Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

L-Band viert jubileum met concerten in aula Nehalennia

L-Band viert jubileum met concerten in aula Nehalennia

MIDDELBURG - Hun glorietijd lag in de jaren 80, toen de L-Band of Lerarenband furore maakte met hun grote repertoire aan covers, vooral van songs uit de jaren 60. Wat in 1981 klein begon in de Stedelijke Scholengemeenschap aan de Churchilllaan in Middelburg, groeide uit tot een fenomeen, dat optrad bij talloze grotere en kleinere evenementen in de stad. Zo speelde de Band onder meer jaarlijks in het voormalige café De Mug, tijdens Koninginnedag.

De mannen zijn altijd blijven spelen, al waren er ook een paar lange pauzes en veranderde de bezetting in de latere periode. Om te vieren dat de band nu al meer dan 40 jaar bestaat treedt het gezelschap dit jaar twee keer op in de aula van scholengemeenschap Nehalennia (de opvolger van de SSGM) aan de Breeweg in Middelburg. Het eerste optreden, afgelopen vrijdagavond, was binnen zeer korte tijd uitverkocht. Op last van de brandweer mochten er maximaal tweehonderd kaarten worden verkocht. Daar hield de organisatie zich uiteraard keurig aan, maar de vraag was veel groter dan het aanbod. Daarom besloten de bandleden een tweede concert te geven, op vrijdag 16 juni. Voor dat optreden zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Ze kosten 5 euro per stuk, en zijn te bestellen via [email protected]. Mensen die zich hadden aangemeld voor 17 februari, maar waren afgevallen, mogen met voorrang reserveren.

Uitzinnige taferelen in 1983
Ook jullie redacteur wilde graag bij het eerste optreden zijn. Voor de muziek en de gezelligheid, maar ook ook vanuit een nostalgisch perspectief: in 1983 was hij twaalf jaar oud en stond hij op het punt om een knoop door te hakken: zou hij zoals veel klasgenootjes naar een middelbare school in Goes gaan, of toch naar de SSGM in Middelburg? Hij nam de beslissing kort voor de zomervakantie. Een paar vriendinnetjes uit Dauwendaele zaten al in de brugklas. Zij nodigden hem uit voor een schoolfeest in de kantine van ‘De Stedelijke’ aan de Churchilllaan. Wat hij daar zag sprak enorm tot zijn verbeelding. De kantine was afgeladen en bloedheet. Iedereen stond luidkeels de nummers mee te schreeuwen die de band op het kleine podium ten gehore bracht. Het repertoire bestond vooral uit nummers van de Stones en de Beatles, maar op zeker moment werd er ook een hit van Doe Maar gespeeld. Uitzinnige taferelen. Er vielen meisjes flauw, er werd nóg harder gegild en iedereen baadde in het zweet. Hij was verkocht. Dit was de school waar hij moest zijn.

2023
Het eerste jubileumconcert zit erop. Zo uitzinnig als in 1983 was het natuurlijk niet meer. De mensen die er toen bij waren zijn allemaal veertig jaar ouder. De bandleden van het eerste uur zijn nu zeventigers. Als je op die leeftijd nog een avondvullend programma verzorgt is het zingen vanaf een kruk geoorloofd. Maar de sfeer was er geen minuut minder om. Er werd nog volop gedanst en meegezongen, terwijl elders in de zaal mensen elkaar lachend op de schouder sloegen om vervolgens bij te praten over vroeger en al die jaren daarna. Een concert van de L-Band is niet alleen een feestje, het is óók een reünie. Of om met The Beatles te spreken: ‘Get back to where you once belonged’!

Meer uit Middelburg

Klimaatburgemeester(s) in gemeente Middelburg en gemeente Veere gezocht

DEN HAAG/MIDDELBURG/DOMBURG - Van 11 november tot en met 17 november wordt voor de vierde keer de Nationale Klimaatweek (NKW) georganiseerd. Op allerlei manieren laten Nederlanders (Klimaatburgemeesters) zien wat je kan doen om duurzamer te leven tijdens de Nationale Klimaatweek. Het doel? Zoveel mogelijk Nederlanders inspireren om zich in te zetten voor een beter klimaat. Daarom zoeken het ministerie van Klimaat en Groene Groei en Klimaatstichting HIER nieuwe Klimaatburgemeesters in zo veel mogelijk gemeenten in Nederland. Zo ook in gemeente Middelburg en gemeente Veere.Klimaatburgemeesters kunnen gemeenten helpen bij het stimuleren van anderen om duurzaam te gaan leven. Zij zijn de verbinding en inspiratiebron voor mede-inwoners. Met activiteiten en initiatieven brengen Klimaatburgemeesters anderen in beweging voor het klimaat, met als hoogtepunt de Nationale Klimaatweek (11-17 november 2024).

6 minuten geleden
De zomervakantie is begonnen: dag basisschool, hallo middelbare!

MIDDELBURG - Vorige week namen de leerlingen van groep 8 afscheid van de basisschool. Hebben ze zin om naar de middelbare school te gaan? En wat gaan ze doen deze vakantie? 

3 uur geleden
Zaterdag 14 september Open Monumentendag 2024 in gemeente Veere

DOMBURG - Net als voorgaande jaren doet de gemeente Veere weer mee aan de landelijke Open Monumentendag op zaterdag 14 september. Bent u eigenaar of beheerder van een monument in de gemeente Veere en wilt u de deuren van uw monument van 10.00 tot 17.00 uur openstellen voor publiek? Dan hoort de gemeente dat graag uiterlijk 19 juli 2024 van u. Aanmelden Open Monumentendag

5 uur geleden
Gewonden bij botsing auto's in Middelburg

MIDDELBURG - Op bedrijventerrein Arnestein in Middelburg zijn vrijdagochtend twee personen gewond geraakt bij een aanrijding. Twee auto's liepen forse schade op.De auto's kwamen rond 10.45 uur met elkaar in botsing bij de kruising van de Waldammeweg en de Herculesweg. Eén van de voertuigen kwam tot stilstand in de bosschage. Twee ambulanceteams kwamen ter plekke om zich over de betrokkenen te ontfermen. Twee personen werden meegenomen door de ambulancedienst. De auto's liepen de nodige schade op. Vanwege de aanrijding moest de politie een deel van de straat afzetten. Omstreeks 11.30 uur was de weg weer helemaal vrij. Over de oorzaak van de botsing is niets bekend.Op de bewuste kruising vonden de afgelopen jaren al verschillende aanrijdingen plaats. In meerdere gevallen was ook sprake van letsel. Een maand geleden raakte bijvoorbeeld nog een fietser gewond toen deze in botsing kwam met een personenauto.

6 uur geleden
Eerste folkloristische dag in Middelburg gevierd

MIDDELBURG - Vandaag vond de eerste folkloristische dag plaats in Middelburg. Versierde paarden, ringrijden en klederdracht op en om het Abdijplein. Een fototerugblik.

1 dag geleden
Stuur jouw Walcherse foto naar De Bode

MIDDELBURG/DOMBURG - Elke week staat op de ontspanningspagina van de wekelijkse Middelburgse & Veerse Bode een lezersfoto. Dit keer was het de foto van Marcel den Boer uit Arnemuiden die gepubliceerd werd. 

1 dag geleden
De zomervakantie is begonnen: dag basisschool, hallo middelbare!

WESTKAPELLE - Vorige week namen de leerlingen van groep 8 afscheid van de basisschool. Hebben ze zin om naar de middelbare school te gaan? En wat gaan ze doen deze vakantie? 

1 dag geleden