Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lachgascilinders gevonden in garage woonhuis Tholen

Lachgascilinders gevonden in garage woonhuis Tholen

THOLEN - Toezichthouders van de gemeente Tholen hebben  tijdens een gezamenlijke controle met de politie, 65 lachgascilinders aangetroffen in een garage bij een woonhuis in de kern Tholen. Op dit adres is een Nachtwinkel ingeschreven. De cilinders zijn dezelfde avond nog afgevoerd.

Gebruik van lachgas geeft een sterke roes. Het is echter zeer schadelijk voor de gezondheid. Risico’s van gebruik zijn bijvoorbeeld zuurstoftekort, gehoorschade, slechte concentratie, onvruchtbaarheid en zelfs blijvende verlamming. Daarnaast is lachgas een oxiderend gas. Het kan brand veroorzaken en verbranding van stoffen versterken. De flessen staan onder druk en dat kan een gevaar vormen voor de omgeving en hulpdiensten. De handel in lachgas trekt, door de grote geldbedragen die erin omgaan, criminele activiteiten aan. 

Burgemeester

Burgemeester Sijbers laat weten dat de mogelijke gevaren en overlast redenen zijn om streng op te treden. “Het is belangrijk dat we onze inwoners beschermen tegen de gezondheidsrisico’s die recreatief gebruik met zich meebrengt en wijzen op de gevaren. Lachgas is geen speelgoed. Lachgas is geen middel wat alleen in grote steden gevonden wordt; ook op Tholen wordt er gebruikt. Daar mogen mensen best van doordrongen worden.”

Opiumwet

Het verbieden van de verkoop én het gebruik van lachgas leeft al een tijd in veel gemeenten. Verkoop, handel, bezit en gebruik van lachgas is niet strafbaar. De opslag van stoffen onder druk is wel aan regels gebonden. Er ligt een wetsvoorstel om lachgas onder te brengen in lijst II van de Opiumwet. Op deze lijst staan middelen die aangemerkt worden als softdrugs. Verwacht wordt dat het voorstel later dit jaar wordt goedgekeurd.

Meer uit Tholen

Tholen mag woonwagenkamp langer handhaven met camera's, oordeelt de rechter

THOLEN - De gemeente Tholen mag langer cameratoezicht handhaven op het woonwagenkamp aan de Oudelandsedijk. Dat is besloten door de rechtbank Zeeland-West-Brabant. Twee huurders op het kamp vermoeden dat de camera's worden ingezet voor politieonderzoek en willen dat ze worden weggehaald.

12 uur geleden
Aangepaste tekst artikel 1 van de grondwet nu ook in het stadhuis

THOLEN - Burgemeester Marleen Sijbers en wethouder Corniel van Leeuwen hebben op donderdagavond een nieuwe plaquette onthuld in het stadhuis. Op de plaquette staat de aangepaste tekst van artikel 1 van de Grondwet. Vanaf dit jaar zijn handicap en seksuele gerichtheid toegevoegd aan de discriminatiegronden. 

16 uur geleden
Kleine brand op woonboot bij Bergse Diepsluis in Tholen

THOLEN - De brandweer van Tholen is vrijdagmiddag uitgerukt vanwege een kleine brand op een woonboot bij de Bergse Diepsluis. Het brandje was begonnen tijdens de betimmering van een uitlaatpijp.

1 dag geleden
Na 2365 bierflessen staat het Thoolse huis van Rien (65) nog steeds niet vol [FOTOALBUM]

THOLEN -  Achter de deuren van een knus Zeeuws huisje in Tholen schuilt een unieke verzameling van 2365 bierflessen. Al sinds 1981 houdt Rien de Waal (65) zich bezig met het uitbreiden van deze collectie. In augustus van dit jaar werd zijn wereld gemarkeerd door het verlies van zijn vrouw Corry. Nu ook zijn drie kinderen het huis uit zijn, wil Rien zijn speciale verzameling en de verhalen erachter delen met de rest van de wereld.

1 dag geleden
Vijfhuize (46) is de beste Zeeuwse amateurscheids: 'Ik fluit graag derby's'

THOLEN - Frans Vijfhuize (46) uit Tholen begon zijn voetbalcarrière als jonge rechtsback bij de Tholense Boys. 'Fransje zijlijn', was zijn bijnaam als voetballer. Nu, ruim dertig jaar later, mag hij zich een jaar lang de beste amateurscheidsrechter van Zeeland noemen. “Ik fluit graag derby's. Daar loop ik niet zomaar van weg."

1 dag geleden
Zo'n 300 bomen en 40.000 struiken gaan deze weken de Thoolse grond in

THOLEN - De gemeente Tholen zet de komende weken groots in op vergroening. Ongeveer 300 bomen en 40.000 struiken en vaste planten zullen op diverse locaties in verschillende kernen worden geplant. De eerste stap is vorige week gezet bij de Binnenkamer in Tholen.

1 dag geleden
'Woningbrand' aan de Dalemsestraat blijkt aangebrand eten in oven

THOLEN - Meerdere hulpdiensten zijn donderdagavond uitgerukt naar de Dalemsestraat na een melding van een woningbrand. De deur van de woning moest worden opengebroken, maar van een echte brand was geen sprake. De rookontwikkeling uit het appartement werd veroorzaakt door aangebrand eten in een oven.

2 dagen geleden