Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Leerlingen ontdekken Oosterschelde vanaf de boot

Leerlingen ontdekken Oosterschelde vanaf de boot

GOES - De Oosterschelde kun je niet uit een boekje leren. Daarom is NME Zeeland jaren geleden al gestart om samen met het Nationaal Park educatieve rondvaarttochten voor basisschoolleerlingen uit groep 5 & 6 te organiseren.

Zodra het weer kon hebben de Zeeuwse scholen zich weer ingeschreven voor een onvergetelijke vaartocht op de Oosterschelde. De voorpret begint al op school. NME stelt leerzame lesmaterialen beschikbaar waardoor de klas zich al kan voorbereiden op het bezoek aan het grootste nationale park van Nederland. In de afgelopen jaren hebben al duizenden leerlingen deelgenomen aan een spannende Oosterschelde vaartocht.

Na de voorbereiding in de klas gaat het programma verder als de kinderen aan komen in de haven en ze het schip leren kennen. Daarna meten ze de waterstand, determineren onderwaterdieren, kijken vogels vanaf het dek en wordt de kapitein geïnterviewd in de stuurhut. Hoogtepunt is het natuurlijk het spotten van zeehonden en bruinvissen. En dat alles op de boot met je haren in de wind al turend door een verrekijker.

De vaartocht wordt financieel mogelijk gemaakt door Nationaal Park Oosterschelde, NME Zeeland en Provincie Zeeland.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Beveland

Dorpshuis in Kattendijke zoekt nieuwe beheerder / exploitant

KATTENDIJKE - Per 1 oktober aanstaande stopt de huidige beheerder met de exploitatie van dorpshuis ’t Katshuis in Kattendijke.

1 uur geleden
‘We gaan een leuke tijd tegemoet’

GOES – Maaike de Wit is verkozen tot de nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Goes.

2 uur geleden
Meld je aan voor de Dag van het landschapspark op zaterdag 3 juli

BORSSELE - Op deze Dag van het Landschapspark geniet jong en oud van activiteiten op diverse locaties in de gemeente Borsele. Zo is er een ‘Toer de Borselse Boer’ met agrarische fietstocht en streekproeverij.

3 uur geleden
Jan Willem Vermeulen: ‘Als brandonderzoeker zie je de schade pas écht goed’

Wie zijn de Zeeuwen die onze provincie veilig maken? In samenwerking met Veiligheidsregio Zeeland brengt Weekblad de Bode in deze nieuwe rubriek verhalen van deze Zeeuwen. Wat doen ze en waarom? Ook geven ze veiligheidstips. In dit eerste deel: brandonderzoeker Jan Willem Vermeulen.

21 uur geleden
Dronken man (61) kruipt achter stuur nadat hij uit restaurant was verwijderd in Goes

GOES - De politie heeft zaterdagavond een 61-jarige Amsterdammer aangehouden op de Korte Kerkstraat in Goes omdat hij dronken in zijn auto reed. De man was even daarvoor uit een restaurant verwijderd. Hij had zich daar vervelend gedragen. 

1 dag geleden
Brandweer herdenkt omgekomen brandweercollega’s in Goes

GOES - Helaas omgekomen brandweerlieden van Brandweer Goes zijn vanmiddag om 13.00 uur herdacht. Aan de Oranjeweg in Goes maakten brandweerlieden onder andere een ereteken.

1 dag geleden
Rubriek Goes Gezien: Sloop en hoop

Het Gasthuis, goed te zien vanaf de Oostsingel, wordt momenteel gesloopt om plaats te maken voor een nieuw zorgcomplex. Dat slopen is een interessant proces, want het gaat weloverwogen. Niet met de botte sloopkogel. Van zuidvleugel gestaag richting noordvleugel. Op de foto lijkt het dat appartementen nog bewoond zijn – je ziet lampen, gordijnen, zonneschermen – terwijl bij de buren de gevel er al uit ligt. Maar dat is niet zo. ‘De bewoners zijn allemaal verhuisd naar appartementen van Beveland Wonen of naar een andere locatie van Zorggroep Ter Weel’, aldus de website van Ter Weel.

1 dag geleden