Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Leerlingen De Welle in Kruiningen openen expositie

Leerlingen De Welle in Kruiningen openen expositie

KRUININGEN - Op basisschool De Welle in Kruiningen is een bijzondere expositie geopend. De tentoonstelling is de eindpresentatie van het project ‘De Vlechtheg II’ waaraan alle leerlingen van de school de afgelopen twee maanden gewerkt hebben.

Het project is een vervolg op ‘Vlechtheg I’ dat vorig jaar plaatsvond. Leerlingen zijn in het project aan de slag gegaan met verschillende kunstvormen, waaronder foto- en videografie, geurkunst, schilderkunst en taal en met diverse technieken, zoals cyanotypie. Alle gebruikte materialen zijn gehaald uit de natuur, die eveneens de grootste inspiratiebron vormde voor het project.

Het kunstenaarstrio De Nieuwkomers ontwikkelde en voerde het project uit. “Het kan het beste omschreven worden als procesgerichte kunst- en natuurles”, leggen Joy, Zoë en Bente uit. “Het is heel breed opgezet. Zo hebben we in een les ‘licht’, waardoor bomen kunnen groeien, centraal gezet. De leerlingen hebben kennis gemaakt met veel verschillende disciplines. Het gaat daarbij vooral om het ontdekken en het experimenteren met allerlei mediums. We hebben de vraag gesteld: wat kan kunst allemaal zijn? Kinderen leren anders kijken naar de natuur en naar de wereld om hen heen”.

Natuur

Directeur Angela van der Horst was enthousiast over het verloop van het project. “Zowel de leerkrachten als de leerlingen waren ontzettend betrokken en hebben de lessen als heel mooi ervaren. Het leefde erg bij de kinderen. Ze konden lekker naar buiten en hebben verbindend met elkaar, als één groep, samengewerkt. De kunstwerken van alle kinderen zijn samengekomen tot één groot kunstwerk. Ze hebben gewerkt met verschillende materialen uit de natuur, wat ze echt fantastisch vonden. Ze hebben geleerd te kijken naar de details van de natuur en hebben zich erover verwonderd hoe mooi deze is”.

Dit is volgens Van der Horst ook wat het project zo bijzonder maakt. “We merken dat er in de ‘gewone’ lessen vaak geen ruimte is voor de natuur. In het project werden verschillende doelen bij elkaar gebracht met natuur als onderliggend thema. We willen meer natuur op school brengen. Door het project hebben we nu al een mooi insectenhotel en in de toekomst willen we de tuin op het schoolplein verder uitbreiden met bramenstruiken en andere beplanting”.

Meer uit Reimerswaal

Dominee Erik Tramper: 'Onze oecumenische pioniersgemeente is uniek in Nederland'

SCHORE - Twee jaar geleden was het erop of eronder voor de kerk in Schore, vertelt dominee Erik Tramper. “We hadden twintig mensen of nog minder in de kerk. Als we wilden doorgaan, moest het anders." De kerkgangers zochten verbinding met nieuwe mensen. “Sindsdien gebeuren er mooie dingen."

2 dagen geleden
Auto in de sloot bij ongeval Postweg (N670) bij Yerseke

YERSEKE - Op de Postweg (N670) bij Yerseke is donderdagavond een auto in de sloot beland. Het voertuig en de bestuurder zijn door brandweerlieden uit de benarde situatie bevrijd.

2 dagen geleden
Vissen is Matthias' grootste passie

KRABBENDIJKE - Matthias Baas (20) uit Krabbendijke wist vorige maand de wereldtitel voor kustvissen te behalen. In de leeftijdsklasse onder de eenentwintig jaar wist hij individueel de meeste vissen en daarmee de eerste plek binnen te hengelen. Al sinds zijn twaalfde doet Matthias mee aan viswedstrijden door heel Nederland en daarbuiten, want vissen is zijn grootste passie.

3 dagen geleden
Ravage na botsing tussen vrachtwagens op A58 bij Kapelle

KAPELLE - Op de snelweg A58 nabij Kapelle heeft donderdag rond 9.50 uur in de mist een ongeval tussen twee vrachtwagens plaatsgevonden. Daardoor is er grote ravage ontstaan op de A58. De snelweg is vanwege het ongeval afgesloten tussen Kruiningen en 's-Gravenpolder in de richting van Vlissingen. Of er iemand gewond is geraakt is nog niet bekend. 

3 dagen geleden
Tweedaagse vogeltentoonstelling in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - De Vogelvrienden Krabbendijke en omstreken organiseren op vrijdag 1 december en zaterdag 2 december hun jaarlijkse vogeltentoonstelling in dorpshuis de Meiboom in Krabbendijke.

4 dagen geleden
Hennepkwekerij gevonden in woning Waardekensstraat Kapelle

KAPELLE - De politie heeft dinsdagmorgen een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Waardekenstraat in Kapelle. De 45-jarige bewoner is aangehouden.

4 dagen geleden
Kapelse en Reimerswaalse verenigingen zetten zich massaal in voor Grote Clubactie

KRUININGEN/KAPELLE - Verenigingen hebben een miljoenenrecord verbroken met de Grote Clubactie. Ook in de gemeenten Reimerswaal en Kapelle zetten leden zich massaal in voor hun vereniging. 

5 dagen geleden