Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Leerlingen de Basis gaan zwerfafval te lijf

Leerlingen de Basis gaan zwerfafval te lijf

GOES - ‘Afval in de bak, je kan het.’ Met deze slogan motiveert de gemeente Goes inwoners, maar ook basisscholen, afval in de vuilnisbak te gooien. Leerlingen van Montessorischool de Basis in Goes kregen woensdag een gastles over zwerfafval en ruimden het daarna samen met wethouder Cees Pille op in de buurt.

Alle basisscholen kregen woensdag een ‘digi-pakketje’ over zwerfafval. Onder meer via een quiz komen de leerlingen meer over zwerfafval te weten. Er zijn ook gastlessen over zwerfafval beschikbaar. De Basis kreeg woensdag zo’n les. Een gastdocent van Milieu Educatie Centrum De Bevelanden kwam vertellen over zwerfafval en daarna ruimden de leerlingen zwerfafval op bij de school.

De gemeente Goes wil op een positieve manier aandacht vragen voor het voorkomen van zwerfafval. Regelmatig hangen verspreid in de gemeente posters met de slogan ‘Afval in de bak, je kan het. Kleine moeite, grote prestatie!’. Ook op sociale media vraagt de gemeente aandacht voor zwerfafval. De campagne richt zich met name op plekken en doorgaande routes in Goes met zwerfvuil, zoals (snoep)papier, blikjes en fastfoodverpakkingen. Behalve dat de gemeente dit jaar zelf intensief zwerfvuil opruimt, houdt ze de campagne om inwoners bewust te maken van de gevolgen van zwerfvuil en hen te stimuleren om zwerfvuil te voorkomen en op te ruimen.

Meer uit Beveland

Een lesje ganzenverzorging: 'Ik kan een gans maar één keer vangen met een net'

GOES - De ene Goesenaar zou er graag meer zien, de andere juist minder, maar de gans hoort bij Goes, vindt Ruben van Maaren. Hij verzorgt de ongeveer 23 exemplaren die in drie groepen bij de Westwal, Oostwal en het hertenkamp leven.

8 uur geleden
Goes voorziet zwarte cijfers voor 2024, maar rode voor jaren daarna

GOES – De Goese wethouder van financiën, Stan Meulblok, is blij dat de gemeente voor 2024 een sluitende begroting kan presenteren. “We hebben al jaren een stabiel financieel beleid en voorzien voor 2024 een positief saldo van 1,7 miljoen euro.” De jaren daarna ziet hij minder rooskleurig in.

9 uur geleden
Studenten van Scalda presenteren 'Zeeuwse ICT-contexten van de toekomst' in Amsterdam

In een tijdperk van razendsnelle technologische vooruitgang worden de mogelijkheden van de digitale wereld steeds breder en gevarieerder. Afgelopen dinsdag presenteerden de studenten van Scalda, samen met docent Steef van de Gruiter, tijdens de Katapultdag in Amsterdam hun project: ‘Zeeuwse ICTcontexten van de toekomst’. In dit project hebben ze samengewerkt met bedrijven om innovatieve woningen te creëren, voorzien van technologieën zoals glasvezelinternet, thuiszorgsensoren en verlichting. Het biedt studenten een unieke leerervaring in een contextrijke omgeving om hun vaardigheden te ontwikkelen.

13 uur geleden
Plan om komende vijf jaar maximaal 450 asielzoekers in Hotel Goes onder te brengen

GOES - Als de gemeenteraad van Goes ermee instemt, wordt Hotel Goes aan de Anthony Fokkerstraat ingericht voor de opvang van maximaal 450 asielzoekers voor vijf jaar. “Dan kan de noodopvang in de Zeelandhallen, die toch een droevige voorziening is, sluiten”, aldus waarnemend burgemeester Marcel Fränzel van de gemeente Goes. Daarnaast trekken er twintig alleenreizende minderjarige vluchtelingen die in Nederland mogen blijven in de oude, leegstaande autismekliniek van Emergis in Kloetinge. 

1 dag geleden
Noord-Beveland lanceert project Eindeloos Gezond

KAMPERLAND - Op Nationale Kraanwaterdag woensdag is het Noord-Bevelandse project Eindeloos Gezond officieel geopend op basisschool De Kamperschouw in Kamperland.

1 dag geleden
Koninklijke Visio houdt zaterdag open dag in Goes

GOES - Koninklijke Visio in Goes heeft een speciale open dag op zaterdag 30 september van 10.00 tot 16.00 uur. Tijdens de open dag krijgt jong en oud de kans om te ervaren hoe het is om blind of slechtziend te zijn en om te ontdekken welke mogelijkheden Visio biedt om hiermee om te gaan.

1 dag geleden
Brandweer blust brand in oude gymzaal Goese Lyceum

GOES - De brandweer heeft woensdagavond brand geblust in de oude gymzaal van het Goese Lyceum aan de Van Dusseldorpstraat in Goes.

1 dag geleden