Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Laatste concert zomerserie Consort of Voices in de Kleine Kerk Veere

Laatste concert zomerserie Consort of Voices in de Kleine Kerk Veere

VEERE - Op woensdag 24 augustus wordt het laatste concert in de zomerserie Consort of Voices in de Kleine Kerk Veere gegeven. Dit concert staat in het teken van ‘Love songs’ van Henry Purcell (1659-1695) gezongen door countertenor Gerben van der Werf. Henry Purcell wordt door velen als Engelands grootste componist gezien. Ondanks zijn korte leven - hij werd slechts 36 jaar - schreef hij een indrukwekkend oeuvre, zowel kwantitatief als kwalitatief gezien. Zijn liederen zijn nog altijd geliefd.Op het programma staat onder andere:Strike the viol (Z.232) | If music be the food of love (Z.379) | Here the deities approve (Z.339) | One charming night (Z.629) | I lov’d fair Celia (Z.381) | Sefauchi’s Farewell (Z.656) | Sweeter than roses (Z.585) | Here, let my life (Z.544) en instrumentale muziek van tijdgenoten van Purcell, zoals Blow, Carr, Croft en Matteis.De samenstelling van Consort of Voices voor dit concert is als volgt:- Gerben van der Werf, countertenor- Marco Ketels, blokfluit- Liesje van Massenhove, blokfluit- Annelies Poortvliet, viola da gamba- Nelleke Boosman, theorbe- André Poortvliet, klavecimbelDit concert vindt plaats in de Kleine Kerk van Veere. Meer informatie op de website van de Grote Kerk Veere.

Meer uit Middelburg

Hubo Serooskerke organiseert feestelijke VIP-avond voor iedereen

SEROOSKERKE - Op vrijdag 7 oktober organiseert Hubo Serooskerke, van 17.00 tot 21.00 uur, samen met een tal van leveranciers, een heuse VIP-avond met als thema Fijn & Comfortabel wonen. Met alles over energie en energiebesparing. Er zijn ook demonstraties van keukens en kasten, er worden babbelaars gemaakt en er is een houtsnijdemonstratie van het Zeeuws Paeremes te zien. De befaamde VIP-avond van Hubo is vooral erg interessant en gezellig voor het hele gezin.

5 uur geleden
Natuurspreekuur ‘Strandfossielen’ bij Terra Maris

OOSTKAPELLE - Op woensdag 12 oktober a.s tussen 13.30 en 15.30uur organiseert Terra Maris in samenwerking met de Werkgroep Geologie van het Zeeuws Genootschap het Natuurspreekuur: Strandfossielen.

5 uur geleden
Reanimatie bij wandelmarathon Domburg

DOMBURG - Tijdens de wandelmarathon van de Kustmarathon Zeeland is vanmiddag ter hoogte van Domburg iemand gereanimeerd op het duinpad. Volgens omstanders zou het gaan om een deelnemer van de marathon.

7 uur geleden
Meisje (13) opgepakt bij onderzoek steekpartij van gisteren

MIDDELBURG - Een meisje van 13 is opgepakt tijdens het onderzoek van de politie naar de steekpartij van gisteren. Dit gebeurde nadat er ter plaatse onderzoek werd gedaan en er een grimmige sfeer ontstond. 

7 uur geleden
Middelburger (24) aangehouden wegens mishandeling

MIDDELBURG - De politie heeft afgelopen nacht een 24-jarige Middelburger aangehouden op de Kromme Weele. Dit vanwege mishandeling.

9 uur geleden
Dode vinvis aangespoeld bij Westkapelle

WESTKAPELLE - Bij de Zeedijk is vanmorgen een dode vinvis aangespoeld van ruim 13 meter. Langs de plek waar het dier ligt, wordt vandaag ook de wandeleditie van de Kustmarathon gelopen. Bij de Zeedijk in Westkapelle is vanochtend een ruim 13 meter lange dode vinvis aangespoeld. Vermoedelijk gaat het om de vinvis die een paar dagen geleden in de Noordzee werd gezien ter hoogte van het Belgische Zeebrugge. Pogingen om het karkas te bergen mislukten en de vinvis kon niet meer worden gelokaliseerd.

11 uur geleden
Alerte beveiliger zet politie op spoor van twee pinpasfraudeurs

MIDDELBURG - De politie heeft deze week mede dankzij een alerte beveiliger op de Mortiereboulevard twee mannen aangehouden die verdacht worden van bankpasfraude. Zij maakten de bankpas van 74-jarige Middelburgse buit.

12 uur geleden