Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Leerlingen De Bornput winnen VIP-tour door Achterhuis

Leerlingen De Bornput winnen VIP-tour door Achterhuis

OOSTDIJK - Groep 7/8 van basisschool De Bornput in Oostdijk heeft een VIP-tour gewonnen door het Anne Frank huis in Amsterdam. 

De leerlingen deden mee met de wedstrijd van stichting Geef een boek cadeau en leverden een prachtig kunstwerk in. Ook schreven ze met elkaar een brief aan de Anne Frank Stichting.

Donderdag 14 juli stapten ze samen met de begeleiders in de trein richting Amsterdam. Na een indrukwekkende rondleiding in het Achterhuis genoten ze van een rondvaart door de grachten van de hoofdstad. ‘Met de tram door Amsterdam is toch even wat anders dan op je fiets door Oostdijk’, aldus de klas. Deze trip sloot mooi aan bij de eerder dit jaar gemaakte excursie. Na de onthulling, in september 2021, van het Holocaust Namenmonument in Amsterdam, waren zij de eerste groep schoolkinderen die het Namenmonument en Joods Historisch museum bezochten.

Meer uit Reimerswaal

Eerste Yerseksche Koenckelpotfanfare bestaat 30 jaar

YERSEKE - Toen de fanfare in 1992 werd opgericht hadden we niet kunnen bevroeden dat deze in 2022, 30 jaar later nog zou bestaan, maar we zijn er nog steeds, en springlevend.

12 uur geleden
Uitslag demonstratie wedstrijd ringrijden Nisse

WEMELDINGE - Afgelopen zaterdag heeft ringrijderijvereniging ‘Ons Genoegen’ uit Wemeldinge een demonstratie wedstrijd gereden tijdens Jumpin’ de Weel in Nisse. 

12 uur geleden
Flinke schade na botsing bussen

WEMELDINGE - Een taxibus en een bestelbus zijn zaterdag aan het eind van de middag flink beschadigd geraakt. Na het ongeval is een persoon overgebracht naar het ziekenhuis.

1 dag geleden
Treinverkeer stilgelegd door brand bij Rilland

RILLAND - In de buurt van Rilland stond een stuk berm in brand. De berm bevindt zich tussen het spoor en de Oude Rijksweg. Het treinverkeer is hierdoor stilgelegd. 

2 dagen geleden
Automobilist rijdt recht over rotonde in Kruiningen

KRUININGEN - Op de rotonde bij de Sluisweg en de Oude Rijksweg heeft gisteravond een ongeval plaatsgevonden. Een automobilist reed hier letterlijk recht over de rotonde heen.

2 dagen geleden
Nieuwe gewasborden laten zien wat de boer teelt

RILLAND - Uien, aardappelen en suikerbieten zijn nog maar een aantal van de gewassen die in de gemeente Reimerswaal verbouwd worden. Hoewel ze er misschien veelal hetzelfde uitzien wanneer we er langs rijden of fietsen zijn ze allemaal uniek. Dat laatste is precies wat de gemeente en de boeren en fruittelers in Reimerswaal met de recent onthulde ‘gewasborden’ graag willen laten zien. 

4 dagen geleden
Opnieuw dijkbrand bij Hansweert

HANSWEERT - Dinsdagavond is er wederom een buitenbrand uitgebroken aan de Scheldemond bij Hansweert.

5 dagen geleden