Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Leerlingen de Basis gaan zwerfafval te lijf

Leerlingen de Basis gaan zwerfafval te lijf

GOES - ‘Afval in de bak, je kan het.’ Met deze slogan motiveert de gemeente Goes inwoners, maar ook basisscholen, afval in de vuilnisbak te gooien. Leerlingen van Montessorischool de Basis in Goes kregen woensdag een gastles over zwerfafval en ruimden het daarna samen met wethouder Cees Pille op in de buurt.

Alle basisscholen kregen woensdag een ‘digi-pakketje’ over zwerfafval. Onder meer via een quiz komen de leerlingen meer over zwerfafval te weten. Er zijn ook gastlessen over zwerfafval beschikbaar. De Basis kreeg woensdag zo’n les. Een gastdocent van Milieu Educatie Centrum De Bevelanden kwam vertellen over zwerfafval en daarna ruimden de leerlingen zwerfafval op bij de school.

De gemeente Goes wil op een positieve manier aandacht vragen voor het voorkomen van zwerfafval. Regelmatig hangen verspreid in de gemeente posters met de slogan ‘Afval in de bak, je kan het. Kleine moeite, grote prestatie!’. Ook op sociale media vraagt de gemeente aandacht voor zwerfafval. De campagne richt zich met name op plekken en doorgaande routes in Goes met zwerfvuil, zoals (snoep)papier, blikjes en fastfoodverpakkingen. Behalve dat de gemeente dit jaar zelf intensief zwerfvuil opruimt, houdt ze de campagne om inwoners bewust te maken van de gevolgen van zwerfvuil en hen te stimuleren om zwerfvuil te voorkomen en op te ruimen.

Meer uit Beveland

Misstanden ontdekt bij supermarktcontroles Goes

GOES - De gemeente Goes voerde donderdag controles uit bij verschillende Goese supermarkten. "De controle verliep rustig", laat burgemeester Cees van den Bos weten. "We constateerden een beperkt aantal misstanden. Hiernaar gaan we nader onderzoek doen."

2 uur geleden
Provincie gaat aan de slag met ontwerp voor aanpakken drukke Deltaweg

GOES - Provincie Zeeland zet een volgende stap om de verkeersveiligheid en doorstroming op de Deltaweg (N256) aan te pakken. Er wordt al langer nagedacht hoe deze weg tussen Goes en Colijnsplaat kan worden verbeterd.

2 uur geleden
Jonge gewonde bij ongeval met scooter in Goes

GOES - Een jongedame is donderdagavond in Goes gewond geraakt bij een ongeval met een scooter. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

3 uur geleden
36e Zeelandiarun gaat van start op 11 mei

VLISSINGEN - Op 11 mei 2024 wordt voor de zesendertigste keer de Zeelandiarun verreden. De deelnemers rijden in de ochtend over Walcheren en in de middag door Zuid-Beveland.

5 uur geleden
Eendracht in Hansweert wint textielrace voor basisscholen

HANSWEERT - Basisschool de Eendracht in Hansweert heeft de textielrace voor Bevelandse en Thoolse basisscholen gewonnen. Deze school zamelde het meeste textiel in: 2006 kilo. De drie beste scholen winnen een geldbedrag.

21 uur geleden
Waterschap houdt bijeenkomsten over grootscheepse dijkversterking Zak van Zuid-Beveland

HOEDEKENSKERKE - Waterschap Scheldestromen is begonnen met de verkenningsfase voor het versterken van de Westerscheldedijk van de Zak van Zuid-Beveland. Dit werk begint naar verwachting in 2029. Inwoners van de Borselse dorpen en andere belangstellenden zijn donderdag 23 mei en woensdag 29 mei welkom bij twee informatiebijeenkomsten over dit meerjarenproject.

1 dag geleden
'Begrip in de bouw' Jan Rijn uit Goes gaat vrijdag met pensioen

GOES - Zal Jan Rijn vrijdag nog hard moeten werken? De Goesenaar weet het niet. Hoe dan ook is het zijn laatste werkdag, want zondag wordt Jan 67 jaar en de verkoper van bouwmaterialen gaat met pensioen. "Na 47 jaar, drie maanden en drie weken bij hetzelfde bedrijf", vertelt Jan.

1 dag geleden