Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Laatste varkens bij varkenshouderij Britt BV half juli weg

Laatste varkens bij varkenshouderij Britt BV half juli weg

THOLEN - In de week van 13 tot en met 19 juli zijn de laatste varkens weg bij varkenshouderij Britt BV in Tholen. Dat hebben de varkenshouderij en de gemeente Tholen afgesproken met elkaar.

In 2015 waren beide partijen al overeengekomen dat Britt BV binnen maximaal vijf jaar de bedrijfsvoering in Tholen zou beëindigen. Omstandigheden hebben er toe geleid dat de beoogde datum van april dit jaar niet is gehaald. Dat is een gevolg van de effecten van de coronacrisis, zoals de sluiting van slachthuizen, 

De gemeente Tholen meldt dat er wel zicht op en vertrouwen is in de daadwerkelijke beëindiging van de bedrijfsvoering en de overdracht van de locatie aan de gemeente. Op dit moment zijn er in één stal nog circa 1800 varkens aanwezig. Met Britt BV is vastgelegd dat de laatste stal in week 29 geheel leeg zal zijn. Ook met betrekking tot de afwikkeling van de milieuvergunning worden de nodige stappen gezet.

Meer uit Tholen

Aantal honingbijen dat afgelopen winter stierf in Zeeland flink toegenomen

ZEELAND - Het aantal honingbijen dat afgelopen jaar stierf in de winter, is flink toegenomen. Dat blijkt uit onderzoek van de Wageningen Universiteit & Research. In Zeeland stierven er afgelopen winter 27,8 procent meer honingbijen dan normaal. 

1 uur geleden
Overheid verstuurt volgende week maandag een NL-Alert testbericht

THOLEN - De overheid zendt op maandag 5 juni rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht uit. Hierdoor ervaren Nederlanders hoe het is om een NL-Alert te ontvangen bij een noodsituatie, zoals een grote brand of overstroming.

18 uur geleden
Risico op natuurbranden in Zeeland verhoogd naar 'extra alert'

ZEELAND - Het risico op natuurbranden in Zeeland is zojuist verhoogd naar de fase ‘extra alert’. Dat laat de Veiligheidsregio Zeeland weten. “Dat betekent dat we mensen vragen extra alert te zijn op het ontstaan van brand in de natuur.”

21 uur geleden
'Groei van werkgelegenheid in Zeeland komt in 2024 tot stilstand'

ZEELAND - De groei van werkgelegenheid in Zeeland komt in 2024 tot stilstand door lagere economische groei en krapte op de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit een prognose van het UWV. In de meeste sectoren neemt het groeitempo af. Voor de industrie, financiële diensten en de bouw wordt volgend jaar een lichte banenkrimp verwacht.

23 uur geleden
De Thoolse natuur groeit en bloeit: boswachter Marijke vertelt er alles over

THOLEN - De temperaturen lopen op, bloemen komen weer in bloei en vogels leggen eieren. De lente is in volle gang! Ook op het eiland vinden er weer allerlei veranderingen plaats in de natuur. Iemand die hier alles over kan vertellen is boswachter, Marijke Lieman.

1 dag geleden
Mogelijk sinkhole aangetroffen op Zeedijk bij Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - Op de Zeedijk bij Oud-Vossemeer is gisteren een mogelijk sinkhole aangetroffen. Dat laat Waterschap Scheldestromen weten. 

2 dagen geleden
Geslaagde moederdagactie: Honderden gratis taartjes over de toonbank

THOLEN - Honderden moeders zijn afgelopen moederdag verrast met een gratis taartje van hun lokale bakker, dankzij de moederdag-actie van de Thoolse Bode. Alle Vrienden van de Bode mochten kosteloos een taartje ophalen!

2 dagen geleden