Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Leen Rijstebil: ‘Het herstel van mijn vrouw was de zege van 2021’

Leen Rijstebil: ‘Het herstel van mijn vrouw was de zege van 2021’

Ook de 73-jarige Leen Rijstenbil uit Oud-Vossemeer gaat met optimisme 2022 in. Hij vierde kerst samen met zijn vrouw Wilma.  ’’Een beetje gourmetten, je weet wel van die lekkere dingen. Lekker gezellig.’’  

Voor het nieuwe jaar heeft hij geen voornemens. ‘’Ik leef dag voor dag’’, vertelt Leen. Hij heeft zijn eigen Barbershop, een kapper gespecialiseerd in het knippen en scheren van mannen, in Oud-Vossemeer. ‘’Ik ben 73 en werk nog steeds. Heel de dag met blije mensen bezig zijn en hun mooi maken met een knipbeurt, dat vind ik hartstikke leuk.”

Leen en zijn vrouw hebben 2021 afgesloten met een kerst en oud en nieuw in eigen huis. ‘’Oorspronkelijk zouden ik en mijn vrouw voor het weekend een hotelletje pakken.’’ Vanwege de coronamaatregelen kon dit niet doorgaan. In plaats daarvan, vierden ze het gezellig met z’n tweetjes thuis. ‘’We hebben genoeg in de diepvries liggen.’’ Ook oud en nieuw vierde ze samen. ‘’Een beetje gourmetten, je weet wel van die lekkere dingen. Lekker gezellig.’’ Last van het vuurwerkverbod heeft hij niet gehad. ‘’Mijn hondje is er als de dood voor vuurwerk. Ik vind het verschrikkelijk.’’ Voor hem was het mooiste moment van 2021 het goede herstel van zijn vrouw. ‘’Ze heeft twee zware operaties gehad het afgelopen jaar’’, vertelt hij. Maar gelukkig is het allemaal goed gekomen. ‘’Dat ze gewoon thuis kan zijn, dat ze kan lopen, rondhuppelen. Het is een zege.’’

Meer uit Tholen

Thover begint met alternatief vervoer voor vergeten dorpen op Tholen

THOLEN - Na enkele uitdagingen met het materiaal is Thover Tholen vandaag begonnen met een nieuwe vervoersdienst voor het eiland. De stichting Thover zet een busje met rolstoellift in om door dorpen te rijden waar de reguliere busdiensten vanaf volgend jaar niet langer zullen stoppen. De route is speciaal voor mensen met beperkte mobiliteit. In de plannen voor nieuwe busroutes op Tholen is volgend jaar weinig tot geen plek voor de dorpen. 

17 minuten geleden
Na vier jaar afwezigheid was het Thools Bierfestival terug met ruim 200 bezoekers

THOLEN - Na vier jaar afwezigheid bracht het Thools Bierfestival afgelopen zaterdag opnieuw bierliefhebbers samen in de stad. De derde editie van dit evenement trok maar liefst tweehonderd enthousiaste bezoekers naar de binnenplaats van de Gasthuiskapel. Charel Wolvekamp, medeorganisator van het bierfestival, beschouwt deze ‘supergeslaagde dag’ als een groot succes: “We hadden geluk met het weer en de stemming was fantastisch.”

18 uur geleden
Waterfront in opstand tegen 'dreigende' hoogspanningsstation in Halsteren

THOLEN - Bewoners van de Waterfront in Tholen zijn bezorgd over de mogelijke komst van een hoogspanningsstation aan de overkant van het Schelde-Rijnkanaal. Hoewel het station niet op Thools grondgebied zal liggen, uiten de bewoners hun zorgen over verstoring van het uitzicht, geluidsoverlast en stralingsgevaar.

1 dag geleden
Deze 8 verenigingen op Tholen gaan weer loten verkopen via de Grote Clubactie

THOLEN - De Grote Clubactie gaat op zaterdag 23 september weer van start en dit jaar doen acht Thoolse verenigingen mee. Dit initiatief biedt verenigingen de kans extra inkomsten te genereren voor hun activiteiten door de verkoop van loten. Een lot kost 3 euro per stuk, waarvan 80 procent naar de club gaat.

2 dagen geleden
Tholen maakt zich op voor Nationale Burendag

THOLEN - De jaarlijkse Nationale Burendag staat voor de deur en belooft op zaterdag 23 september een dag vol gezelligheid en verbinding te worden in de gemeente Tholen. In de provincie Zeeland zijn 124 activiteiten aangemeld. Landelijk staat het aantal aanmeldingen op 8213 activiteiten. Zo maken organisatoren Oranje Fonds en Douwe Egberts bekend. 

3 dagen geleden
Weekendweer Tholen: 'Herfst start met vleugje nazomer'

THOLEN - Dit is het weerbericht voor het eiland Tholen van zaterdag 23 en zondag 24 september. Kort samengevat: We kunnen een regenachtige start van het weekend verwachten, maar zondag brengt nazomerweer met zon en warme temperaturen.

3 dagen geleden
Weihoek in het midden van zonneparkstrijd: Omwonenden positief, SP niet

THOLEN - Hoewel de omwonenden van de Weihoek in Poortvliet positief zijn over het idee van een zonnepark in hun landschap, kan dit op weerstand stuiten in de gemeenteraad. Het zonnepark is een risico van overbelasting van het stroomnet en in strijd met een eerder aangenomen motie, aldus Theo Korevaar van de SP Tholen.

3 dagen geleden