Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Landelijke première nieuwe voorstelling NDT 2 in Grote Kerk Veere

Landelijke première nieuwe voorstelling NDT 2 in Grote Kerk Veere

VEERE - Op 18 september aanstaande gaat in de Grote Kerk in Veere de voorstelling The Most Fascinating Problem In The World, samen met de al eerder gedanste voorstelling The Big Crying, van NDT 2 landelijk in première. Beide voorstellingen vinden in een bijzondere setting plaats: het podium is gesitueerd in het midden van de kerk, tussen de pilaren, en de bezoekers zitten om het podium heen. 

The Most Fascinating Problem In the World, Tom Weinberger
The Most Fascinating Problem In The World is een choreografie van Tom Weinberger. Hij maakte samen met de NDT 2 dansers tijdens de Covid lockdowns een nieuw werk, gebaseerd op de lezing Myth of Myself van filosoof Alan Watts. In deze lezing bevraagt Alan Wats het ik: “Wie ben ik? Wat bedoelen we, wat voelen we als we de woorden ‘ik’ of ‘mezelf’ uitspreken?” De dansers zetten de ideeën en gedachten van Alan Watts om in beweging, waardoor het werk multi-dimensionaal wordt. Deze choreografie is speciaal gemaakt voor locaties buiten de traditionele theateropstelling en gaat in première in de Grote Kerk Veere.

The Big Crying, Marco Goecke
The Big Crying van NDT 2 is doortrokken van afscheid en rouw. Marco Goecke manoeuvreert meesterlijk met het grote ensemble in een van afscheid en rouw doortrokken choreografie. ‘The Big Crying’ toont de kwetsbaarheid van het leven en de liefde. Op een plek als deze biedt dit stuk op deze locatie een indrukwekkende ervaring door de combinatie van dans, interpretatie en de architectuur van de kerk.

NDT 2
In 1978 werd NDT 2 opgericht, aanvankelijk als springplank voor het eerste gezelschap. Door de decennia heen ontwikkelde NDT 2 zich echter tot een volledig onafhankelijk gezelschap. Gerenommeerde choreografen van over de hele wereld creëren speciaal voor NDT 2 en dragen zo bij aan een uitgebreid, eigen repertoire. De focus op ontwikkeling van de artistieke persoonlijkheid van de jonge dansers is onveranderd gebleven.Gedurende drie jaar leidt NDT 2 negentien recentelijk afgestudeerde, klassiek opgeleide dansers op. De jonge dansers komen dit seizoen in aanraking met een gevarieerd repertoire door zowel gevestigde choreografen, alsook jonger talent. Een van de doelstellingen van NDT 2 is de jonge talenten kennis te laten maken met een lexicon aan danstalen. De samenwerking met diverse makers geeft de dansers gelegenheid om zich te verdiepen in verschillende danstalen, technieken en werkmethode en zich deze in korte tijd eigen te maken.?

Meer uit Middelburg

Vier je identiteit tussen de kunstwerken in de Vleeshal in Middelburg

MIDDELBURG - Op 8 december organiseert Vleeshal 'Queer Cheer', een queer-feest ten midden van de solotentoonstelling 'Freddie' van Freddie Mercado. Speciaal voor Paarse Vrijdag, een actiedag van de GSA (Gender and Sexuality Alliance), kunnen bezoekers dansen tussen de kunstwerken van Mercado. Mercado zoekt binnen zijn werk de grenzen op tussen identiteit en gender en daarmee is dit de perfecte setting voor dit bijzondere feest.

8 uur geleden
Kerstmarkt Grote Kerk Veere

VEERE - Nog één week voordat de Grote Kerk in Veere weer omgetoverd wordt tot een kerstparadijs. Op 9 en 10 december vindt de jaarlijkse kerstmarkt van Veere plaats. 

8 uur geleden
Onwelwordingen bij restaurant Middelburg

MIDDELBURG - Bij een fastfoodrestaurant in Middelburg zijn donderdagmiddag meerdere personen onwel geworden. De brandweer werd opgeroepen om metingen te doen.

9 uur geleden
De lichtjes gaan aan! Inwoners Nieuw-en St.Joosland brengen dorp in Kerstsferen

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Op 6 december gaan de lichtjes aan! Van de kerstboom op het pleintje bij ''t Dorpsuus' in Nieuw- en Sint Joosland. Twee dorpsbewoners opperden het idee tijdens de Dorpstafel.

1 dag geleden
Warmtenet Dauwendaele gaat niet door

MIDDELBURG - Er komt geen warmtenet in de Middelburgse wijk Dauwendaele. Het onderzoek om industriële warmte die over is te gebruiken voor het verwarmen van 900 huizen is afgerond. De conclusie is dat de aanleg van dit warmtenet veel te duur is. Voor aansluiting op het warmtenet kan geen aantrekkelijk aanbod worden gedaan aan de huurders en huiseigenaren.

1 dag geleden
Tractor en auto in botsing bij Vrouwenpolder

VROUWENPOLDER - Bij een aanrijding op de Parallelweg tussen Vrouwenpolder en De Banjaard is donderdagochtend materiële schade ontstaan. Na onderzoek bleek er niemand gewond te zijn geraakt.

1 dag geleden
IJsbaan opent vandaag in Middelburg

MIDDELBURG - Vanmiddag om 14.00 uur is het zover: dan kunnen schaatsliefhebbers weer terecht op de ijsbaan die vanaf vrijdag werd opgebouwd voor het stadhuis aan de Markt in Middelburg.

2 dagen geleden