Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Leerlingen ontdekken Oosterschelde vanaf de boot

Leerlingen ontdekken Oosterschelde vanaf de boot

GOES - De Oosterschelde kun je niet uit een boekje leren. Daarom is NME Zeeland jaren geleden al gestart om samen met het Nationaal Park educatieve rondvaarttochten voor basisschoolleerlingen uit groep 5 & 6 te organiseren.

Zodra het weer kon hebben de Zeeuwse scholen zich weer ingeschreven voor een onvergetelijke vaartocht op de Oosterschelde. De voorpret begint al op school. NME stelt leerzame lesmaterialen beschikbaar waardoor de klas zich al kan voorbereiden op het bezoek aan het grootste nationale park van Nederland. In de afgelopen jaren hebben al duizenden leerlingen deelgenomen aan een spannende Oosterschelde vaartocht.

Na de voorbereiding in de klas gaat het programma verder als de kinderen aan komen in de haven en ze het schip leren kennen. Daarna meten ze de waterstand, determineren onderwaterdieren, kijken vogels vanaf het dek en wordt de kapitein geïnterviewd in de stuurhut. Hoogtepunt is het natuurlijk het spotten van zeehonden en bruinvissen. En dat alles op de boot met je haren in de wind al turend door een verrekijker.

De vaartocht wordt financieel mogelijk gemaakt door Nationaal Park Oosterschelde, NME Zeeland en Provincie Zeeland.

Meer uit Beveland

Culturele Fair Noord-Beveland toe aan tweede editie

KORTGENE - Wethouder Yvonne Maas van de gemeente Noord-Beveland opent donderdag om 18.00 uur de tweede editie van de Culturele Fair Noord-Beveland. Dit is een avond vol muziek, exposities, theater, workshops, optredens, activiteiten en meer op het terrein van Eindeloos Eiland Festival (EEF) in Kortgene.

2 uur geleden
Stichting Leergeld Oosterschelderegio krijgt 1000 euro bij haringparty Goes

GOES - Tijdens de goed bezochte haringparty bij Slot Oostende in Goes heeft stichting Leergeld Oosterschelderegio woensdag een cheque van 1000 euro uitgereikt gekregen.

2 uur geleden
Inge Sportfonds en SGB organiseren derde Inge Memorial in Goes

GOES - Donderdag vindt de derde Inge Memorial plaats. Tijdens dit sportevenement in het Omnium in Goes kunnen geïnteresseerden kennis maken met rolstoelhockey en met de activiteiten van het Inge Sportfonds.

20 uur geleden
Plaats voor ondernemers Broodfondsen in Zeeland

GOES - In Zeeland is bij Broodfondsen nog plaats voor ondernemers. Daarom organiseren ze een bijeenkomst op dinsdag 25 juni a.s. Voor ondernemers die arbeidsongeschikt worden en zonder werk geen inkomen meer hebben, is dit solidaire vangnet voor en door ondernemers bedacht. Hierin steunen zij elkaar bij ziekte met schenkingen. 

22 uur geleden
Auto belandt op N62 in berm bij 's-Heerenhoek en raakt zwaar beschadigd

's-HEERENHOEK - Een personenauto is woensdag tijdens de ochtendspits van de Sloeweg (N62) geraakt bij 's-Heerenhoek. De bestuurder bleef ongedeerd.

1 dag geleden
Borsele ageert tegen plan hoogspanningsstation Sloegebied

HEINKENSZAND - Het conceptvoorkeursalternatief, het milieueffectrapport en de Integrale Effectenanalyse voor de bouw van een nieuw 380 kV-hoogspanningsstation in de omgeving van het Sloegebied liggen t/m 20 juni ter inzage. Iedereen kan een reactie indienen. 

2 dagen geleden
Op de werkvloer bij monteurs Aart Jan en Wim: 'Samen oplossingen bedenken is het leukste dat er is'

KAMPERLAND - Op het grote terrein van familiebedrijf Sandee Groen aan de rand van Kamperland is de nieuwbouw van het kantoor in volle gang. Ernaast staat de werkplaats. Dit is het kloppend technisch hart van het internationaal opererende bedrijf. Voor onderhoud en reparaties nemen de monteurs Aart Jan, Wim en Durmus duizenden machines met deskundigheid en plezier onder handen.

2 dagen geleden