Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Landgoed in Kattendijke is weer een stapje dichterbij

Landgoed in Kattendijke is weer een stapje dichterbij

KATTENDIJKE - Het landgoed dat Guido Govaert in Kattendijke wil realiseren is weer een stapje dichterbij.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goes heeft een aantal vragen van omwonenden over het bestemmingsplan beantwoord. Volgens deze inwoners van Kattendijke zou het plan in strijd zijn met het beleid voor landgoederen van de provincie. Daar voldoet het echter in alle opzichten aan, zegt wethouder Derk Alssema.

Aantasten

Omwonenden hadden ook bezwaar gemaakt, omdat het landgoed tussen het dorp en de Oude Zeedijk de natuur zou aantasten. “De bestemming is nu agrarisch. Als de eigenaar er bijvoorbeeld maïs op zou willen verbouwen, zou dat mogen”, zegt Alssema. “Door er een landgoed van te maken komt er juist meer natuur, denken wij. De eigenaar wil ook flink investeren in die natuur.”

Toezeggingen

In een eerder stadium heeft eigenaar Guido Govaert al toezeggingen gedaan over de aanleg van een Zeeuwse haag en het behoud van alle waterlopen. Govaert deed dat naar aanleiding van protesten uit het dorp en een petitie tegen het landgoed. Volgens het provinciale beleid blijft minstens tachtig procent van het gebied openbaar toegankelijk.

Randen

De woning komt aan de rand van het natuurgebied te staan en is zo gedraaid dat het uitzicht op de dijk voor de dorpelingen zoveel mogelijk blijft behouden. Het bestemmingsplan is wel aangepast op het gebied van de neerslag van stikstof. “Dat vormt echter geen probleem”, zegt Alssema. Het plan gaat nu naar de gemeenteraad waarna er nog één ronde voor bezwaren volgt. Daarna kan de aanleg beginnen.   

Meer uit Beveland

COV Goes is in beweging en geeft zaterdag 9 december concert

WOLPHAARTSDIJK - Op zaterdag 9 december wordt door het COV Goes een adventsconcert gegeven in Wolphaartsdijk. Het concert bestrijkt drie verschillende muziekstijlperiodes, de klassieke, romantische en barokperiode met werken van drie componisten.

18 uur geleden
Rubriek Goes Gezien: Wie was Mattheus Smalleganges eigenlijk?

In een Goessche Courant uit 1921 kwam ik toevallig tegen dat het raadslid Constandse in een gemeenteraadsvergadering vroeg om 'meer toezicht op de spelling der naambordjes'. Helaas ontbreken deze straatnamen in het artikel. Maar welke nieuwe straten aanvankelijk dubieus gespeld waren, doet er nu niet toe. Want de kwestie is uiteindelijk goed gekomen; straks leest u hoe dat ging. 

21 uur geleden
Op de werkvloer bij plantmanager Pieter van Rijs: 'Er moet steeds meer geïsoleerd worden, dus er zit groei in'

VLISSINGEN-OOST - Pieter van Rijs (56) geeft sinds drie maanden leiding aan de fabriek van Stepan Netherlands B.V. in Vlissingen-Oost. Daarvoor werkte hij negen jaar in Rotterdam en hij is blij dat hij nu dichter bij zijn woonplaats Middelburg aan de slag kan. “We maken hier hard isolatieschuim, een grondstof voor brandvertragend en brandwerend isolatiemateriaal. Het verlaat de fabriek als een soort stroopachtige substantie," vertelt Van Rijs. “En in deze tijd van verduurzaming en energiebesparingen is daar veel vraag naar. We verwachten dan ook de komende jaren verder te groeien."

23 uur geleden
Cees van den Bos voorgedragen als burgemeester van Goes

GOES - De gemeenteraad van Goes heeft donderdagavond Cees van den Bos voorgedragen als nieuwe burgemeester. Naar verwachting wordt hij per 1 februari 2024 benoemd. 

2 dagen geleden
Maartenskerk 's-Gravenpolder heeft eindelijk weer een torenspits

's-GRAVENPOLDER - Het heeft langer geduurd dan verwacht - bijna anderhalf jaar - maar sinds donderdag prijkt er weer een torenspits op de Maartenskerk in 's-Gravenpolder.

2 dagen geleden
In tweede kwartaal meer duidelijkheid over herstel Westerscheldetunnel

ELLEWOUTSDIJK - De N.V. Westerscheldetunnel heeft onderzoek gedaan naar de mogelijke oorzaak van de eerder dit jaar ontdekte betonschade in de oostbuis van de tunnel. 'Het meest waarschijnlijk is dat een aantal omstandigheden gezamenlijk heeft geleid tot de betonschade', laat de organisatie donderdag weten. Ze verwacht pas in het tweede kwartaal van volgend jaar uitsluitsel over de oorzaak en het herstelplan.

2 dagen geleden
Rotary viert 100 jaar in Nederland zaterdag in Goes

GOES - Rotary Nederland markeert in 2023 haar eeuwfeest met een grootschalige estafette, waarbij een symbolische bakfiets het hele land doorkruist en elke Rotary Club aandoet. Deze viering bereikt zaterdag 2 december de Grote Markt in Goes, waar de drie Bevelandse Rotary clubs zich presenteren en geld inzamelen voor Shelter Box.

2 dagen geleden