Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

La Gazzetta: nog voor middernacht spoedoverleg Super League

La Gazzetta: nog voor middernacht spoedoverleg Super League

ROME (ANP) - Nog voor middernacht is er een spoedvergadering van de twaalf clubs die twee dagen geleden de Super League oprichtten. Dat meldt de invloedrijke Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport. De uitkomst van het overleg is ook al bekend: "Dit is het einde van het project."

Onder de clubs die zich afzonderden voor de min of meer besloten competities bevonden zich er drie uit Italië, waaronder Juventus.

Meteen nadat het initiatief bekend werd barstte een storm van kritiek los. De Europese voetbalwereld voelde zich verraden. Fans uit Engeland liepen voorop in het protest, door symbolisch afscheid te nemen van de club die ze hun hele leven hadden gesteund.

Agnelli

Volgens Italiaanse media is Andrea Agnelli niet langer de voorzitter van Juventus. Agnelli was een van de belangrijkste voorstanders van de Super League. Hij zou vice-voorzitter worden van het nieuwe toernooi.

De voormalig voorzitter van Juve kreeg de afgelopen dagen forse kritiek uit de voetbalwereld. "Nou, mijn laatste bestuursvergadering was wel een bijzondere. Mijn mede-bestuurslid Agnelli, die er natuurlijk niet was, is ontmaskerd als een ordinaire leugenaar, bedrieger en verrader. Deze derde 'break away-poging' is los van de inhoud echt schandalig gegaan", schreef Michael van Praag maandag op Twitter.

Ceferin

Voorzitter Aleksander Ceferin van de UEFA verbaasde zich ook openlijk over het gedrag van Agnelli. "Hij vertelde dat de verhalen over de Super League slechts geruchten waren", zei de Ceferin. "Een dag later kregen we een persbericht."

De 45-jarige Agnelli was sinds 2010 voorzitter van Juventus.

Meer uit Voetbal

Voetballer Kiyine van OH Leuven vliegt met auto sporthal in

FLÉMALLE (ANP) - De Belgische voetballer Sofian Kiyine van OH Leuven is gewond geraakt door een nogal opzienbarend ongeval in Flémalle, in de provincie Luik. De speler heeft zijn auto donderdagavond in volle vaart dwars door de gevel van een sporthal gereden. Hij kwam middenin de zaal tot stilstand.

2 uur geleden
Brazilië meldt zich ook voor organisatie WK vrouwenvoetbal 2027

BRASILIA (ANP) - Brazilië gaat zich kandidaat stellen voor de organisatie van het WK voetbal voor vrouwen. President Luiz Inácio Lula da Silva heeft dat bevestigd. "De regering zal beschikbaar zijn om het WK van 2027 naar Brazilië te halen", schreef het Braziliaanse staatshoofd op Twitter.

3 uur geleden
Van de Donk en Egurrola stranden met Lyon in Champions League

LONDEN (ANP) - Voetbalsters Damaris Egurrola en Daniëlle van de Donk zijn met hun club Olympique Lyon gestrand in de kwartfinales van de Champions League. De Franse club ging in Londen na een gelijke stand na verlenging bij de noodzakelijke strafschoppenserie onderuit tegen Chelsea.

10 uur geleden
El Yaakoubi: geen aanvoerder Excelsior meer door miscommunicatie

ROTTERDAM (ANP) - Redouan El Yaakoubi wijt het kwijtraken van de aanvoerdersband bij Excelsior aan slechte communicatie van de club tijdens de afhandeling van de OneLove-actie. De voetballer van de Rotterdamse club ging tijdens een interview op het Youtube-kanaal van Salaheddine dieper in op zijn redenen om niet mee te willen doen aan de actie.

10 uur geleden
Vitesse blijft na akkoord tot zeker 2030 in Gelredome spelen

ARNHEM (ANP) - Vitesse blijft in het Gelredome voetballen. De club uit Arnhem heeft na intensieve onderhandelingen een akkoord bereikt met eigenaar van het stadion, Nedstede. De nieuwe overeenkomst loopt tot 1 oktober 2030. "Er is nu eindelijk duidelijkheid en daarmee ook rust rond dit dossier gekomen, ook in het kader van de licentievoorwaarden", reageert algemeen directeur ad interim Peter Rovers van Vitesse.

14 uur geleden
IJsland ontslaat bondscoach Vidarsson

REYKJAVIK (ANP) - Arnar Vidarsson is ontslagen als bondscoach van de nationale voetbalploeg van IJsland. De oud-speler van FC Twente en De Graafschap wordt verantwoordelijk gehouden voor de matige start van het kwalificatietoernooi voor het EK van volgend jaar zomer in Duitsland.

15 uur geleden
Premier League wil geen eigenaren die mensenrechten schenden

LONDEN (ANP) - Clubs uit de Premier League mogen geen eigenaren of bestuurders meer hebben die zijn veroordeeld voor het schenden van de mensenrechten. Dat hebben de beste voetbalteams van Engeland tijdens een vergadering besloten.

16 uur geleden