Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lamb Weston/Meijer bouwt nieuwe frietfabriek in Kruiningen

Lamb Weston/Meijer bouwt nieuwe frietfabriek in Kruiningen

KRUININGEN - Lamb Weston/Meijer breidt haar productiecapaciteit in Kruiningen uit met de bouw van een nieuwe frietfabriek. Het gaat om een investering van ongeveer 200 miljoen euro, laat het bedrijf weten.

De nieuwe fabriek is ontworpen om aardappelen te verwerken met een minimale hoeveelheid water en energie, aldus Marc Schroeder, CEO van Lamb Weston/Meijer (LW/M). Naar verwachting is de fabriek in het eerste kwartaal van 2023 operationeel. ‘De fabriek wordt gebouwd in aanvulling op de drie bestaande productielijnen op de locatie in Kruiningen. Het wordt onze meest geautomatiseerde fabriek. Kruiningen is een sterke locatie voor de aanvoer, verwerking en distributie van diepgevroren aardappelproducten. Met deze uitbreiding creëren we meer dan 50 nieuwe arbeidsplaatsen.’ Met de nieuwe fabriek kan LW/M volgens Schroeder duurzamer werken. ‘De fabriek verbruikt minder water en energie en stelt ons in staat te produceren met minder uitstoot.’ 

LW/M verkoopt haar aardappelproducten in meer dan 100 landen. Het bedrijf heeft zeven productiefaciliteiten en er werken ruim 1.800 mensen.

Meer uit Reimerswaal

Geniet zondag van 'dweilen' en food in Hansweert

HANSWEERT - Ieder jaar op de laatste zondag van september vindt in Hansweert het Answester Dweilbandfestival plaats. Voor zondag 24 september staat de 21e editie in de startblokken. 

2 dagen geleden
Verkeer voorlopig verboden op instabiele dam Julianahaven Yerseke

YERSEKE - Omdat de damwand van de Julianahaven in Yerseke niet sterk en stabiel genoeg is, stelt de gemeente Reimerswaal een verkeersverbod in voor de kadewand. ‘Binnenkort wordt er een meetsysteem geplaatst om de stabiliteit van de damwand de komende tijd te meten’, laat de gemeente vrijdag weten. Op basis van de meetresultaten zijn misschien nog meer maatregelen nodig. ‘Dat is op voorhand niet uit te sluiten.’ 

2 dagen geleden
Jonge bestuurder ongeluk Kruiningen mogelijk onder invloed van drugs

KRUININGEN - De 21-jarige Kruininger die donderdag met zijn auto over de kop sloeg in zijn dorp reed mogelijk onder invloed van drugs. Dat meldt de politie.

2 dagen geleden
Nieuw bestuur Schoorse herfstmarkt: 'We willen dit leuke feest laten groeien'

SCHORE - Het nieuwe bestuur van stichting Schoorse Herfstmarkt kon zaterdag meekijken hoe de geroutineerde, afzwaaiende bestuursleden de markt in goede banen leidden. Voor editie 2024 staan Niels Peterson, Mark Kneepkens, Jeroen Heerspink en Jelmer Holm aan het roer.

3 dagen geleden
Botsing met meerdere voertuigen op A58 bij Schore: meerdere personen gewond

SCHORE - Bij een aanrijding op de snelweg A58 tussen Kapelle en Schore zijn woensdagavond meerdere personen gewond geraakt.

3 dagen geleden
Rillandse energiecoöperatie 4411 op 26 september een feit

RILLAND - Op 26 september vindt de oprichtingsvergadering van de Energiecoöperatie 4411 plaats in het dorpshuis van Rilland. Om 20.00 zijn alle inwoners en ondernemers uit het postcodegebied 4411 daar welkom. 

4 dagen geleden
Eerste editie Stof & Spektakel zaterdag in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - Zaterdag 23 september organiseren De Stoffenkantine en Van Oorschot Naaimachineservice de eerste editie van ‘Stof & Spektakel’ aan de Zuidweg 21 in Krabbendijke.

4 dagen geleden