Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Laatste keer budget vanuit Lokaal Sportakkoord Middelburg

Laatste keer budget vanuit Lokaal Sportakkoord Middelburg

MIDDELBURG - Ook voor 2022 heeft de gemeente Middelburg een bijdrage van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ontvangen om nieuwe initiatieven te kunnen ondersteunen vanuit het Lokaal Sportakkoord. Dit is de laatste keer dat dit budget beschikbaar komt. De gemeente wil hiermee weer steun geven aan initiatieven die ervoor zorgen dat iedereen in Middelburg een leven lang plezierig kan sporten en bewegen.

Hebben jullie een goed idee om Middelburgers (meer) aan het sporten en bewegen te krijgen? Meld het aan via het platform www.doemee.middelburgers.nl. We dagen vooral (sport)verenigingen, scholen, sportaanbieders, huisartsen en beweeginitiatieven uit. Door samen te werken kunnen jullie nog meer betekenen voor Middelburg en haar inwoners. Alle aanvragen kunnen worden ingediend via het platform. Dat kan vanaf 1 mei en tot en met 12 juni. Daarna worden ze getoetst door de gemeente en de kerngroep lokaal sportakkoord. De criteria hiervoor zijn te vinden op doemee.middelburgers.nl.

Projecten
In de afgelopen jaren hebben we vanuit het Lokaal Sportakkoord verschillende projecten tot stand zien komen. Bijvoorbeeld Sport & Switch (www.sportswitch.nl) waarbij kinderen op sportcomplex de Sprong met één sportabonnement wel vijf verschillende sporten kunnen proberen. Ook voor ouderen is er een mooie beweegmogelijkheid gekomen uit de budgetten, namelijk de Zeeuwse Leefstijlroute https://www.zeelandinbeweging.nl/portfolio/locatie-middelburg/). Een wandelprogramma begeleid door (zorg-)professionals waarin deelnemers op zoek gaan naar hun gezonde leefstijl.

Lokaal Sportakkoord
Het sportakkoord is een Middelburgse invulling van het Landelijke en het Zeeuwse sportakkoord. In het lokaal sportakkoord vind je zes thema’s: Inclusief sporten en bewegen, Duurzame sportinfrastructuur, Vitale sport- en beweegaanbieders, Positieve sportcultuur, Vaardig in bewegen, Sportevenementen die inspireren.
Afgelopen jaren hebben we al verschillende initiatieven kunnen ondersteunen om de Middelburgers meer samen te laten bewegen.

Het Lokaal Preventieakkoord – Samen voor een Gezonder Middelburg (ook te vinden op www.doemee.middelburgers.nl) sluit aan bij het Lokaal Sportakkoord en vindt hier en daar overlappingen. Bij twijfel over waar een plan het beste kan worden ingediend, kan worden gebeld met Patrick de Guchteneire (0118 67 57 97)

Meer uit Middelburg

Bouw 15 levensloopbestendige woningen van start in Meliskerke en Aagtekerke

MELISKERKE/AAGTEKERKE - Binnenkort start de bouw van 15 levensloopbestendige woningen in Meliskerke en Aagtekerke. In Meliskerke aan de Sivertstraat bouwen we 4 woningen en aan de Pauwhoekstraat realiseert Zeeuwland 6 woningen. In Aagtekerke bouwt de organisatie  5 levensloopbestendige woningen aan de Burgemeester Jan Peperstraat. Zeeuwland verwacht dat de bouw van de woningen aan de Sivertstraat en in Aagtekerke in maart 2024 gereed zijn. In mei 2024 is de bouw van de woningen aan de Pauwhoekstraat afgerond. Met de bouw van deze woningen verwacht Zeeuwland de doorstroming in de kernen te bevorderen.

12 uur geleden
Stadsnatuur in het zonnetje tijdens het stadsnatuurfestival Middelburg

Ook in de stad is volop natuur. Naast mensen worden steden bevolkt door vleermuizen, bermplanten, insecten, korstmossen, vogels, bomen en talloze andere planten en dieren. Deze stadsnatuur staat centraal tijdens het stadsnatuurfestival op woensdag 6 december 2023 van 13.30 tot 16.00 uur in de ZB, Kousteensedijk 7 in Middelburg. Het festival wordt georganiseerd door University College Roosevelt, de gemeente Middelburg, de Zeeuwse Milieufederatie en ZB Bibliotheek van Zeeland (ZB). Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

1 dag geleden
Buurtbewoners zetten zich in voor veiligheid op Dauwendaelselaan

MIDDELBURG - Vorige week zijn buurtbewoners en ouders uit de omgeving Herberdsland  en Girsesland, in de Middelburgse wijk Dauwendaele gestart met het uitvoeren van snelheidsmetingen op de Dauwendaelselaan. De actie was onderdeel van een langere strijd die de buurtbewoners voeren voor een herinrichting van de Dauwendaelselaan om daarmee een veiligere buurt te creëren waar alle bewoners weer veilig de straat over kunnen steken om naar school te gaan, hun hond uit te laten, buren te bezoeken of van een speeltuin naar huis te lopen. 

1 dag geleden
Een dubbele podiumplaats voor Mandy Kasse

VEERE - Mandy Kasse uit Veere heeft vorige week maar liefst twee podiumplaatsen veroverd bij de kampioenschappen Rallycross 2023. In de categorie Supernationals MIN werd Kasse derde bij zowel het Nederlands als het Belgisch Kampioenschap. Er waren dit seizoen vijfentwintig deelnemende coureurs.

1 dag geleden
Ieder kind verdient een 'Kansrijke Start

MIDDELBURG - Op donderdag 23 november kwamen alle partners van de coalitie Kansrijke Start Middelburg bij elkaar. Tijdens deze bijeenkomst wisselden ze ervaringen uit en keken ze vooruit naar 2024. Er ontstonden ook nieuwe samenwerkingen tijdens en na het speeddaten. Tessa Roseboom trakteerde de aanwezigen op een inspirerende lezing over het belang van de eerste 1000 dagen. Zij zoomde daarbij specifiek in op het vaderschap. Tessa Roseboom is hoogleraar en schrijver van de boeken 'De 1e 1000 dagen' en 'Gelijk goed beginnen'. Tessa was onder de indruk van wat er in Middelburg al staat rondom Kansrijke Start.

1 dag geleden
Geef kunst cadeau

MIDDELBURG - December is bij uitstek de maand om elkaar te verrassen met mooie cadeaus. Daarom heeft Kunst- en Cultuurroute Middelburg musici van Muziekschool Zeeland gevraagd om u, op zondagmiddag 3 december, te trakteren op mooie muziek. Op verrassende locaties in de binnenstad treden, in een flashmob-achtige setting, getalenteerde muziekleerlingen en hun leerkrachten voor u op. 

1 dag geleden
48 jaar trouw aan de bibliotheek

MIDDELBURG - Door alle verhalen over flexwerkers (Nederland telde er in 2022 2,7 miljoen) zou je kunnen gaan denken dat het niet meer van deze tijd is, om lang voor dezelfde baas te werken. Toch zijn er ook nog steeds veel mensen die hun werkgever wel degelijk vele jaren trouw blijven. Werknemers van 55 jaar en ouder zijn in Nederland gemiddeld 17,5 jaar in dienst van dezelfde werkgever. Mensen die bijna een leven lang bij hetzelfde bedrijf of dezelfde organisatie zijn er ook nog steeds.

1 dag geleden