Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Laatste eerbetoon aan Van Ruijven in Thialf

Laatste eerbetoon aan Van Ruijven in Thialf

HEERENVEEN (ANP) - IJsstadion Thialf in Heerenveen is woensdag decor voor een laatste eerbetoon aan Lara van Ruijven, de shorttrackster die op 10 juli in een Frans ziekenhuis overleed.

Haar lichaam is afgelopen weekeinde overgebracht naar Nederland en wordt woensdagavond met een rouwauto naar Thialf vervoerd. "Het is de bedoeling dat Lara daar rond 19.45 uur aankomt", meldt schaatsbond KNSB. "Waarna de auto in de schaatstempel een laatste ronde zal maken over het ijs waarop zij de afgelopen 13 jaar vrijwel dagelijks haar sport bedreef."

Teamgenoten zullen in Thialf een erehaag vormen. Vrienden, fans en andere belangstellenden krijgen de gelegenheid om hetzelfde te doen buiten het stadion.

Olympisch brons

Van Ruijven maakte sinds 2013 deel uit van de nationale shorttrackselectie van bondscoach Jeroen Otter. Met de relayploeg won ze onder meer vijf Europese titels en olympisch brons. In 2019 werd ze de eerste Nederlandse vrouw die een wereldtitel shorttrack behaalde, op de 500 meter. Van Ruijven overleed aan de gevolgen van een auto-immuunreactie, die tot ernstige complicaties leidde.

De familie van Van Ruijven zal in besloten kring afscheid van haar nemen.

Meer uit Sport

Hockeycoach Mathijssen volgend jaar naar mannen Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Hockeycoach Rick Mathijssen van HC Bloemendaal gaat volgend seizoen aan de slag bij de mannen van AH&BC Amsterdam. Na vier jaar Bloemendaal, waar hij al twee landstitels veroverde, verruilt Mathijssen de Noord-Hollandse topclub voor de gevallen grootmacht uit Amsterdam.

2 uur geleden
Dubbelspecialist Koolhof beëindigt na 2024 tennisloopbaan

DUIVEN (ANP) - Wesley Koolhof beëindigt na komend tennisseizoen zijn loopbaan. De 34-jarige dubbelspecialist schreef afgelopen jaar het mannendubbelspel van Wimbledon op zijn naam. Hij won tot nog toe zestien ATP-titels.

3 uur geleden
Duurdere metrokaartjes in Parijs tijdens Olympische Spelen

PARIJS (ANP/RTR) - Bezoekers van Parijs krijgen tijdens de Olympische Spelen te maken met hogere reiskosten voor de metro. De regionale leider Valérie Pécresse zegt dat de prijzen tijdelijk omhoog moeten "om te zorgen dat de Olympische Spelen voor 100 procent toegankelijk zijn met het openbaar vervoer".

3 uur geleden
Atleet Laros naar EK veldlopen in Brussel

ARNHEM (ANP) - Atleet Niels Laros neemt zondag 10 december deel aan het EK veldlopen in Brussel. Het 18-jarige talent baarde afgelopen jaar opzien met toptijden op de 1500 meter op de atletiekbaan. Tijdens de Europese titelstrijd op de cross komt Laros in actie in de leeftijdscategorie tot 20 jaar.

7 uur geleden
WTA gaat spelers die deelnemen aan demo in Rusland niet straffen

LONDEN (ANP) - De WTA gaat tennissters die komend weekend deelnemen aan een demonstratietoernooi in Rusland niet bestraffen. Er is ophef ontstaan over een evenement dat in Sint-Petersburg wordt gespeeld, terwijl Rusland in oorlog is met Oekraïne. Het evenement wordt gesponsord door het Russische aardgasbedrijf Gazprom.

8 uur geleden
Embiid bezorgt James ruimste nederlaag uit basketballoopbaan

PHILADELPHIA (ANP) - Basketballer Joel Embiid van Philadelphia 76ers heeft LeBron James de ruimste nederlaag uit zijn NBA-loopbaan bezorgd. Embiid nam in Philadelphia 30 punten voor zijn rekening en hielp de Sixers daarmee aan een 138-94-overwinning op Los Angeles Lakers.

10 uur geleden
Polman weet het zeker: de handbalsters halen een medaille op WK

ARNHEM (ANP) - Estavana Polman is ervan overtuigd dat de Nederlandse handbalsters op het komende WK weer een medaille halen. "Dit wordt ons toernooi, geloof me maar. We geloven echt in elkaar, het vertrouwen spat eraf", zegt de 31-jarige vedette van Oranje, die opgaat voor haar zevende WK.

10 uur geleden