Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lastige zoektocht naar rechthebbenden van grafrechten

Lastige zoektocht naar rechthebbenden van grafrechten

THOLEN - Wanneer iemand komt te overlijden, die geregistreerd staat als rechthebbende van grafrechten, dan gaat de gemeente Tholen in de toekomst meteen op zoek naar een opvolger. Dat heeft wethouder Jan Harmsen laten weten op vragen van het CDA.

Rob Duijm stelde namens het CDA vragen over de werkwijze rondom grafrechten in de gemeente Tholen. "Wij hebben begrepen dat het voorkomt dat inwoners van Tholen geconfronteerd worden met brieven aangaande grafrechten, hoewel ze niet rechthebbende of zelfs nabestaande zijn van betrokken overledene", stelde Duijm in zijn vragen. En dat kan kloppen, laat wethouder Jan Harmsen weten.

Vanwege nieuw beleid zijn onlangs zeer veel brieven verstuurd. "Om te voorkomen dat er graven opnieuw in gebruik worden genomen zonder dat de familie daarvan op de hoogte zou zijn is gezocht naar naaste familie. Hierbij kwam het regelmatig voor dat de geregistreerde rechthebbende bleek te zijn overleden, of door verhuizing niet meer traceerbaar was", stelt wethouder Harmsen.

"Er is toen via persoonsgegevens gezocht naar het meest naaste familielid. Het is soms voorgekomen dat mensen die zo'n brief ontvingen aangaven dat die brief beter naar een andere persoon gestuurd kon worden. Dan werd dit meteen aangepast en werd de 'juiste' persoon aangeschreven. Er is en wordt gewerkt met de gegevens vanuit de begraafplaatsadministratie." Om te voorkomen dat er in de toekomst gezocht moet worden naar naaste familie, wordt voortaan meteen bij overlijden van een rechthebbende gezocht naar een opvolger.

Meer uit Tholen

'Meer Zeeuwen langdurig aan het werk na WW-uitkering'

ZEELAND - Na een WW-uitkering blijven mensen langer aan het werk, blijkt uit een analyse van UWV. 73 procent bleef langer dan een jaar achter elkaar aan het werk. Dat is een stijging ten opzichte van eerdere jaren. De krapte op de arbeidsmarkt is een van de oorzaken hiervan.

2 uur geleden
Gezocht: Gezinnen die wasbare luiers willen testen in de gemeente Tholen

THOLEN - De gemeente Tholen zoekt weer gezinnen die vanaf juni gratis wasbare luiers willen testen. Het gebruik van wasbare luiers vermindert de hoeveelheid restafval bij jonge gezinnen. Dat draagt bij aan de gemeentelijke doelstelling om de hoeveelheid restafval per persoon per jaar te verminderen. Wasbare luiers zijn niet alleen beter voor het milieu, maar leveren ouders ook een besparing op.

20 uur geleden
Politie zoekt eigenaren van drie, onder verdachte omstandigheden in beslag genomen, fietsen

THOLEN/ STEENBERGEN- De wijkagenten van Tholen en Steenbergen hebben vrijdagavond drie fietsen in beslag genomen. Dit gebeurde onder verdachte omstandigheden. De politie is via social media op zoek naar de rechtmatige eigenaren van de fietsen. 

22 uur geleden
'Praat-ommetje' op de Wal in Tholen om gesprek over ouder worden aan te gaan

THOLEN - Op zes verschillende wandelpaden in Zeeland zijn vanaf mei de gloednieuwe Praat-ommetjes te bewandelen. Met op elk wandelpad gekleurde vragen en dilemma's op de bewegwijzeringspaaltjes die de wandelaars uitnodigen het gesprek over later aan te gaan.

1 dag geleden
Scooterrijder rijdt tegen bushokje en raakt gewond in Smerdiek

SINT-MAARTENSDIJK - Een scooterrijder is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval aan de Provincialeweg in Sint-Maartensdijk. Hij reed vol door de ruit van een bushokje en moest met de ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht.

1 dag geleden
'Zeer grote kans op klachten hooikoorts met Pinksteren'

THOLEN - De piekperiode van het graspollenseizoen is in aantocht. Door het warme weer tot dusver in mei zijn al steeds meer grassoorten tot bloei gekomen en tijdens het pinksterweekend begint de piekperiode van het graspollenseizoen. Dit betekent dat de kans op hooikoortsklachten zeer groot is. Door buien spoelt de lucht soms schoon, maar tijdens droge momenten keert de overlast snel terug.

1 dag geleden
Thoolse lezersfoto van de week: 'Bloeiende tulpenvelden bij Vossemeer'

THOLEN - Elke week prijkt er op de ontspanningspagina van de wekelijkse Thoolse Bode een lezersfoto. Dit keer was het de foto van Piet Grim die de spotlight mocht vangen.

2 dagen geleden