Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kwart minder WW-uitkeringen in Zeeland dan jaar geleden

Kwart minder WW-uitkeringen in Zeeland dan jaar geleden

In oktober 2022 daalde het aantal WW-uitkeringen wederom licht. Afgelopen maand werden in Zeeland 2.345 WW-uitkeringen verstrekt. Dit is een afname van 2,2 procent ten opzichte van de maand september. Vergeleken met een jaar geleden nam het aantal WW-uitkeringen met ruim een kwart af.Het aantal WW-uitkeringen ligt al maanden op een historisch laagtepunt en die daling heeft zich afgelopen maand voortgezet. De afname was in de meeste sectoren, met een afname van slechts een aantal WW-uitkeringen, voelbaar. De grootste afname is te zien bij de uitzendbedrijven. Ook bij de overheid nam het aantal WW-uitkeringen afgelopen maand af. In sectoren als de horeca, detailhandel en landbouw is de daling van het aantal WW-uitkeringen, met een zeer lichte toename, tot een einde gekomen. In het najaar ligt het gemiddeld aantal werknemersbanen in de landbouw volgens het CBS zo’n dertig procent lager dan in de zomer.

Kansrijke beroepen
Voor de provincie Zeeland is onderzocht welke beroepen momenteel kansrijk zijn. Het gaat om ongeveer 175 beroepen waar momenteel de kansen op het vinden van een baan hoogt zijn. Deze kansrijke beroepen geven richting aan mensen die op zoek zijn naar ander werk of nadenken over (om)scholing. In iedere sector zijn kansrijke beroepen te vinden. In Zeeland zijn vooral veel kansberoepen te vinden in technische sectoren en in de zorg en welzijnssector, terwijl ook veel financieel-administratieve en juridische beroepen een goede uitgangspositie op de arbeidsmarkt bieden. Er zijn talrijke (om)scholingstrajecten in de provincie die tot doel hebben werkzoekenden, maar ook werkenden op te leiden voor deze kansrijke beroepen.

Meer uit Beveland

Ovezande glinstert tijdens advent-ramenroute

OVEZANDE - In aanloop naar Kerstmis én het feestjaar 700 jaar Ovezande - in 2024 - is de advent-ramenroute geopend. Iedere dag om 16.30 uur wordt er een nieuw raam onthuld, tot er op 24 december 26 ramen te bewonderen zijn. Samen vormen die een sfeervolle wandelroute door Ovezande. Het raam van Rinske en Chris, aan de Hoofdstraat 27, is als eerste onthuld. In een soort poppenkast zien voorbijgangers allerlei tafereeltjes, veelal zelf geknutseld door Rinske. De bekisting die Chris heeft getimmerd, maakt het helemaal af.

15 uur geleden
'Mens' in museum Goes

GOES - In Historisch Museum De Bevelanden in Goes is tot het einde van dit jaar de wisseltentoonstelling 'Mens' te bekijken.

17 uur geleden
Bedrijventerrein Eindewege krijgt glasvezel

EINDEWEGE - Begin volgend jaar start de aanleg van glasvezel bij bedrijventerrein Eindewege.

1 dag geleden
Ruim 18.000 boompjes naar Zeeuwse tuinbezitters

HEINKENSZAND - Op 7, 8 en 9 december krijgt de Gratis Boompjes Uitdeelactie van de Zeeuwse Milieufederatie (ZMf), Stichting Landschapsbeheer Zeeland en Velt Zeeuwse Eilanden, zijn vervolg. Op die dagen kunnen de 4000 Zeeuwse tuinbezitters hun boompjes ophalen, die ze eerder in september bestelden tijdens de bestelronde van de uitdeelactie. Ruim 18.000 gratis boompjes worden begin december uitgedeeld op 13 afhaallocaties, in iedere Zeeuwse gemeente één. Zo'n 150 vrijwilligers zetten zich in om de bestellers hun aanwinst te overhandigen.

1 dag geleden
Kerstdiner voor alleenstaande ouderen in Heinkenszand

HEINKENSZAND - Voor de elfde keer organiseren de gezamenlijke kerken van Heinkenszand hun jaarlijkse kerstdiner voor alleenstaande ouderen in Heinkenszand. Een initiatief dat 12 jaar geleden is geboren, elk jaar is georganiseerd en slechts werd onderbroken door de coronabeperkingen. 

2 dagen geleden
Kom Us Kieke in Goes vernieuwt tot duurzame en aantrekkelijke dagbesteding en leerwerklocatie

GOES - Voor Stadsboerderij Kom Us Kieke in Goes, een dagbestedingslocatie van zorgorganisatie Gors, begint volgend jaar de bouw van een nieuw pand aan de Watervlietweg.

2 dagen geleden
Subsidie voor versnellen Zeeuws Deltaplan Zoet Water

WISSENKERKE - De provincie Zeeland verleent subsidie voor twee projecten die de beschikbaarheid voor zoet water in Zeeland stimuleren. Er gaat 134.851 euro naar een praktijkproef met zogeheten kreekruginfiltratie op Noordgouwe en 27.000 euro naar landschappelijke inpassing van zoetwaterbassins op Noord-Beveland.

2 dagen geleden