Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

LACROSSE doet promotieronde Walcheren deze zomer

LACROSSE doet promotieronde Walcheren deze zomer

MIDDELBURG - Tijdelijk verruilen de lacrossespelers de thuisvelden van HC Walcheren voor park Het Meiveld en de stranden van Walcheren. “Voorbijgangers kunnen de sport bekijken en zeker ook komen proberen.” Zo zegt aldus frontman Daniël Sterenborg.

Hij legt uit dat de sport nog niet helemaal bekend is, en dat is ook niet vreemd. Pas sinds november is de jonge sportclub bezig vaste grond onder de voeten te krijgen in Zeeland. Hij glimlacht: “We hebben Lacrosse al eerder naar Bergen op Zoom gehaald; dus we weten dat het een uitdaging is. Dat we toch tiental leden hebben geworven in Zeeland, dat ten tijde van een pandemie! Ook zijn er ruim 2.000 deelnemers aan (school)clinics geweest. Dat helpt toch wel aan je bekendheid.”

Op woensdagavond om 18.00 houdt de jonge sportclub open trainingen: op 7 en 14 juli, Cruijff Court in het park Het Meiveld. Op 21 en 28 juli Badstrand Vlissingen. Om vervolgens 4 en 11 augustus twee keer in Zoutelande te zijn. Op 18 augustus Domburg-Noordduine en afsluitend 25 augustus in Oost-Kapelle bij strandopgang de Piraat te eindigen. De zomertrainingen staan open voor deelname van individuen en groepjes: kinderen en volwassenen in alle leeftijdscategoriën.

Sterenborg: “zo hadden we vorige week een groep Kombi Fit leden uit West-Kapelle waarbij leeftijden toch zeker boven de 55 uitkwamen. In september gaan we terug naar onze velden bij HC Walcheren. Lacrosse laat veel sporten in zich herkennen, zoals hockey, rugby, basketbal. Wat resulteert in een snel en leuk spel. Reden genoeg om het deze zomer te komen ontdekken in het park Het Meiveld en de stranden van Walcheren.” Geheel vrijblijvend op woensdagavond 18:00 uur; meer weten? Bekijk facebook en Instagram: @LoKust Lacrosse, of mail: [email protected]

Meer uit Middelburg

Veel belangstelling voor eerste Huizingalezing in Middelburg

MIDDELBURG - Het Huizinga Comité organiseerde gisteren in de Doopsgezinde kerk in Middelburg, met ondersteuning van boekhandel de Drukkery, de gemeente Middelburg en het wijkteam ‘t Zand-Stromenwijk-Rittenburg, de Eerste Huizingalezing Middelburg. De middag werd goed bezocht.

22 uur geleden
Studenten Scalda leveren topprestatie op NK Skills in Amsterdam

AMSTERDAM - Afgelopen week hebben 21 Scalda-studenten vanuit 18 verschillende vakrichtingen meegedaan aan het Nationaal Kampioenschap voor beroepen mbo: Skills The Finals. Twee dagen lang hebben studenten hun skills laten zien tijdens de NK-wedstrijden in de RAI in Amsterdam. Scalda is al jaren succesvol tijdens deze vakwedstrijden, maar de concurrentie wordt steeds heftiger. De studenten wisten gezamenlijk 7 medailles binnen te halen, waarvan 1 gouden, 5 zilveren en 1 bronzen.

1 dag geleden
Zentangle: in vier avonden tot jezelf komen met de tekencursus van Judith Adriaanse

MIDDELBURG - Judith Adriaanse, de eerste docent  Zentangle in Zeeland, start voor de eerste keer een cursus, in een serie van vier woensdagavonden. De cursus gaat op 10 mei 2023 van start in Middelburg.

1 dag geleden
Veerse Waarderingsonderscheiding voor mevrouw H. van Os-Koevoets uit Zoutelande

ZOUTELANDE - Vandaag reikte burgemeester F.J. Schouwenaar een Veerse Waarderingsonderscheiding uit aan mevrouw Henny van Os-Koevoets uit Zoutelande. De Veerse waarderingsonderscheiding is er voor iedereen die zicho p een bijzondere manier langdurig inzet voor de Veerse samenleving. De onderscheiding kan ook worden aangevraagd voor personen die een bijzonder initiatief hebben getoond.

1 dag geleden
Kinderkunstweek: water in de kunst

MIDDELBURG – Tijdens de Kinderkunstweek bieden galeries, kunstenaars, musea, boekhandels, bibliotheken en de centra voor kunst- en cultuureducatie activiteiten aan die buiten maar ook binnen school kunnen plaatsvinden. Op school, of in de vrije tijd. Het thema van dit jaar: Van druppel tot tsunami – Water in de kunst.

1 dag geleden
Tentoonstelling Jo Dumon Tak in De Oostkerk

MIDDELBURG - De bekende Middelburgse schilder Jo Dumon Tak exposeert zijn werk op zaterdag 1 en zondag 2 april van 13.00 tot 17.00 uur in De Oostkerk. De entree is gratis. Op zondag 2 april is van 15.30 tot 16.30 uur een gratis toegankelijk concert van Marieke Brokamp (viool) en Into de Maet (gitaar). Zij brengen een muzikaal gevarieerd programma met klassiek- en wereldmuziek, waaronder Klezmer, Folk en Argentijnse tango.

1 dag geleden
Groen schoolplein voor acht nieuwe Zeeuwse scholen

GOES - De Zeeuwse scholen die zich dit jaar mogen aansluiten bij de Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen zijn bekend. De scholen ontvangen een voucher om hun grijze schoolplein te verruilen voor een groene plek waar kinderen kunnen spelen, ontwikkelen en meer over de natuur leren. In totaal dienden 22 scholen uit 17 gemeentes een aanvraag in. Jaarlijks worden de vouchers aangeboden door IVN Natuureducatie, met steun van provincie Zeeland en Zeeuwse gemeenten.  

1 dag geleden