Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Leerlingen Calvijn College derde in landelijke wedstrijd met waarschuwingspakket tegen babbeltrucs

Leerlingen Calvijn College derde in landelijke wedstrijd met waarschuwingspakket tegen babbeltrucs

KRABBENDIJKE - Met hun waarschuwingspakketjes om ouderen te beschermen tegen babbeltrucs zijn 5 leerlingen van het Calvijn College Krabbendijke Kerkpolder derde geworden in de landelijke wedstrijd Junior Company van het Jaar 2020. Het team Stoplichters behaalde dinsdag brons in de categorie vmbo.

Junior Company van het Jaar is een landelijke prijs die stichting Jong Ondernemen uitreikt aan de beste bedrijfjes van middelbare scholieren. 

De Krabbendijkse leerlingen maakten met hun team Stoplichters een voorlichtingspakketje over babbeltrucs voor ouderen. Het pakketje bevat een sticker, deurhaak en stappenplan om erachter te komen of het om een babbeltruc gaat.

Politie

'Het team is al in gesprek met de politie over een eventuele samenwerking', laat de wedstrijd-organisatie weten. Tijdens de finale dinsdag, die door het coronavirus online plaatsvond, namen de Calvijners het op tegen vijf andere vmbo-teams. De jury beoordeelde hen op hun casus over marketing, een videopitch en online juryinterview.

Aandelen

Het afgelopen schooljaar deden bijna 3.000 vmbo-, havo- en vwo-leerlingen mee aan het project Junior Company van stichting Jong Ondernemen. Hierbij richten leerlingen in teamverband een bedrijf op en runnen dit een schooljaar. Ze verdelen functies, bepalen hun doelgroep, brainstormen over hun product, schrijven een ondernemingsplan, verkopen aandelen en houden hun financiële administratie bij. 

Een onderdeel van het programma is de strijd om de titel Junior Company van het Jaar. 'Dit jaar schreven zich meer dan zeventig teams in voor de competitie. Na een aantal online voorrondes zijn er twaalf bedrijven - zes in de categorie vmbo en zes in de categorie havo/vwo - geselecteerd voor de finale.  

Meer uit Reimerswaal

Nieuw bestuur Schoorse herfstmarkt: 'We willen dit leuke feest laten groeien'

SCHORE - Het nieuwe bestuur van stichting Schoorse Herfstmarkt kon zaterdag meekijken hoe de geroutineerde, afzwaaiende bestuursleden de markt in goede banen leidden. Voor editie 2024 staan Niels Peterson, Mark Kneepkens, Jeroen Heerspink en Jelmer Holm aan het roer.

3 uur geleden
Botsing met meerdere voertuigen op A58 bij Schore: meerdere personen gewond

SCHORE - Bij een aanrijding op de snelweg A58 tussen Kapelle en Schore zijn woensdagavond meerdere personen gewond geraakt.

10 uur geleden
Rillandse energiecoöperatie 4411 op 26 september een feit

RILLAND - Op 26 september vindt de oprichtingsvergadering van de Energiecoöperatie 4411 plaats in het dorpshuis van Rilland. Om 20.00 zijn alle inwoners en ondernemers uit het postcodegebied 4411 daar welkom. 

1 dag geleden
Eerste editie Stof & Spektakel zaterdag in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - Zaterdag 23 september organiseren De Stoffenkantine en Van Oorschot Naaimachineservice de eerste editie van ‘Stof & Spektakel’ aan de Zuidweg 21 in Krabbendijke.

1 dag geleden
Léon Jansen en Patrick Leendertse dragen Schoorse herfstmarkt over aan nieuw bestuur

SCHORE - Zaterdag vond de Schoorse herfstmarkt, die veertig jaar geleden voor het eerst gehouden werd, plaats. Het was na twintig jaar de laatste van organisatoren Patrick Leendertse en Léon Jansen. Zij dragen het stokje over aan een nieuwe groep enthousiaste dorpsgenoten.

2 dagen geleden
Beweegroute feestelijk en sportief geopend in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - Bij V.V. Krabbendijke is vrijdag de beweegroute in en rond het dorp officieel geopend.

2 dagen geleden
Bedrijvendag bij Calvijn College in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - Donderdag organiseert locatie Krabbendijke Kerkpolder van het Calvijn College een bedrijvendag. Zeventig bedrijven presenteren die dag hun bedrijf aan zeshonderd leerlingen om ze enthousiast te maken voor een stage of BBL-opleiding bij hun bedrijf.

2 dagen geleden