Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Leerlingen de Basis gaan zwerfafval te lijf

Leerlingen de Basis gaan zwerfafval te lijf

GOES - ‘Afval in de bak, je kan het.’ Met deze slogan motiveert de gemeente Goes inwoners, maar ook basisscholen, afval in de vuilnisbak te gooien. Leerlingen van Montessorischool de Basis in Goes kregen woensdag een gastles over zwerfafval en ruimden het daarna samen met wethouder Cees Pille op in de buurt.

Alle basisscholen kregen woensdag een ‘digi-pakketje’ over zwerfafval. Onder meer via een quiz komen de leerlingen meer over zwerfafval te weten. Er zijn ook gastlessen over zwerfafval beschikbaar. De Basis kreeg woensdag zo’n les. Een gastdocent van Milieu Educatie Centrum De Bevelanden kwam vertellen over zwerfafval en daarna ruimden de leerlingen zwerfafval op bij de school.

De gemeente Goes wil op een positieve manier aandacht vragen voor het voorkomen van zwerfafval. Regelmatig hangen verspreid in de gemeente posters met de slogan ‘Afval in de bak, je kan het. Kleine moeite, grote prestatie!’. Ook op sociale media vraagt de gemeente aandacht voor zwerfafval. De campagne richt zich met name op plekken en doorgaande routes in Goes met zwerfvuil, zoals (snoep)papier, blikjes en fastfoodverpakkingen. Behalve dat de gemeente dit jaar zelf intensief zwerfvuil opruimt, houdt ze de campagne om inwoners bewust te maken van de gevolgen van zwerfvuil en hen te stimuleren om zwerfvuil te voorkomen en op te ruimen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Beveland

Wielrenner gewond na aanrijding met auto in Bruinisse

BRUINISSE - Een wielrenner en een personenauto zijn zaterdagmiddag met elkaar in aanrijding gekomen op de kruising van de Langeweg met de Rijksstraatweg in Bruinisse. De wielrenner raakte hierbij gewond.

12 uur geleden
Geannuleerde tolvrije dagen opnieuw ingepland

In 2020 en 2021 heeft NV Westerscheldetunnel vijf tolvrije dagen geannuleerd vanwege het coronavirus. Nu de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden, hebben we besloten om de geannuleerde tolvrije dagen opnieuw in te plannen.

12 uur geleden
‘Het is de laatste zeven jaar hard gegaan’

In de tweewekelijkse rubriek ‘Aan de keukentafel met...’ vertelt dit keer ondernemer Martijn Kooijman, eigenaar van AAproTec, over zijn werk en leven.

15 uur geleden
Zeeuwse Connectie doet Zeeuwse geslaagden 225 euro cadeau

Alle Zeeuwse jongeren die net hun diploma hebben behaald, of binnenkort behalen, krijgen een examencadeaupakket ter waarde van 225 euro van De Zeeuwse Connectie.

17 uur geleden
Twee personen gewond bij steekincident aan Pytorenstraat

GOES - In een pand aan de Pytorenstraat in Goes heeft vrijdagavond een steekpartij plaatsgevonden. Hierbij zijn twee personen gewond geraakt. Een 39-jarige verdachte uit Goes is aangehouden. 

18 uur geleden
Japanse kruiskwal steekt weer de kop op in Veerse Meer

KORTGENE - Met oog op het mooie weer worden zwemmers in het Veerse Meer gewaarschuwd voor de Japanse kruiskwal. Contact met de huid kan jeuk veroorzaken.

1 dag geleden
Waterschap peilt functioneren waterschapsdemocratie

Waterschap Scheldestromen staat voor grote maatschappelijk opgaven als klimaatadapatie, energietransitie en droogte vragen een omgevingsgerichte aanpak, waarbij nauwe samenwerking met burgers, bedrijven en maatschappelijke instellingen centraal staat. Om te onderzoeken hoe deze partijen de samenwerking met het waterschap ervaren wordt vanaf 10 juni a.s. een enquête uitgezet die door iedereen in te vullen is. 

1 dag geleden