Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Leerlingen de Basis gaan zwerfafval te lijf

Leerlingen de Basis gaan zwerfafval te lijf

GOES - ‘Afval in de bak, je kan het.’ Met deze slogan motiveert de gemeente Goes inwoners, maar ook basisscholen, afval in de vuilnisbak te gooien. Leerlingen van Montessorischool de Basis in Goes kregen woensdag een gastles over zwerfafval en ruimden het daarna samen met wethouder Cees Pille op in de buurt.

Alle basisscholen kregen woensdag een ‘digi-pakketje’ over zwerfafval. Onder meer via een quiz komen de leerlingen meer over zwerfafval te weten. Er zijn ook gastlessen over zwerfafval beschikbaar. De Basis kreeg woensdag zo’n les. Een gastdocent van Milieu Educatie Centrum De Bevelanden kwam vertellen over zwerfafval en daarna ruimden de leerlingen zwerfafval op bij de school.

De gemeente Goes wil op een positieve manier aandacht vragen voor het voorkomen van zwerfafval. Regelmatig hangen verspreid in de gemeente posters met de slogan ‘Afval in de bak, je kan het. Kleine moeite, grote prestatie!’. Ook op sociale media vraagt de gemeente aandacht voor zwerfafval. De campagne richt zich met name op plekken en doorgaande routes in Goes met zwerfvuil, zoals (snoep)papier, blikjes en fastfoodverpakkingen. Behalve dat de gemeente dit jaar zelf intensief zwerfvuil opruimt, houdt ze de campagne om inwoners bewust te maken van de gevolgen van zwerfvuil en hen te stimuleren om zwerfvuil te voorkomen en op te ruimen.

Meer uit Beveland

Wie houdt Grote Kerk in Goes deze zomer open?

GOES - De Grote of Maria Magdalenakerk is het monumentale hart van de stad. Een prachtige kruisbasiliek waarvan het koor bijna 600 jaar oud is. Tijdens het seizoen komen er duizenden bezoekers en dat aantal groeit nog steeds.  

3 uur geleden
‘Kiek uut’ voor kiekendiefkuikens op akkers

Het oogstseizoen is weer begonnen. ‘Oppassen dus voor een van de grootste roofvogels van ons land: de bruine kiekendief’, waarschuwt het Steunpunt Bruine Kiekendief.

6 uur geleden
Openwaterles voor kinderen is leuk, maar vooral ook belangrijk

GOES - Bij het Goese Meer leren en genieten basisschoolkinderen sinds mei van allerlei wateractiviteiten. Onder leiding van docenten en studenten van sportopleiding CIOS in Goes vergroten de leerlingen hun zelfredzaamheid op het water. Leuk, maar ook een must, stellen CIOS-medewerkers Joeri Cloosterman en Hedy van Eck, want de cijfers over de zwemvaardigheid van kinderen en ongelukken in het water worden er niet beter op.

6 uur geleden
Fietscafé in wijkcentrum De Spinne in Goes

GOES – Zaterdagmiddag 2 juli houdt de Fietsersbond een fietscafé in wijkcentrum De Spinne in Goes. De deelnemers maken onder meer een fietsrondje door Goes om te bekijken wat er goed geregeld is en wat er beter kan.

1 dag geleden
Bijeenkomst in Borssele over nieuw hoogspanningsstation

BORSSELE - In dorpshuis Vijverzicht in Borssele vindt dinsdag (5 juli) een openbare informatiebijeenkomst plaats over de komst van een nieuw hoogspanningsstation in de omgeving van het Sloegebied. Eén van de bespreekpunten is waar dit station precies gebouwd moet worden. Netbeheerder Tennet heeft locaties in kaart gebracht en vraagt nu inwoners, ondernemers en organisaties mee te denken.

1 dag geleden
Open water is andere koek dan zwembad

GOES - Basisschoolleerlingen in de gemeente Goes kunnen dankzij een project van de gemeente en sportopleiding CIOS de klas verruilen voor open water. De kinderen, zoals Kelvin en Yinthe van de Holtkampschool, doen ervaring op met watersporten in de buitenlucht, dat heel anders is dan zwemmen in het zwembad.  

1 dag geleden
Gemeente Goes betaalt mee aan groen dak voor inwoners

GOES - Inwoners van de gemeente Goes kunnen sinds vorige week subsidie aanvragen voor een groen dak. Hiermee wil de gemeente inwoners helpen bij het klimaatbestendig maken van hun huis en tuin.

2 dagen geleden