennet vanaf 2024 duurzame windenergie aan land.

20 uur geleden
Weekendweerbericht: hitte houdt aan, vanaf maandag kans op flinke buien

We zitten dit weekeinde midden in een hittegolf. ‘Zaterdag wordt in Nederland de eerste landelijke hittegolf sinds augustus 2020 officieel en daarbij schijnt de zon meestal volop’, laat weerbureau Weeronline vrijdag weten. ‘Pas op zondagavond komt er een weersverandering in beeld.’

1 dag geleden
Steekpartij Bellamypark: ‘Slachtoffer pleegt vernielingen in horecazaak en wordt gestoken door medewerker’

VLISSINGEN - De man die woensdagavond gewond raakte bij een steekpartij in Vlissingen is een 33-jarige Vlissinger.

1 dag geleden
Rommelroute door Ritthem in voorbereiding

RITTHEM - Op zaterdag 10 september is er van 10.00 tot 15.00 uur een rommelroute door Ritthem.

2 dagen geleden
Man gewond bij steekpartij op Bellamypark in Vlissingen

VLISSINGEN - Agenten hebben woensdagavond rond 21.00 uur een man aangehouden in Vlissingen voor betrokkenheid bij een steekpartij op het Bellamypark. Een persoon raakte daarbij gewond.

2 dagen geleden
Gewijzigde afvalinzameling in Vlissingen door hitte

VLISSINGEN - Deze week worden er tropische temperaturen verwacht. Daarom past de gemeente Vlissingen tijdelijk het schema voor de afvalinzameling aan.

4 dagen geleden
Auto’s uitgebrand in Kasteelstraat, politie vermoedt brandstichting

VLISSINGEN - In de Kasteelstraat in Vlissingen zijn van zaterdag op zondag twee auto’s volledig verwoest door brand. Een derde voertuig heeft brandschade aan de voorkant. De politie vermoedt dat het vuur is aangestoken.

4 dagen geleden