Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lange Zelke voor een miljoen op de schop

Lange Zelke voor een miljoen op de schop

VLISSINGEN - In november moet de herinrichting van de Lange Zelke in Vlissingen beginnen. De gemeente Vlissingen heeft een miljoen euro gereserveerd voor de aanpak van de winkelstraat, waarbij mogelijk ook de overkapping verdwijnt.

De winkeliers in de Lange Zelke wachten al langer op de vernieuwing. De uitstraling van de straat heeft verbetering nodig, erkent de Vlissingse wethouder Sem Stroosnijder. “We willen zo snel mogelijk beginnen met de herinrichting.”

Groen

Voor het ontwerp praat de wethouder met de ondernemers in de Lange Zelke en met andere belanghebbenden. “Het zal aansluiten bij de uitstraling van de Walstraat-Zuid en het Spuiplein, met bijvoorbeeld vlakke kinderkopjes. Ook komt er groen.” 

Overkapping

Het voorlopig ontwerp wordt deze zomer gemaakt. “Daarmee gaan we langs bij de ondernemers.” De wethouder verwacht ook discussie over de overkapping. “Ik denk dat die verdwijnt. We hebben geen geld voor uitgebreid onderhoud, waarbij we bijvoorbeeld ook de duivenpoep regelmatig verwijderen. Samen met de vastgoedeigenaren moeten we kijken wat er dan tevoorschijn komt, hoe de gevels eruit zien."

Overlast

De gemeente hoopt het definitieve ontwerp in oktober vast te stellen, zodat het werk in november kan beginnen. Hoe lang de uitvoering duurt, kan de wethouder nog niet zeggen. Onderdeel van de aanbesteding van de herinrichting is ook de manier waarop een aannemer de overlast voor omwonenden en ondernemers beperkt.

Meer uit Vlissingen

Tweemaal brons voor VTV-Acro

VLISSINGEN - Op de Zuid-Nederlandse kampioenschappen Acroturnen halen de meiden van de Vlissingse Turn Vereniging onder andere tweemaal brons.

6 uur geleden
Vrachtschip komt in de problemen en moet naar haven Vlissingen worden gesleept

VLISSINGEN - Een 90 meter lang vrachtschip is zaterdagmorgen in problemen gekomen bij de monding van de Westerschelde bij Vlissingen.

2 dagen geleden
Waarschuwingsschoten gelost in Oost-Souborg: Verdachte aangehouden [UPDATE]

OOST-SOUBURG - De politie heeft zaterdagochtend waarschuwingsschoten gelost in Oost-Souburg. Er is één persoon aangehouden.

2 dagen geleden
Mogelijke sinkhole in Irislaan

VLISSINGEN -  Door de weersomstandigheden van storm Louis is er een verzakking ontstaan op de Irislaan in Vlissingen. De brandweer heeft een gedeelte van de straat afgezet.

3 dagen geleden
Lion Storage kondigt bouw van Nederlands grootste batterij aan in Vlissingen

VLISSINGEN - De Haagse batterijfabrikant Lion Storage heeft plannen bekend gemaakt om een grootschalig energieopslagproject te realiseren in Vlissingen. Dit project, genaamd 'Mufasa', zal een vermogen hebben van 364 megawatt en een capaciteit van 1.457 megawattuur, waarmee het de grootste batterij van Nederland zal worden. De bouw van dit project moet worden voltooid in 2026.

3 dagen geleden
Forse schade bij ongeval kruising Oost-Souburg

VLISSINGEN - Bij een botsing op de kruising van de A58 en de Sloeweg in Vlissingen zijn twee auto's beschadigd geraakt. Er raakte niemand gewond.

3 dagen geleden
Kunstwerk Kees Keizer is nog net niet verloren

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen is voornemens om de voormalige Markusschool aan de Falckstraat af te breken. Kunstenaar Ko de Jonge maakt zich zorgen over de toekomst van de 'Gevleugelde Leeuw' die aan de gevel van het schoolgebouw uit 1969 hangt. Het kunstwerk is gemaakt door de West-Brabantse beeldhouwer Kees Keizer.

4 dagen geleden