Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Latijns-Amerika meldt nu meer coronadoden dan Noord-Amerika'

'Latijns-Amerika meldt nu meer coronadoden dan Noord-Amerika'

SANTIAGO (ANP/RTR) - Het dodental door het coronavirus ligt in Latijns-Amerika voor het eerst hoger dan in Noord-Amerika. Persbureau Reuters becijferde dat Latijns-Amerikaanse landen samen 144.680 sterfgevallen hebben gemeld. Dat zijn er bijna 1000 meer dan in de Verenigde Staten en Canada.

De VS blijven wel het land met het hoogste dodental. Er overleden ruim 135.000 mensen aan het virus. Daarna volgt Brazilië met meer dan 72.000 sterfgevallen, maar ook Mexico en Peru staan in de top 10 van landen die wereldwijd de meeste sterfgevallen hebben gemeld. De pandemie heeft wereldwijd in zeven maanden tijd het leven gekost aan meer dan een half miljoen mensen.

De eerste besmetting met het coronavirus is gemeld in China. Daarna duurde het drie maanden voordat wereldwijd een miljoen coronagevallen waren vastgesteld. Het virus lijkt nu veel sneller om zich heen te grijpen. Op 8 juli waren al 12 miljoen besmettingen gemeld en minder dan een week later later stond de teller op 13 miljoen besmettingen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Oppositie Wit-Rusland wantrouwig over 'vroeg stemmen'

MINSK (ANP/AFP/DPA/RTR) - Kiezers in Wit-Rusland kunnen vanaf dinsdag al een stem uitbrengen voor de presidentsverkiezingen van zondag. Dan hoopt de autoritaire leider Aleksandr Loekasjenko (65) weer herkozen te worden. De oppositie vreest voor fraude en roept kiezers op nog even te wachten met stemmen.

1 uur geleden
Amnesty: mensenrechtenschendingen politie VS bij racismeprotesten

NEW YORK (ANP) - De autoriteiten in de Verenigde Staten hebben zich schuldig gemaakt aan mensenrechtenschendingen bij het optreden tegen de demonstraties tegen racisme en buitensporig politiegeweld de afgelopen maanden, stelt mensenrechtenorganisatie Amnesty International in een rapport. Volgens Amnesty is er disproportioneel geweld gebruikt tegen demonstranten, medici, journalisten en waarnemers.

1 uur geleden
Polen meldt hoogste stijging coronagevallen tot dusver

WARSCHAU (ANP/RTR) - Polen heeft een recordaantal nieuwe coronabesmettingen gemeld. Bij nog eens 680 mensen is vastgesteld dat ze het besmettelijke virus hebben opgelopen. Het dodental door de epidemie steeg met 6 naar 1738.

1 uur geleden
Belgische oud-burgemeester vermoord

AALST (ANP) - Ilse Uyttersprot, wethouder en voormalig burgemeester van de Vlaamse stad Aalst, is vermoord. Huidig burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) heeft dat gezegd tegen Belgische media. Het gaat volgens hem om een niet-politieke misdaad in de relationele sfeer. Een verdachte heeft zichzelf aangegeven bij de politie.

2 uur geleden
Miljardair Branson mogelijk volgend jaar mee met ruimteschip

MOJAVA (ANP/AFP) - Miljardair Richard Branson gaat waarschijnlijk volgend jaar mee met een ruimteschip van zijn ruimtevaartbedrijf. Virgin Galactic wil dit najaar nog bemande testvluchten uitvoeren. Als die succesvol zijn, kan Branson als passagier mee met een vlucht.

2 uur geleden
'Spaanse koning Juan Carlos in Portugal'

CASCAIS (ANP) - De Spaanse koning Juan Carlos is in Portugal neergestreken nadat hij had meegedeeld naar aanleiding van schandalen buiten Spanje te gaan wonen. Portugese media melden dat hij in Estoril is, 20 kilometer ten westen van Lissabon. Juan Carlos, die na zijn aftreden in 2014 de titel koning behield, heeft daar in de Villa Giralda ook een deel van zijn jeugd doorgebracht. Hij woonde er langere tijd voor hij in 1975 de troon besteeg.

4 uur geleden
Nieuwe beelden arrestatie George Floyd: 'schiet me niet neer'

MINNEAPOLIS (ANP) - Een Britse krant heeft nieuwe beelden gepubliceerd van de arrestatie van George Floyd. Te zien is hoe de zwarte Amerikaan in paniek lijkt te zijn tijdens zijn arrestatie en de politie smeekt hem niet neer te schieten.

5 uur geleden