Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Landskampioen Inter laat bij Sampdoria eerste punten liggen

Landskampioen Inter laat bij Sampdoria eerste punten liggen

GENUA (ANP) - De Italiaanse kampioen Internazionale heeft voor het eerst dit seizoen punten laten liggen in de Serie A. De ploeg van trainer Simone Inzaghi moest in Genua tegen Sampdoria genoegen nemen met een gelijkspel: 2-2. Inter nam tot twee keer toe de leiding, maar de thuisploeg kwam steeds terug.

Oranje-international Stefan de Vrij speelde de hele wedstrijd centraal achterin bij Inter. Denzel Dumfries kwam halverwege de tweede helft in het veld voor Federico Dimarco, die na een kwartier de score had geopend door een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied met zijn linkervoet strak in de kruising te schieten. Het betekende het eerste doelpunt van een geboren Milanees voor Inter in de Serie A sinds Cristian Brocchi in 2001.

De Japanner Maya Yoshida (ex-VVV) trok de stand gelijk met een van richting veranderd schot na een afgeslagen hoekschop. Vlak voor rust volleerde de Argentijnse aanvaller Lautaro Martínez na een voorzet van Nicolò Barella de 1-2 binnen, maar aan het begin van de tweede helft schoot linksback Tommaso Augello de thuisclub weer langszij. De Poolse rechtsback Bartosz Bereszynski deed op fraaie wijze het voorbereidende werk.

Overwinningen

Bij Sampdoria bleef Mohamed Ihattaren op de bank zitten. Juventus nam de 19-jarige Utrechter onlangs over van PSV en verhuurde hem direct aan de club uit Genua, die na drie competitieduels 2 punten heeft.

Inter was het seizoen begonnen met overwinningen op Genoa (4-0) en Hellas Verona (1-3). Napoli, dat zaterdag met 2-1 won van Juventus, gaat aan kop met de maximale score van 9 punten. Landskampioen Inter ontvangt woensdag Real Madrid bij de start van de Champions League.

Meer uit Voetbal

Riquelme helpt Atlético met fraaie treffer langs Mallorca

MALLORCA (ANP) - Atlético Madrid heeft de vierde plaats in de Spaanse voetbalcompetitie verstevigd. Rodrigo Riquelme bezorgde zijn elftal de zege bij Real Mallorca: 0-1.

36 minuten geleden
Sassuolo bezorgt kampioen Inter tweede nederlaag

REGGIO EMILIA (ANP) - Internazionale heeft voor de tweede keer dit seizoen een competitiewedstrijd verloren. Sassuolo was met 1-0 te sterk voor de kampioen van de Serie A. In september bezorgde Sassuolo Inter ook al de eerste verliespartij (1-2).

55 minuten geleden
Real na nederlaag Barcelona bij Girona zeker van 36e landstitel

GIRONA (ANP) - Real Madrid heeft zich voor de 36e keer verzekerd van de Spaanse voetbaltitel. Het elftal van trainer Carlo Ancelotti kan de eerste plaats niet meer ontgaan na de nederlaag die FC Barcelona bij Girona FC leed: 4-2. Real was eerder op zaterdag met 3-0 te sterk voor Cádiz.

3 uur geleden
Oranje-opponent Oostenrijk op EK zonder Schlager

LEIPZIG (ANP/DPA) - Oostenrijk kan op het Europees kampioenschap voetbal in Duitsland niet beschikken over Xaver Schlager. De 26-jarige middenvelder van RB Leipzig heeft een scheur in een knieband en staat na een operatie zeker een half jaar aan de kant.

4 uur geleden
Real Madrid na zege op Cádiz bijna zeker van 36e landstitel

MADRID (ANP) - Real Madrid heeft de 36e landstitel uit de clubgeschiedenis bijna binnen. Het elftal van trainer Carlo Ancelotti won met 3-0 van Cádiz. Als FC Barcelona later op zaterdag punten verspeelt bij Girona, is het kampioenschap al een feit.

5 uur geleden
Burnley na nederlaag dichterbij degradatie uit Premier League

BURNLEY (ANP) - Het wordt voor Burnley steeds lastiger om zich in de Premier League te handhaven. De ploeg van trainer Vincent Kompany ging kansloos onderuit in het thuisduel met Newcastle United (1-4).

5 uur geleden
Malen draagt met treffer bij aan zege van tweede keus Dortmund

DORTMUND (ANP) - Donyell Malen heeft met een doelpunt bijgedragen aan een thuiszege van Borussia Dortmund op FC Augsburg (5-1). De aanvaller maakte de tweede treffer van zijn ploeg.

5 uur geleden