Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Langverwachte renovatie stadshaven Goes is in volle gang

Langverwachte renovatie stadshaven Goes is in volle gang

GOES - Het stond al jaren op het verlanglijstje van Stichting Stadshaven Goes en nu is het zover: de haven wordt gerenoveerd. Het werk is in volle gang. Er is een sloepensteiger aangelegd en alle steigers worden vernieuwd. Voor 1 april, als het vaarseizoen begint, moet de passantenhaven er weer uitzien als nieuw.

“Het is een grote renovatie”, duidt secretaris Eveline klein Gebbink van Stichting Stadshaven Goes, “het is de bedoeling dat de stadshaven er hierna weer minimaal 25 jaar tegenaan kan. Het uiterlijk van de haven blijft hetzelfde, maar alle versleten steigerdelen worden vernieuwd met duurzaam hout.” Ook de stroom- en waterpunten worden vernieuwd. “Nu zijn water en elektriciteit nog verrekend in de ligprijs, maar straks betalen passanten via een app voor hun werkelijke verbruik.” 

Veiliger

Bij de Sint Maartensbrug is een sloepensteiger aangelegd. “Er komen steeds meer huizen bij met ruimte voor een bootje, zoals in het Goese Diep, en daardoor zie je steeds meer sloepjes in de stadshaven.” Goesenaren gaan varend een boodschapje doen of een ijsje halen. Met de nieuwe steiger kunnen zij voor de Sint Maartensbrug afmeren en blijft het laatste deel van de haven vrij voor de grotere jachten. “Dat maakt het veiliger.”

Voor een volgende fase hoopt de stichting op vernieuwing van het remmingswerk aan de Grote Kade. “Een bredere passage maakt het comfortabeler om erop te lopen. Nu moet je van je boot op een balk stappen en daaroverheen naar het trapje lopen.”

Meer uit Beveland

'Door die heerlijke houtgeur ben ik blijven hangen'

GOES - In een hoekje van het Ambachtscentrum ruikt het al bij de drempel heerlijk naar hout. Hier timmeren en zagen Dingeman de Feiter en Albert van Egeraat er met andere handige vrijwilligers op los. Ze hanteren daarbij ouderwetse boormachines en andere tot de verbeelding sprekende gereedschappen. Dit ambacht brengen ze graag over op kinderen.

11 uur geleden
Vrachtwagen gekanteld op bypass Deltaweg (N256) bij Zandkreeksluis

WILHELMINADORP - Op de bypass van de Deltaweg (N256) bij de Zandkreeksluis, de grens van de gemeenten Goes en Noord-Beveland, is vrijdag een vrachtwagen gekanteld. Daardoor moest de bypass in beide richtingen worden afgesloten. De hoofdrijbaan, de weg ‘rechtdoor’, bleef wel beschikbaar.Het ongeluk gebeurde rond 11.30 uur toen de tankwagen vanaf de ophaalbrug kwam en de bocht nam aan de zuidzijde van de bypass. De chauffeur van de vrachtwagen raakte gewond en is door ambulancemedewerkers behandeld. De chauffeur zat niet bekneld en hoefde volgens de politie niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. De brandweer werd ook opgeroepen en heeft hand- en spandiensten verleend.

13 uur geleden
Weekendweerbericht: zaterdag regen, zondag zon

GOES - Het eerste weekeinde van april laat wisselend weer zien. ‘Zaterdag overheerst de bewolking en valt er geruime tijd regen, zondag is het droog en laat de zon zich zien’, meldt weerbureau Weeronline. ‘De temperatuur vertoont een dalende trend. Zondagmiddag is het 8 tot 11 graden.’

14 uur geleden
Binnenkijken bij Ambachtscentrum Goes: Romy en Dennis zijn creatieve duizendpoten

GOES - In het Ambachtscentrum in Goes staat het atelier van illustratoren Romy Sterkman en Dennis Menheere vol met hun handwerk. Romy, die ook styliste en hoedenontwerpster is, verkoopt er ook vintage kleding.

17 uur geleden
Busje op z'n kop in sloot bij Westerscheldetunnelweg

BORSSELE - Langs de Westerscheldetunnelweg (N62) bij Borssele is donderdagmiddag een personenbusje op zijn kop in een ondiepe sloot beland.

1 dag geleden
Haags trio Goldband sluit Bevrijdingsfestival Zeeland af

VLISSINGEN - Het Bevrijdingfestival Zeeland wordt afgesloten door de Haagse formatie Goldband,  bekend van hits als ‘Stiekem’ en ‘Noodgeval’. Het Bevrijdingsfestival Zeeland wordt gehouden op 5 mei op diverse podia in de Vlissingse binnenstad.

1 dag geleden
Zeeland barst uit muzikale voegen op 1 april

MIDDELBURG - Deze week staat ook heel Zeeland in het teken van muziek! Muziekschool Zeeland trekt regionaal de kar van de landelijke Kindermuziekweek met een bomvol programma aan toffe activiteiten en optredens. Zo gaat de rijdende concertzaal Classic Express in Tholen langs basisscholen én wordt de week afgesloten met een open dag van Muziekschool Zeeland op diverse plaatsen op 1 april.

1 dag geleden