Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ledenvergadering ChristenUnie Veere stelt lijst en programma vast

Ledenvergadering ChristenUnie Veere stelt lijst en programma vast

DOMBURG - Op 30 november heeft de ChristenUnie Veere in de ledenvergadering het programma en de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 vastgesteld. In het programma ‘Samen Recht Doen’ wordt gekozen voor drie hoofdthema’s: bestuurscultuur, betaalbaar wonen en rentmeesterschap. Lijsttrekker is René Molenaar uit Zoutelande. Peter Kemp staat als nummer twee op de lijst.

De ChristenUnie heeft in René Molenaar een ervaren lijsttrekker, die in Veere bekend staat als integer, verbindend en gedreven. René is eerder actief geweest voor het CDA. Later koos hij voor de ChristenUnie omdat de visie van deze partij het beste aansluit bij zijn levensovertuiging: “Het christelijk-sociaal gedachtengoed van de ChristenUnie spreekt mij aan; opkomen voor inwoners die een steuntje in de rug nodig hebben en een ambitieus klimaatbeleid om de opwarming van de aarde tegen te gaan.”

Nummer twee op de lijst is Peter Kemp. Peter is locatiemanager van SVRZ in Veere en een nieuwkomer in de politiek. “Het is steeds moeilijker voor werkgevers in de gemeente om aan goede mensen te komen. Daarom moeten we doen wat we kunnen om hier betaalbare huizen en goede voorzieningen te houden of te krijgen, zodat mensen graag in Veere komen wonen”, aldus Peter.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Middelburg

Leerlingen Wilgenhof ontdekken eigen passies

MIDDELBURG – Hoe vet is het om wethouder te zijn of journalist? Op basisschool Wilgenhof in Middelburg was donderdag de aftrap van het onderwijsproject IMC Basis van Stichting IMC Weekendschool. Daarbij komen gastdocenten in de klas vertellen over hun werk om zo de kinderen te inspireren en na te laten denken over hun toekomst. Het project loopt twee jaar.    

12 uur geleden
Politie zoekt camerabeelden van route Belgische verdachte De K.

VROUWENPOLDER - De politie is op zoek naar camerabeelden die meer informatie kunnen geven over de ontvoering en de dood van het 4-jarige jongetje Dean waarvoor de Belgische De K. als verdachte is aangehouden. De verdachte reed in een lichtgrijze Peugeot 206 met kenteken 2-ACR-250. De man heeft deze route gereden op zaterdag 15 januari 2022. Het onderzoek richt zich op de aanwezigheid van het jongetje Dean in de auto of bij de verdachte.

12 uur geleden
Gewonde na ongeval in Middelburg

MIDDELBURG - Een persoon is woensdag per traumahelikopter naar het ziekenhuis gevlogen. Eerder was het slachtoffer betrokken bij een ongeval in Middelburg.

1 dag geleden
#Museumgym: Walcherse Musea protesteren tegen sluiting met beweging en hersengymnastiek

MIDDELBURG - Diverse Musea doen vandaag mee aan de landelijke actiedag van de cultuursector, uit protest tegen de gedwongen sluiting in het kader van de coronamaatregelen van het kabinet. Bij de musea is vandaag het motto: ‘musea openen hun deuren voor een mentale booster’.

1 dag geleden
Grootschalige aanpak kunstgrasvelden Middelburg

MIDDELBURG - Gemeente Middelburg gaat een groot aantal kunstgrasvelden renoveren. Het gaat om de velden bij Korfbalvereniging ONDO, Korfbalvereniging TOP, de kunstgrasvelden Sportpark VeersePoort en het Cruijff Court. De twee korfbalvelden van ONDO en TOP worden uitgebreid naar drie. Met de renovatie voldoen de velden straks weer aan de normen.

1 dag geleden
Letsel bij botsing auto’s A58 Middelburg

MIDDELBURG - Bij een aanrijding tussen twee personenauto’s op de A58 tussen Middelburg en Oost-Souburg is dinsdagavond laat één persoon gewond geraakt.

1 dag geleden
Uitslaande brand in woning Middelburg

MIDDELBURG - De brandweer is dinsdagavond uitgerukt voor een uitslaande brand in een woning aan de Park De Moucheron, in Middelburg-Zuid.

1 dag geleden