Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

L-Band viert jubileum met concerten in aula Nehalennia

L-Band viert jubileum met concerten in aula Nehalennia

MIDDELBURG - Hun glorietijd lag in de jaren 80, toen de L-Band of Lerarenband furore maakte met hun grote repertoire aan covers, vooral van songs uit de jaren 60. Wat in 1981 klein begon in de Stedelijke Scholengemeenschap aan de Churchilllaan in Middelburg, groeide uit tot een fenomeen, dat optrad bij talloze grotere en kleinere evenementen in de stad. Zo speelde de Band onder meer jaarlijks in het voormalige café De Mug, tijdens Koninginnedag.

De mannen zijn altijd blijven spelen, al waren er ook een paar lange pauzes en veranderde de bezetting in de latere periode. Om te vieren dat de band nu al meer dan 40 jaar bestaat treedt het gezelschap dit jaar twee keer op in de aula van scholengemeenschap Nehalennia (de opvolger van de SSGM) aan de Breeweg in Middelburg. Het eerste optreden, afgelopen vrijdagavond, was binnen zeer korte tijd uitverkocht. Op last van de brandweer mochten er maximaal tweehonderd kaarten worden verkocht. Daar hield de organisatie zich uiteraard keurig aan, maar de vraag was veel groter dan het aanbod. Daarom besloten de bandleden een tweede concert te geven, op vrijdag 16 juni. Voor dat optreden zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Ze kosten 5 euro per stuk, en zijn te bestellen via [email protected] Mensen die zich hadden aangemeld voor 17 februari, maar waren afgevallen, mogen met voorrang reserveren.

Uitzinnige taferelen in 1983
Ook jullie redacteur wilde graag bij het eerste optreden zijn. Voor de muziek en de gezelligheid, maar ook ook vanuit een nostalgisch perspectief: in 1983 was hij twaalf jaar oud en stond hij op het punt om een knoop door te hakken: zou hij zoals veel klasgenootjes naar een middelbare school in Goes gaan, of toch naar de SSGM in Middelburg? Hij nam de beslissing kort voor de zomervakantie. Een paar vriendinnetjes uit Dauwendaele zaten al in de brugklas. Zij nodigden hem uit voor een schoolfeest in de kantine van ‘De Stedelijke’ aan de Churchilllaan. Wat hij daar zag sprak enorm tot zijn verbeelding. De kantine was afgeladen en bloedheet. Iedereen stond luidkeels de nummers mee te schreeuwen die de band op het kleine podium ten gehore bracht. Het repertoire bestond vooral uit nummers van de Stones en de Beatles, maar op zeker moment werd er ook een hit van Doe Maar gespeeld. Uitzinnige taferelen. Er vielen meisjes flauw, er werd nóg harder gegild en iedereen baadde in het zweet. Hij was verkocht. Dit was de school waar hij moest zijn.

2023
Het eerste jubileumconcert zit erop. Zo uitzinnig als in 1983 was het natuurlijk niet meer. De mensen die er toen bij waren zijn allemaal veertig jaar ouder. De bandleden van het eerste uur zijn nu zeventigers. Als je op die leeftijd nog een avondvullend programma verzorgt is het zingen vanaf een kruk geoorloofd. Maar de sfeer was er geen minuut minder om. Er werd nog volop gedanst en meegezongen, terwijl elders in de zaal mensen elkaar lachend op de schouder sloegen om vervolgens bij te praten over vroeger en al die jaren daarna. Een concert van de L-Band is niet alleen een feestje, het is óók een reünie. Of om met The Beatles te spreken: ‘Get back to where you once belonged’!

Meer uit Middelburg

Recordaantal deelnemers Walcherse voorrondes Nationale Voorleeswedstrijd

MIDDELBURG - Maar liefst zesentwintig deelnemers doen dit jaar mee aan de Walcherse rondes van de Nationale Voorleeswedstrijd, die dit jaar op 22 en 29 maart plaatsvinden in ZB Bibliotheek van Zeeland in Middelburg.

7 uur geleden
Gratis Kinderkunstatelier in ZB Middelburg op 22 maart

MIDDELBURG - Doe tijdens de Kinderkunstweek mee aan het 30 minuten durende Kinderkunstatelier Golven. In dit tijdelijk grafisch atelier van Virusgrafiek in de ZB (speciaal voor de Kinderkunstweek ingericht) ga je aan de slag met verschillende druktechnieken rond het thema Golven: ‘Hoog, Hoger, Hoogst ‘.

1 dag geleden
SGP wil kleine kernenfonds

MIDDELBURG - De SGP in Zeeland maakt zich zorgen om het steeds meer verdwijnen van voorzieningen uit kleine kernen, zoals een buurtsuper, (hulp)postkantoor, ontmoetingscentrum, dorpshuis of een spreekuur voor medische zorg. Daarom pleit de fractie voor een KLEINE KERNENfonds om deze voorzieningen mede in stand te houden én hulp van professionals.  

1 dag geleden
Brassband Crescendo Oostkapelle bestaat 125 jaar

OOSTKAPELLE - Brassband Crescendo uit Oostkapelle bestaat in 2023 125 jaar. Voor de vereniging is dat natuurlijk een bijzondere reden om van de jaarlijkse uitvoering een muzikaal feestje te maken. 

1 dag geleden
39-jarige man uit gemeente Veere komt om bij ongeval Grijpskerke

GRIJPSKERKE - Op de Hondegemsweg bij Grijpskerke heeft maandagmiddag een dodelijk ongeluk plaatsgevonden. Hierbij zijn zowel een vrachtwagen als een personenauto in een sloot beland. Het slachtoffer is een 39-jarige man uit gemeente Veere. 

1 dag geleden
C&A sluit Middelburgse vestiging na bijna 45 jaar

MIDDELBURG - De Middelburgse vestiging van het kledingconcern C&A wordt gesloten in juli van dit jaar. Dat heeft het bedrijf vandaag bevestigd tegenover Omroep Zeeland. De winkel aan de Lange Delft heeft bijna 45 jaar bestaan. De zaak werd in augustus 1978 geopend.

2 dagen geleden
Hulpdiensten rukken massaal uit voor verward persoon in woning Middelburg-Zuid

MIDDELBURG - De hulpdiensten proberen op dit moment in Middelburg-Zuid een verward persoon uit een woning te praten. Verschillende hulpdiensten zijn in groten getale ter plekke.

2 dagen geleden