Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Laat je niet afschrikken door de dikte van het boek’

‘Laat je niet afschrikken door de dikte van het boek’

MIDDELBURG - Het is geen vakantie, maar doordat je vooral thuis moet blijven, is er meer tijd voor andere zaken, zoals het lezen van een goed boek. Het personeel van De Drvkkery geeft leestips.

Dit keer is het de beurt aan medewerkster Monique Eeskens om een boek in de schijnwerpers te zetten. Zij kiest voor ‘De rivier’ van Karl Marlantes. “De broers Ilmari en Matti en hun zus Aino emigreren rond 1900 van Finland naar het Westen van Amerika om de sociale en politieke ellende te ontvluchten. Zij bouwen met veel moeite een nieuw leven op.”

Uitbuiting

Marlantes schetst volgens Eeskens een indrukwekkend beeld van de armoede en de ellende waar de immigranten in terecht kwamen, van de uitbuiting in de houtindustrie en de visserij, de macht van de bazen, de opkomst van de vakbonden en het grote verzet daartegen, en de worsteling van de nieuwkomers om zich aan te passen zonder hun afkomst te verloochenen. Ook moeten zij omgaan met de soms grote gevolgen van WOI, de Spaanse Griep, de Drooglegging en de Grote Depressie.

Familiekroniek

“Laat je niet afschrikken door de dikte van het boek; het is zeer vlot leesbaar en blijft tot het einde toe boeien. Een zeer geslaagde combinatie van familiekroniek en historische roman!”

Meer uit Middelburg

Veers duo opgepakt na afbranden safaritent op camping Domburg

DOMBURG - De politie heeft vrijdagochtend een man (24) en vrouw (26) uit de gemeente Veere aangehouden. Zij zijn mogelijk verantwoordelijk voor het afbranden van de safaritent op een vakantiepark aan de Schelpweg in Domburg. De brand is mogelijk aangestoken.

1 dag geleden
Safaritent afgebrand op camping Domburg

DOMBURG - Op een camping aan de Schelpweg in Domburg is vannacht een safaritent in vlammen opgegaan. Er is niemand gewond geraakt bij de brand.

1 dag geleden
Vooral VVD-ers willen burgemeester van Middelburg worden

MIDDELBURG - Op 6 februari 2024 is de vacature voor het burgemeestersambt in de gemeente Middelburg opengesteld. Kandidaten konden hun sollicitatiebrieven tot 27 februari 2024 aan de commissaris van de Koning in Zeeland sturen.

2 dagen geleden
Lustrumconcerten 30 jaar Gospelkoor Glorify

MIDDELBURG - Gospelkoor Glorify  bestaat 30 jaar en viert dat met 2 lustrumconcerten in Axel en Middelburg.

2 dagen geleden
Samenwerking Zeelandia Middelburg en voetbalschool JVOZ

MIDDELBURG - Voorzitter Remy Verhage van voetbalclub Zeelandia Middelburg en voorzitter Eugène Fagg van Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) hebben vrijdag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Deze stap volgt op een succesvolle pilot in de afgelopen periode.

4 dagen geleden
Vier auto's beschadigd vanwege autobrand in Middelburg

MIDDELBURG - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in Middelburg vier personenauto's beschadigd geraakt door brand. De brandweer heeft de voertuigen geblust.

1 week geleden
Hardleerse Middelburger zonder rijbewijs voor derde keer betrapt achter het stuur

ZIERIKZEE - Een 39-jarige Middelburger is afgelopen nacht op de N256 voor de derde keer betrapt op het rijden in een auto zonder geldig rijbewijs. Vanwege de recidive krijgt hij niet alleen een proces-verbaal, maar is ook de auto waarin hij reed in beslag genomen.

1 week geleden