Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Laatste keer budget vanuit Lokaal Sportakkoord Middelburg

Laatste keer budget vanuit Lokaal Sportakkoord Middelburg

MIDDELBURG - Ook voor 2022 heeft de gemeente Middelburg een bijdrage van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ontvangen om nieuwe initiatieven te kunnen ondersteunen vanuit het Lokaal Sportakkoord. Dit is de laatste keer dat dit budget beschikbaar komt. De gemeente wil hiermee weer steun geven aan initiatieven die ervoor zorgen dat iedereen in Middelburg een leven lang plezierig kan sporten en bewegen.

Hebben jullie een goed idee om Middelburgers (meer) aan het sporten en bewegen te krijgen? Meld het aan via het platform www.doemee.middelburgers.nl. We dagen vooral (sport)verenigingen, scholen, sportaanbieders, huisartsen en beweeginitiatieven uit. Door samen te werken kunnen jullie nog meer betekenen voor Middelburg en haar inwoners. Alle aanvragen kunnen worden ingediend via het platform. Dat kan vanaf 1 mei en tot en met 12 juni. Daarna worden ze getoetst door de gemeente en de kerngroep lokaal sportakkoord. De criteria hiervoor zijn te vinden op doemee.middelburgers.nl.

Projecten
In de afgelopen jaren hebben we vanuit het Lokaal Sportakkoord verschillende projecten tot stand zien komen. Bijvoorbeeld Sport & Switch (www.sportswitch.nl) waarbij kinderen op sportcomplex de Sprong met één sportabonnement wel vijf verschillende sporten kunnen proberen. Ook voor ouderen is er een mooie beweegmogelijkheid gekomen uit de budgetten, namelijk de Zeeuwse Leefstijlroute https://www.zeelandinbeweging.nl/portfolio/locatie-middelburg/). Een wandelprogramma begeleid door (zorg-)professionals waarin deelnemers op zoek gaan naar hun gezonde leefstijl.

Lokaal Sportakkoord
Het sportakkoord is een Middelburgse invulling van het Landelijke en het Zeeuwse sportakkoord. In het lokaal sportakkoord vind je zes thema’s: Inclusief sporten en bewegen, Duurzame sportinfrastructuur, Vitale sport- en beweegaanbieders, Positieve sportcultuur, Vaardig in bewegen, Sportevenementen die inspireren.
Afgelopen jaren hebben we al verschillende initiatieven kunnen ondersteunen om de Middelburgers meer samen te laten bewegen.

Het Lokaal Preventieakkoord – Samen voor een Gezonder Middelburg (ook te vinden op www.doemee.middelburgers.nl) sluit aan bij het Lokaal Sportakkoord en vindt hier en daar overlappingen. Bij twijfel over waar een plan het beste kan worden ingediend, kan worden gebeld met Patrick de Guchteneire (0118 67 57 97)

Meer uit Middelburg

Onderzoek werpt nieuw licht op zestiende-eeuwse wandtapijten

MIDDELBURG - Nieuw onderzoek uit 2022 wijst uit dat twee zestiende-eeuwse wandtapijten van de gemeente Middelburg uit een Edings atelier komen. Gemeente Middelburg heeft de twee wandtapijten in 1941 gekocht bij een kunsthandel in Brussel. De tapijten met diervoorstellingen zijn zonder goede reden aan een tapijtwever uit ongeveer 1600 in Brussel toegeschreven.

3 uur geleden
ZB verwerft 18e-eeuwse boeken van Gerard van Loon

MIDDELBURG - ZB Bibliotheek van Zeeland heeft een serie 18e-eeuwse prachtboeken verworven, die de geschiedenis van de Middelburgse regenten heel dichtbij brengt. Het gaat om zes werken door de Nederlandse historicus Gerard van Loon, die aan de hand van munten en penningen de geschiedenis van Nederland beschrijven. De boeken zijn rijk geïllustreerd met gravures, kaarten en afbeeldingen van penningen.

8 uur geleden
Guillermo van Pamelen 6e op het WK karten in Portugal

MIDDELBURG - De Middelburgse karter Guillermo van Pamelen is afgelopen week 6e geworden bij het Wereldkampioenschap Karten in Portugal. In het Portugese Viana do Castelo waren 138 rijders uit 17 verschillende landen aanwezig om te strijden voor de wereldtitel. In acht voorrondes konden de rijders punten verzamelen om zich uiteindelijk te plaatsen voor de twee halve finales (de beste 64 rijders) en de finale (de beste 32 rijders).

1 dag geleden
Expositie schilderijen

AAGTEKERKE - Van 3 tot en met 13 augustus exposeert Ineke Koole met haar werk in Galerie BANK Aagtekerke.

1 dag geleden
Snuffelmarkt Middelburg

MIDDELBURG - Zaterdag 13 augustus is er weer de snuffelmarkt op de Markt in Middelburg. 

1 dag geleden
Derde zomeravondconcert op stadhuiscarillon in Veere

VEERE - Op zaterdag 13 augustus geeft stadsbeiaardier David van der Vlies het 3e zomeravondconcert op het stadhuiscarillon van Veere. Het concert is vanaf 19uur live te volgen in een mooie luistertuin.

1 dag geleden
Standwerkersconcours tijdens ‘Dolle Donderdag’ in Middelburg

MIDDELBURG - Op donderdag 11 augustus wordt in de Lange Delft weer het jaarlijkse standwerkersconcours gehouden. Zo’n vijfentwintig standwerkers gaan de strijd aan om te bepalen wie de beste standwerker is. Het spektakel begint om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur.

1 dag geleden